Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Pandemide sevişmek ve bebek
HABERİ PAYLAŞ

Pandemide sevişmek ve bebek

Pandemi süreci, düşündüğümüzden uzun sürdü. Buna neden olan etkenleri sıralamak mümkün ve hatta sitem etmek, isyan etmek de. Ama bunun kimseye faydası yok. Bu süreci sağlıklı atlatmanın tek yolu da coronadan sakınmak değil, bu sakınma gerekliliğinin olumsuz ruhsal etkilerinden de sakınmak. Hadi biraz da kıs kıs güleceğimiz şeyler konuşalım.

Evet aynı evde soluksuz biçimde uzun zaman geçirmek pek çok çifte yaramadı. Ayrılıklar, kavgalar, boşanmalar gırla. Çünkü kadın da erkek de kaygı dolu bir ortamda özel alanlarından tamamen feragat etmiş, hatta ettirilmiş hissediyor. Çarpışan yanları, çarpışmak için daha çok vakit buldu ve bu pek iyi olmadı. Peki pandemi sürecinin olumlu etkilediği ilişkiler olmadı mı; elbette oldu.

Haberin Devamı

Pandemide sevişmek ve bebek

Her şeyden önce özlem duyanlar birlikte çokça vakit geçirme fırsatı buldu. Ama daha da güzeli ve özeli, ne oldu biliyor musunuz? Bol bol sevişildi. Dünyanın dört bir yanından, starlardan ve biz daha sıradan insanlardan bolca gebelik haberi geldi. Pandeminin maşallahı var, içinde başlayan gebelikler yine içinde sona erdi, erecek gibi. Korunma yöntemlerinin önemini anlatmama gerek yok diye düşünüyorum.

Plansız gebeliklerden kaçınmak için başta prezervatif olmak üzere doğum kontrol hapları ve çeşitli kontrol yöntemleriyle tedbirimizi alıp sevişiyoruz. Öyle yapıyorsunuz, değil mi? Ama bu korunma yöntemlerini de bir ara uzunca konuşalım da içim rahat etsin. Korunmak istemeyen ve çocuk sahibi olmak isteyenler ya da sürprizlere kapalı olmayanlar içinse günler epey bereketliydi.

Bana bu dönemde sıklıkla gelen 3 soruyu sizinle paylaşmak istiyorum şimdi:

1)Kaygı eşiğimiz bu kadar yüksekken nasıl oluyor da hormonlarımız böyle ayakta ve gebe kalmak bunca kaygıya, strese rağmen nasıl böyle kolaylaştı?

Yanıtlıyorum: Kaygılıyken, stres altındayken libidomuzun düştüğü bir gerçek ama bunun yanı sıra da yüksek dozda adrenalin salgılarız. Bu da sevişme gibi heyecanı yüksek etkinliklerimizi artırabilir.

Özellikle de bu olumsuz duygulardan kurtulmak için sığınmacı bir yapıya sahipsek, seks elimizin altında en kolay bulduğumuz sığınak olabilir.

Haberin Devamı

2) Gebe kalmak istemiyorum ama korunmak da istemiyorum. Daha çok hissetmek ve daha heyecanlı olmak istiyorum. Kontrolü nasıl sağlayabilirim?

Geldik mi yine adrenalin denen çılgın hormona! Evlere kapandığımız, belirsizliklerle dolu geleceğimizi bekleyerek sınandığımız bugünlerde sevişmek, hayatımızdaki olumlu tek ateşleyici olabilir. Bu nedenle onu daha da yükseltmek için daha haz dolu sevişmeler hayal etmemiz normal. Ama siz yine de korunun çünkü geri çekme yöntemiyle dünyaya gelen çok bebek doğurttum ve çok gebelik sonlandırdım, pek işe yaramıyor.

Pandemide sevişmek ve bebek

3) Gebe kaldığımda doktora, hastaneye gitmekten korkuyor, bu nedenle planımı istemeden erteliyorum. Gecikirsem ne yapmalıyım?

Eczanelerde ve hatta döneme uygun olarak online alışveriş sitelerinde satılan gebelik testlerinden evde bulundurun. Habire yapıp beklentilerinizin ayarlarıyla oynamayın ama gecikmeniz halinde uygulayın ve çift çizgiyi görürseniz doktorunuzla irtibata geçin. Sizi ne zaman görmek istediğini söyleyecektir. yani çift çizgi görür görmez koşturarak hastaneye gitmeniz gerekmez. Zira bu testler akıllı testler, biraz erken sonuç verebilir. Ama merak etmeyin, siz hijyen kurallarına uyar kendinizi sakınır ve pandemi hastanelerinden uzak durursanız problem olmaz. sevin, sevişin ve üreyin ama bu kararlarınızın her birinden emin olarak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder