Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Genital estetik şakaya gelmez
HABERİ PAYLAŞ

Genital estetik şakaya gelmez

Genital estetik operasyonları, daha çok bilinir ve uygulanır olmaya başladıktan sonra, gördüğü rağbete bağlı olarak uygulayanı da arttı. Umarım bir yerlerde, genital estetik üzerine hiçbir eğitimi ve yetkinliği olmayan birileri bu işlemi yapabildiğini iddia etmiyordur. Çünkü sosyal medya sağ olsun, bu gözler neler neler gördü...

Kozmetik cilt bakımı yapma yetkisi olanların medikal cilt bakım yapması bile bu kadar riskliyken, birilerinin tehlikeli biçimde alanımıza sızdığını düşünmek istemiyorum. Ve sizden bu konuda “gözü açık” olmanızı istiyorum. Seçtiğiniz uzmanın, gerçekten bu işin uzmanı olup olmadığına, önceki hastaların yorumlarına, kliniğin güvenilirliğine ve hijyenine, seçilen hastanenin resmiyetine ne olur dikkat edin. Çünkü genital estetik asla hafife alınacak bir şey değil.

Haberin Devamı

Neden bunu yazma gereği duyduğuma gelince; doğumundan yalnızca 12 gün sonra Türkiye’de izinde bulunduğu ve süresi kısıtlı olduğu için vajina daraltma operasyonunu hemen yaptırmak isteyen bir hasta, görüştüğü kişiden -bu işin hiç de ehli olmayan birinden- “Tabii ki olur” yanıtını alıyor. Pazartesi operasyona girmek üzere heyecanla beklerken sosyal medyada pazar günü yaptığımız soru cevapta tesadüfen bu soruya rastlıyor ve 12 günün çok erken olduğunu fark ediyor. Operasyonu geçireceği pazartesi, erkenden bizim kliniği arayıp bilgi almak istiyor. Durumun hassasiyeti fark edilince benimle görüştürülüyor. Operasyon için çok erken olması bir yana, operasyonu yapacak kişinin “vajina botoxu” diyerek bunu basitleştirdiğini ve kendisini yetkin gösterdiğini fark ediyoruz.

Hastamız, yaz aylarında operasyon için kliniğimize gelecek. Büyük bir yanlıştan dönüldü neyse ki. Ama bizde ama başka bir klinikte, hiç fark etmez; pek çok meslektaşımız hem eğitim, hem donanım, hem tecrübeyle bu operasyonu kusursuz biçimde yapacaktır. Ama size özellikle hatırlatmak istediğim şey şu; iyi hekim, sizin isteklerinizin bütününe “evet, tamam, olur” diyen hekim değildir. İyi hekim, sizin için iyi olanı, tıp etiğine uygun olanı size söyleyen ve sizi böyle yönlendiren hekimdir.

Haberin Devamı

Genital estetik operasyonları için doğumdan sonra en az 3 ay geçmesini bekleriz. Öncesinde herhangi bir müdahale yapılabilmesi için özel bir durum oluşmuş olması, estetik kaygılar dışında bir komplikasyon ve sağlık sorunu oluşmuş olması gerekir ki bu zaten sık rastlanan bir şey değildir. İnsan fizyolojisi hakkında hiçbir şey bilmeyen kişilerin hangi cesaretle, uydurma isimlerle önemli operasyonlara giriştiğini henüz çözemesem de belli ki aldıkları paranın mahvettikleri hayatlara değeceğini düşünüyorlar. Ancak bedeniniz, her zaman maksimum özeni hak ediyor. Hem ona çok iyi bakmalı hem de kimlere emanet ettiğinize çok dikkat etmelisiniz. 2022 yılında hala bu tür şarlatanlıklarla ilgili konuşuyor olmaktan hoşlanmasam da medya ve sosyal medya üzerinden oluşturduğumuz farkındalıktan ötürü mutluyum. Posta okuyan nice kadın, bunları başka kadınlara anlatıp halkayı genişletecek; öyle değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder