Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Erkeklerin yaş yaş sertleşme durumları
HABERİ PAYLAŞ

Erkeklerin yaş yaş sertleşme durumları

Bana gelen mail ve direkt mesajların önemli bir kısmı, arkadaşının sertleşme sorununa çözüm arayan yardımsever erkeklerden. Oysa bu sorun son derece olağan ve çözümü de mümkün. Terapi seanslarımız bunun için var ve tahminlerden çok daha fazla etkililer. Üstelik siz, bu sorunun suçlusu asla değilsiniz.

Şimdi size sertleşme sorununun sık görüldüğü ülkeleri sayacağım ve göreceksiniz ki neredeyse ortak noktaları yok bile; Türkiye, Japonya, İtalya ve Finlandiya. Bu da sertleşme sorununun ne denli global olduğunun kanıtı. Ama bana öyle geliyor ki Türkiye’de yaşam koşulları, stres ve her zaman bahsettiğim coğrafyanın kaderi, bu sertleşme sorununda epey etkili. Yani adam başı ayda 5000 euro verdiler de buna rağmen sertleşemediniz mi? Siz de haklısınız. Hayat gailesi, bazı şeyleri yumuşatıp derdest ediyor işte. Ayrıca yorgunluk. Çalışma koşullarının olumsuzluğu, erkeğin sekse düşkünlüğünü azaltmıyor ama performansından da yiyor hani.

Haberin Devamı

Erkeklerin yaş yaş sertleşme durumlarına bakalım mı?

10-15 yaşlarında erkek

Cinselliğin keşfedildiği, aktif ve merak dolu bir dönemden söz ediyorum. Erkeklerin cinsel organlarında ve algılarında gözle görülür değişiklikler yaşanan bir dönemdir. Penisteki büyüme ve uyanış, sperm üretiminin de başlamasıyla sertleşme ve boşalmayı beraberinde getirir.

16-20 yaşlarında erkek

Cinsel yaşamın renklendiği ve cinsel organların gereken olgunluğa ulaşmasıyla cinsel arzunun erkeği ele geçirmeye başladığı bir dönemdir. Bu dönemde partneriyle cinsel ilişkiye girmeye hazır hisseden ve hatta çok hazır olan erkek, adeta tehlike arz eder. Yerli yersiz sertleşme dönemi diyorum ben buna.

21-30 yaşlarında erkek

Cinsellik artık gündemin adeta 1.maddesidir. Erkeğin çok kolay uyarılabildiği, basit sözlerden, kokulardan, bakışlardan sinyal aldığı bir dönemdir. Heyecanı yükseldiğinden erken boşalmanın da sık yaşandığı ama deneyim sayısı arttıkça özgüvenini de geliştirdiği adeta kendini yetiştirdiği bir yaş aralığından söz etmekteyiz.

31-40 yaşlarında erkek

Cinsel deviniminin sakinlediği ve yer, zaman, doğruluk, yanlışlık ayırdına vardığı bir yaştır erkek için. Cinsel partneri konusunda seçici hale gelir ve hormonlarının dengeli bir hale gelmesinden dolayı cinsel isteği yüksek de olsa düşünerek karar verebilir. Boşalma süresini kontrol edebilmekte ama boşaldıktan sonra yeniden sertleşmek için bir süre beklemesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

41-50 yaşlarında erkek

Erkekler için cinsel istek kökünden kesilmez. Ama bu dönemde tutku kaybı görülür. Uyarılması güçleştiğinden ilişki sıklığı da azalabilmektedir. Penise kan akımının azalmasına bağlı olarak ara sıra yaşamaya başladığı sertleşmesorunu nedeniyle cinsel ilişkiyi başlatamadığı ya da tamamlayamadığı zamanlar olur. Ayrıca orta yaş krizine yaklaştığından dolayı yaşamaktan ziyade anlatmak hatta bazen uydurmak onu besler.

51-60 yaşlarında erkek

Cinsel istekte ‘azgın teke sendromu’ dediğimiz dönem, bu yaş aralığında yaşanır. Ani ve aşırı yükselişlerle eskisinden çapkın ve sınırsız bir hale gelir. Ancak sertleşme sorunları da bunları izlediğinden cesareti de bir coşar bir kırılır. Testosteron seviyesi düşer ve meni miktarı azalır. Cinsel ilişkiye sık girmesi mümkün olmamakta ama hayalini kurmak hala hoşuna gitmektedir. Kendisinden daha güçlü bulduğu seks partnerleri ona çok çekici gelmektedir. Genç ve seksi kadınlar gibi. Ama sonuca ulaşmada pek başarılı sayılamaz.

Haberin Devamı

61-70 yaşlarında erkek

Erkeğin gece ve sabah sertleşmelerinin yok denecek düzeye indiği bir dönemdir. Ve sertleşme olsa da yarım kalır. Eğer yarım kalmazsa da boşalma yoğunluğunun azlığı nedeniyle aradığı tadı alamaz. Ve cesareti, ataklığı da hayalkırıklığı korkusuyla azalır. Cinsel ilgisi tamamen bitmez ama cinsel ilişkiye girmek artık epey zordur.

71-80 yaşlarında erkek

Erkeğin penisinin artık sertleşmek için neredeyse mucizeye muhtaç olduğu bu dönemde, başlangıç olsa da sonuca pek varılamaz. Cinsel yaşam sonlanmış ve izleyici olmanın büyüsüne kapılınmıştır. Başkalarının cinsel yaşamı hakkında hikayeler dinlemek de keyif verir ama erkek, kendisinde işin bittiğinin farkındadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder