Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Cinsel ilişki esnasında utandıran şeyler
HABERİ PAYLAŞ

Cinsel ilişki esnasında utandıran şeyler

Biz kadınlar seks yaparken ve hatta yapmak isterken, pek çok duygumuzdan utanırız. Onları bastırmak ya da fazlaca kontrol etmek isteriz. Arzu, şehvet, aşırılık ya da fantezilerimiz bizi utandırır. Ama bir de gözle görülür, kulakla duyulur, elle tutulur utanç kaynaklarımız var. Olmaması gerekirken, olağan ve de yaygınken. Yalnızca bizim başımıza geliyormuş ya da elimizdeymiş gibi utanırız. Tamam çok keyifli bulmamayı anlarım ama kabul edelim ki bunlar çok insani şeyler.

Peki neler olduğu, sizi hangi durumların utandırdığı aklınıza geldi mi? Yoksa hatırlamak bile istemediniz mi?

Haberin Devamı

Kuru hissetmek

Cinsel ilişki esnasında utandıran şeyler

Kadınların çok önemli bir kısmı vajinal kuruluk yaşıyor ve bunun bizim ülkemizdeki en yaygın nedeni, ön sevişmenin kısa tutulması ya da hiç tercih edilmemesi. Yani yeterince uyarılmamak. Erkekleri değiştirmek mümkün değilse biraz müdahaleyle kayganlaştırmak mümkün. Bunun için sağlık açısından onaylı ürünler var ve doktorunuza bahsetmeniz halinde size öneride bulunacaktır.

Çişiniz varmış gibi hissetmek

Cinsel ilişki esnasında utandıran şeyler

Bu his, pozisyonunuzla ilgilidir ve son derece normaldir. Sebebi ise, G noktanızın uyarılmasıdır. Boşalmanın da idrar yolundan gerçekleştiğini düşünürseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. Fakat çok rahatsız oluyorsanız seks öncesi tuvalete gitmenizde ve elbette doktorunuza danışmanızda fayda var. Hele de gülerken, öksürürken, hapşırırken de sık sık idrar kaçırıyorsanız.

Çığlık atmak

Cinsel ilişki esnasında utandıran şeyler

Biz kadınlar partnerimizin boşalmasını hızlandırmak için inler ve biraz rol yaparız. Ancak bir de istemediği, kendisine ve ilişkisine yakıştırmadığı halde çığlık atanlar var. partnerlerini şaşırtmaktan ve ayıplanmaktan, aşırı bulunmaktan çekinir utanırlar. Şanslı olduklarının farkına varıp keyiflerine bakmalarını öneririm.

Gaz çıkarmak

Cinsel ilişki esnasında utandıran şeyler

Pek çok kişi seks sırasında vajinal gaz çıkarır ama bunun diğer gaz çıkarmadan ayrıldığını bilmez. Çünkü iki gaz salınımının sesi aynıdır. Oysa sebepleri farklıdır; vajinal gaz vajinadan salınan havadır. Eğer çok sık pozisyon değiştirilmezse bu durum, daha az yaşanır. Ancak önlenemezse bile partnere de açıklanarak bu utançtan kolaylıkla kurtulunabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder