Gizem Şeho Yeni çağ yolcuları: Cem Ak feat. Cansu Özdenak
HABERİ PAYLAŞ

Yeni çağ yolcuları: Cem Ak feat. Cansu Özdenak

Satürn, yani astrolojinin bizi sınavlardan geçiren büyük malefik gezegeni Kova burcunda yeni bir çağın da başlangıcını yapıyor. Kapımızı yeni deneyimlere aralamamızı istiyor. Satürn Kova burcundayken artık daha özgür, daha hümanist, daha farklı bir çağa adım atıyoruz. Toplumsal olarak ilk kıvılcımlarını gördüğümüz bu süreç içerisinde artık bireysel olarak farklılaşmak ve tekrarlayan oluşumlardan ayrılmak istiyoruz. Orijinal, yaratıcı ve sıra dışı olanın peşindeyiz. Dijital ve teknolojik gelişmelere daha çok uyum sağlıyoruz. İşte bu teknolojik gelişimlerin en güzel örneklerinden birini de Cansu Özdenak sunuyor.

Haberin Devamı

Elektronik müzik alanında üretim yapan Cansu Özdenak’ın ikinci single çalışması haziran ayında çıkıyor. Cobweb isimli şarkının sözleri ve vokali Cansu Özdenak’a, müziği ise Cem Ak’a ait. Pro Clubbin’ Records etiketiyle tüm dijital platformlarda yer alacak.

Çalışmalarını heyecanla takip ettiğim, duruşuyla farklılığını ortaya koyan, güzel ve zarif Özdenak ile Cobweb projesi hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. İnsanın ruhunu heyecanlandıran yeniliklere, farklılıklara açık olduğumuz bu dönemde Özdenak'ın projesi eminim benim gibi bir çoğunun da merakını uyandıracak, önyargılarını kıracak ve ruhuna dokunacak.

Yeni çağ yolcuları: Cem Ak feat. Cansu Özdenak

Öncelikle Cobweb kavramını biraz açalım. Nerden geldi bu ''C o b w e b'' ismi?

C o b w e b (örümcek ağı); geçmişe olan bilinçdışı bağlantının bir metaforu. Çağımızın düşünürlerinden Bauman’ın da sözettiği gibi; akışkan modern dünyada sürekli bir dönüşüm halinde olmak, insan yaşamını bir sanat eseri olarak ele almamıza neden olabilir. Değişim ve dönüşümle sezgisel hareket etmek; günlük pratiklerde yaşamı bir rüyayı çözer gibi yeniden yorumlamak… Cobweb’in sözleri ve şarkıdaki vokal yorum da kimi zaman bir rüyanın, yeniden parçalar halinde anımsanması hissini veriyor.

İngilizce bir albüm fikri nereden aklınıza geldi?

Bir kelimenin peşine takılıp gidiyorum. Beni peşinden sürükleyen o kelimenin, yaratıcı evrenimde yabancı ya da anadil ayrımı olmuyor. Sadece bir duygusu ve titreşimi var oluyor.

Haberin Devamı

Elektronik müziğe nasıl yöneldiniz?

Yaşamı bir pratik kendimizi ise bir pratisyen olarak gördüğümüzde; hayat kışkırtıcı bir deney alanı. Beni kışkırtıyor. Elektronik müzik; nöronlarıma yolculuk vadediyor. İlk şarkım ‘’On the Horizon’ da, ‘’nöronlar notalara erir’’ derken müzikle aramdaki tutkuyu anlatmak istedim. Elektronik müzik gelecekle bir etkileşim. Deneyime ve duyguya açık. Müzik stüdyosunda yeni bir şeyler yaratırken o tutkuna karşılık veren bir yapısı var. Robotların şarkı bestelediği bir dünyadayız. Yaptığımız müzikler aynı dijital platformdan kitleye ulaşıyor. Bir sonraki müzik projemizde bundan da ilham alıyorum.

Yeni çağ yolcuları: Cem Ak feat. Cansu Özdenak

Sadece müzik tarafı ile değil işin görsel boyutu ile de ilgileniyorsunuz.

Şarkıları müzik videosu ile görselleştirmek; hikayenin bütünsel ve güçlü bir aktarımı. Günümüz iletişim tabiriyle her single bir anlamda storytelling ben de storyteller… Fotoğraf, video gibi görsel üretim ve yaratım süreçlerinde; senaryo, imge, mekan, styling konularıyla kendim ilgileniyorum.

Haberin Devamı

Uzun yıllardır bu piyasanın içerisindesiniz, bunun size ne gibi avantajları oldu?

Uzun yıllar televizyonda sunucu ve yapımcı olarak çalışırken televizyonun team work yapısını severek ve inanarak deneyimledim. Müzik çalışmalarımda ekip ruhuyla, kendimi şanslı hissettiğim profesyonellerle bir aradayız. Müzik prodüktörü sevgili Cem Ak, alanında uluslararası çalışmalarıyla tanınan DJ Levent Er, fotoğraf sanatçısı Volkan Enyüce, ilk klibimizin yönetmeni İlkay Nişancı ve değerli ekibi Fatih Çalışkan, Mert Ali Öfkeli.

Müzik ve video kliplerinize hangi platformlar üzerinden ulaşabilir?

Video klipler Youtube Cansu Özdenak kanalında…

İlk Single -On the Horizon- aynı zamanda Global House Experience, Press Play:Minimal to Vocal House ve After House Party isimli üç uluslararası house müzik albümünde yer aldı. Spotify’dan ulaşılabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder