Gizem Yetil Adanalıları kızdıran soru: Adana kebabının yanında pilav verilir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Adanalıları kızdıran soru: Adana kebabının yanında pilav verilir mi?

Geçen günlerde “Adana’da bunları yemeden dönmeyin” diye bir haber yaptım. Haberde Adana kebabının yanında bulgur pilavının da iyi gidebileceğini yazdım.

Çünkü çoğu yerde (Ya da benim gittiğim yerlerde) Adana kebabını servis olarak istediğiniz zaman ikram olarak bulgur pilavı gelebiliyor.

Adanalılardan çok sayıda telefon aldık. En sonunda pilavı haberden kaldırdık.

Adanalıların pilavla imtihanı

Olay kapandı gitti diye düşünürken, sosyal medyada Adana kebabı ve bulgur pilavı tartışmasına denk geldim. Çok sayıda yorum yapılmıştı ve merakla okudum.

Haberin Devamı

Gelen yorumlardan bazılarına gülmeden geçemedim:

- Adana’da döverler adamı kebabın yanına pilav istersen.

-Kebabın yanında pilav vermek yerine küfür edin daha iyi.

-Kebabın yanına pilav koymak, "Biz aslında kıymadan kebap yapamıyoruz. Köfteyi şişe geçirip Adana diye satıyoruz” demektir.

Peki Adana kebabının yanında pilav yenir mi?

Kebabın yanında pilav verilmesi ya da tüketilmesi bir tercih meselesi gibi gelmişti bana. İsteyen ketçap da sıkıp yiyebilirdi. Meğer bu konu çok net ve tercihe kapalıymış.

Adana’nın en meşhur 3 kebapçısını aradım ve sordum.

Kebapçı Cik Cik Ali: Kesinlikle ne pilav ne de makarna verilir. Adana kebabını ayaklar altına aldılar. Kebabın yanında bazen fındık lahmacun da veriyorlar. Olmaz! Kebap isteyen kebap yesin. Yanında başka bir yiyecek olmaz. İnsanları kandırıyorlar. Türkiye değil tüm dünya duysun; Adana kebabının yanında pilav olmaz!

Tarihi Kazancılar Restoran: Adana’da, Adana kebabının yanında pilav olmaz. Pilav veren bilmediği için getiriyor yanında. Pilav isteyen kuru fasulye, taze fasulye yesin.

Kaya Kebap: Verilmez. Kebabın kültüründe pilav yoktur. Adana’nın hiçbir yerinde pilav verilmez. Kebabın olmazsa olmazı soğan salatası ve çoban salatasıdır. Ezme de talebe göre verilebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder