Gizem Yetil Yılbaşı gecesi dışarı çıkmamak için 5 neden
HABERİ PAYLAŞ

Yılbaşı gecesi dışarı çıkmamak için 5 neden

Yılbaşı gecesi yaklaşıyor. Planlar yapıldı, menüler hazırlandı, programlar belli.

Bazı sosyal medya kullanıcıları dışarı çıkamadığı, yeni yıla evde gireceği için sızlanıp duruyor.

Gerçekten yılbaşı gecesi dışarı çıkmak zorunda mısın?

İşte sana dışarı çıkmaman için 5 neden:

Para

Yılbaşı gecesi dışarı çıkmamak için 5 neden

Yılbaşı gecesi dışarı çıkmak istiyorsan, daha kaliteli mekanları tercih et derim. Ancak bu mekanlar da diğerleri gibi normal bir günde dışarı çıktığında ödeyebileceğin fiyatın 2 katı ve hatta daha fazlasını sunuyor. Ayrıca bugüne özel kıyafet alma isteği, kuaförlerin daha fazla ücret alması da (Tabii yer bulursan) cabası. Birkaç saatlik eğlence için gerek var mı?

Haberin Devamı


İçip sapıtanlar ya da içmeden sapıtanlar

Yılbaşı gecesi dışarı çıkmamak için 5 neden

Yılbaşı gecesi mekanlar, sınırsız alkol ve sınırlı alkol seçenekleriyle fix menüler sunuyor. Aralarında çok fark olmaması nedeniyle de genelde sınırsız alkol daha cazip geliyor. Hal böyle olunca bazıları ne kadar içtiğinin farkında bile olmuyor. Yere uzanmış kusanlar, alkolden kendini kaybedip ağlayanlar, kavga çıkaranlar...

Tabii bir de içmeden sapıtanlar var. Mekan önünde pusu kuran, kadınları kalabalıkta sıkıştırıp taciz eden, bir şekilde temas kurmaya çalışanlar, mekanlarda rahatsızlık veren tipler... Kim ne derse desin, adam akıllı bir mekana gitmiyorsan yılbaşında dışarı çıkmak rezilliktir.


Trafik

Yılbaşı gecesi dışarı çıkmamak için 5 neden

Özellikle büyük şehirlerde yaşanan trafik sıkıntısına bir de yılbaşı eklenince, trafik adeta duruyor. Taksi bulmak neredeyse imkansız. Soğuk havada yürümek işkence. 10 dakikada gidebileceğin yolu bir saatte gidiyorsun. (Taksi bulursan)


Kalabalık

Yılbaşı gecesi dışarı çıkmamak için 5 neden

Yeni yılda çoğu mekan, daha fazla müşteri ağırlayabilmek, daha fazla para kazanabilmek için ekstra masalar koyuyor. Mekanlar tıkış tıkış. Oynamaya kalksan oynayamazsın, muhabbet etmeye kalksan sesini duyuramazsın. Popüler caddeler ve meydanlarda ise neredeyse adım atacak yer yok.


Mesai

Yılbaşı gecesi dışarı çıkmamak için 5 neden

Gerçekçi olalım. Yeni yılın ertesi günü, devlet memurlarına ve resmi yerlerde çalışanlara tatil. Özel sektörde çalışanların birçoğu ertesi gün işe gidecek. Uykusuzluk ve alkolün etkisiyle ertesi günü yarı baygın bir halde işe gidecek kadar, gerçekten seviyor musun bu hayatı?

Haberin Devamı


2020'ye girerken birkaç öneri

Her yeni yıla girerken kendime planlar yapar, hedefler koyarım. Ve bunları gerçekleştirmek için elimden geleni yaparım. Çünkü ben hedefsiz yaşayamayan insanlardanım. Canım sıkılır, amaçsız hissederim kendimi. Hedefime ulaştığımda ise benden mutlusu yoktur.

2019 yılını nasıl mı mutlu geçirdim? İşte sana 2020’ye girerken birkaç öneri.

Kendini sevme zamanı gelmedi mi?

2019 yılın seni belki de çok üzdü. Belki de hayatında dönmek istemeyeceğin tek yıl 2019. Üzüldün, kırıldın, ağladın. Bunun sebebi sensin. Yeni yılda duygularını kontrol etmeyi, kendini sevmeyi öğren. Sen iyi olmazsan hiçbir şey iyi olmaz. Seni nelerin mutlu ettiğini keşfet.

Asla beklentiye girme

Herkesin yalan söyleyebileceğini, arkadaşlıkların bitebileceğini, hiç beklemediğin bir anda yarı yolda bırakılabileceğini, “Çok seviyorum, ölüyorum” diyenlerin ertesi gün gidebileceğini unutma. Asla beklentiye girme, kimseden destek bekleme. Senin için en iyi şeyi sen yaparsın. Hoşlandığın adamdan mesaj atmasını, ailenin her durumda yanında olmasını, dostlarının zor zamanlarında hemen koşmasını bekleme. Ve unutma. Beklentiler her zaman incitir. Beklentiye girmezsen kırılmazsın.

Haberin Devamı

2019’u masaya yatır

Yaşadığın kötü şeyleri masaya yatır. Sana neler öğrettiğine bak. Elbette keşke yaşanmasaydı ama bazen o kötü şeylerin yaşanması gerektiğine inanıyorum. Belki de o, ‘x’ durum yaşanmasaydı, ‘y’ durumunun o güzelliğiyle karşılaşmayacaktın. Ya da karşılaşacaktın ama farkında bile olmayacaktın. Yaşadığın kötü şeylerden bile anlam çıkarmalısın. Detayları görmezden gelme.

Hedefler ayakta tutar

Kaç yaşında olursan ol, 2020 yılında yapılacaklar listen ve hedeflerin mutlaka olsun. Görmek istediğin bir şehir olabilir, katılmak istediğin bir kurs, gitmek istediğin bir etkinlik, izlemek istediğin filmler ve okumak istediğin kitaplar da olabilir. Çünkü hayat akıp gidersen bazen kendimizi kaybediyoruz ve bazı şeyleri fazlasıyla erteliyoruz. Sonra geri dönüp bakınca, “Ne boş bir yıl geçirmişim” dememek için bu tarz bir liste sana yardımcı olabilir.

Görülecek yerler

Gidilecek kurslar

Alınacak sertifikalar

Öğrenilecek yeni bir konu

İzlenecek filmler

Katılmak istediğin festivaller

Okunacak kitaplar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder