Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Kariyer mi cinsellik mi?
HABERİ PAYLAŞ

Kariyer mi cinsellik mi?

Kariyeriniz ve cinsel yaşamınız arasında bir seçim yapmak zorunda değilsiniz. Her ikisini de son derece tatmin edici biçimde düzenleyebilir ve sürdürebilirsiniz. Üstelik ikisinin iyiliği, hoşluğu da birbirine pekala yansır. Peki kariyer konusuna odaklı kadınların cinsel yaşamda sorun yaşadıkları varsayımı doğru mu? Ya da cinsel yaşamına çok düşkün kadınların kariyer yapmaya odaklanamadıkları? Her iki sorun da zaman zaman yaşanıyor. Bu sorunları engellemek mümkün mü dersiniz? Elbette mümkün. Kariyer odaklı kadınların cinsel yaşamlarını iyi biçimde sürdürmeleri için nasıl hassasiyet göstermeleri gerektiğinden başlayalım mı? Bence önerilerime kulak asın.

Haberin Devamı

Kariyer mi cinsellik mi

  • Verdiğiniz sözleri mutlaka tutun. Özellikle buluşmalar ya da sevişmeler konusunda. Partneriniz, atlatıldığı, oyalandığı ya da geçiştirildiği izlenimine kapılırsa ilişkinizi korumanız zor olur.
  • Sevişme öncesi, sevişirken ve sevişme sonrası işten söz etmeyin. Partneriniz, ona özel bir zaman ayırmadığını düşünmekten pek de hoşlanmayacaktır. Nasıl ki işte onunla olan ilişkinizden söz etmiyorsunuz, ilişkinizin en özel anlarında da işten söz etmeyin.
  • Ona hükmetmeye çalışmayın ve iş yaşamınızdaki rolünüzü yatağa taşımadığınızdan emin olun. Yatakta ast-üst olma rollerine birlikte karar verir ya da akışına bırakırsınız. Patron tamamen siz de olabilirsiniz. Ama bunu yaparken iş yaşamınızdaki rolünüzden etkileniyorsanız yenmeye çalışın. Kural koymak, karar verici olmak, olmadık yerlerde durum değerlendirmek, aşırı müdahaleci olmak gibi iş yaşamının getirdiği alışkanlıkları ilişkinizden uzak tutun.

Kariyer mi cinsellik mi

  • Partneriniz ondan utanmadığınızı, aksine onunla gurur duyduğunuzu bilmeli. İş ve aşk yaşamını birbirine karıştırmak elbette iyi bir fikir değil. Ancak bu ikisini tamamen ayırmak, yani partnerinizin iş arkadaşlarınızı tanımasına fırsat vermemek, iş ortamınızla etkileşimde olmasını engellemek ve onu gizlemek, büyük hata olur. Çünkü siz buna profesyonellik olarak baksanız da partneriniz bunu utanç olarak değerlendirecektir. Ve unutmayın profesyoneller de aşık olur.
  • Onun için özel olan şeyleri, sizin için özel olan işinizden daha değersiz görmeyin. Partnerler arasında genel bir sorundur bu. Kendi işinizi son derece kayda değer, onunkini ise basit görürseniz aranızdaki saygı dengesi bozulur. Ayrıca hobileri varsa bunlara da saygı duyduğunuzu göstermelisiniz. Örneğin bir koroda şarkı söylüyorsa onu dinlemeye mutlaka gidin. Ya da koleksiyon yapıyorsa içinde sizin hediye ettiğiniz bir parça mutlaka olsun. Kendi işinden, hobilerinden söz ederken onu can kulağıyla dinleyin.
  • Kazancınızdan söz etmeyi alışkanlık haline getirmeyin ve onun yanında insanları tarif ederken, değerlendirirken işlerini, kazançlarını kıstas aldığınızı vurgulamayın. Genel olarak yaşamınızın hiçbir döneminde ve hiçbir şekilde bunu yapmanızı önermem zaten.

Kariyer mi cinsellik mi

  • Sevişirken beklentilerinizi paylaşın ve siz söylemeden partnerinizin anlaması gerektiğini, bunun onun görevi olduğunu düşünmeyin. Özellikle işverenlerin bu hataya sık düştüğüne tanık oluyorum.
  • Partnerinizi sizle bir başkası arasında seçim yapmaya zorlamayın ve ona, bir seçim yapmanız gerekse işinizi seçeceğiniz yönünde ultimatomlar vermeyin. Böyle düşünüyor da olabilirsiniz ancak huzurlu bir ilişkide durduk yere bunu belirtmenizin bir anlamı olmayacak, size zarar verecektir.
  • Partnerinizin fantezileri arasında patron, sekreter, ofis fantezileri varsa ona rolleri seçme şansı tanıyın. Böylelikle egonuzu bırakabildiğinizi görür ve siz de sizin için deneyimlenmemiş bir şeyi deneyimlemiş olursunuz.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder