Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Seks kimsenin tekelinde değil
HABERİ PAYLAŞ

Seks kimsenin tekelinde değil

Eşi Fatma Hanım’ın ölümü üzerine 'Makber’i yazan ve hayranlık uyandıran bu eserden de anlaşılacağı üzerine eşine büyük bir aşkla bağlı olan Abdülhak Hamit Tarhan, eşinin cenazesinde tanıştığı bir kadınla evlendi mi sahiden? Sosyal medyada dolaşıp duran bu bilgi doğru değil. Kendisi eşinden sonraki ilk evliliğini 5 yıl sonra yaptı. Ama eşinden sonra 3 evlilik yaptığı bilgisini vereyim. Peki biz hepimizi hem şaşırtan hem de biraz kızdıran bu yanlış bilgiye neden bu kadar kolayca inandık? Çünkü bir erkeğin, eşinin ölümü üzerine hemen evlenmesi bizim toplumumuzda kimseyi şaşırtmaz. Hatta bazı çevrelerde bu gerekli de görülür. Oysa kadın öyle mi? Eşi ölen bir kadın yıllar sonra evlense dahi erkeksiz duramadığı için eleştirilir. Burada böyledir; erkekler kadınsız yapamazlar ama kadınların canı erkek çekemez. Hayır efendim hayat arkadaşlığı, yalnızlık gibi sözcüklerle ifade etmeye çalışmayacağım. Bir kadının canı da pekala erkek çekebilir. Seks, erkek için olduğu kadar kadın için de bir ihtiyaçtır ve bu arzu saygı görmelidir.

Haberin Devamı

Kadının orgazm hakkını savunmaya geldim

Seks kimsenin tekelinde değil

Çoğunlukla erkeğin kendine bakmasının zor olduğu bilgisiyle hoş gösterilmeye çalışılan, yeni bir kadını ev işlerini yapacak ve buna ek olarak erkeği cinsel yönden tatmin edecek kişi şeklinde konumlandıran bu anlayış maalesef yeterince cesur değil. Erkeğin her yaşta ve dilediği gibi sevişme hakkının bulunduğunu açıkça söyleyemiyor ve ütüyü, çamaşırı kılıf olarak kullanıyor. Erkeğin cinsel ihtiyaçları bu toplumun yumuşak karnı. Herkes erkeğin erkekliğinden söz ediyor. Aldatsa şeytana uyuyor çünkü ihtiyaçları var, iradesi zayıf düşebilir. Yeniden evlense kadınsız mı duracak, erkeğin yapabileceği şey değil çünkü ihtiyaçları var. Kendisiyle birlikte olmayı kabul etmeyen sevgilisini terk mi etti; çünkü onun her şeyden üstün orgazm hakkı var. Bunları artırabilirim. Ama ben şimdi kadının orgazm hakkını savunmaya geldim.

Kadınların da şehvet duyguları var

Seks kimsenin tekelinde değil

Bir kadın da eşiyle ayrılığının ya da eşinin ölümünün ardından daha çok cinsel nedenlerle yeni bir partner bulabilir. İnanmazsınız ama onun da hormonları saat gibi işliyor. Tıpkı erkekler gibi kadınlar da mastürbasyon yapıyor ve tıpkı erkeklerin yaptığı gibi bu esnada hoşlarına giden erkekleri hayal edebiliyorlar. Siz olmadığına inanmak isteseniz de kadınların da şehvet duyguları var ve dilerlerse ona endeksli yaşayıp dilerlerse onu dizginleyip sosyal yönden güçlü ve sağlıklı ilişkilerin peşinde koşabiliyorlar. Bakın bu bir meziyettir. Zira erkek nefsine daha çabuk yenik düşer; bunu kabul edebilirim. Çünkü kadın, yaradılış ve aynı zamanda toplumsal rol biçmelerimizin bir sonucu olarak sorumluluk duygusu daha yüksek varlıklardır. Ve üstelik bu toplumda kadınların kaybedecekleri şeyler maalesef daha fazladır. Ama bu size; kadınların cinsel açlık duymadıklarını ve seks için fedakarlık yapamayacaklarını, risk alamayacaklarını düşündürmesin. Ve inanın sizin tabirinizle erkeklerden çok daha “azgın” kadınlar gördüm. Sizin tabirinizle “erkeksiz duramayan” çok kadın gördüm. Seks kimsenin tekelinde değil ve kadınlar da pekala sizi birer seks objesi olarak görüyor olabilir, bilin istedim.

Haberin Devamı

Abdülhak Hamit Tarhan’ın hikayesi doğru olsaydı da ona kızamazdım. Ama sevgilisini terk ettikten sonra Ahmet’le sevişmeye koşan Ayşe’nin de size izahat verme mecburiyeti yok; hak verin ya da vermeyin ama yargılarken çifte standarda hoşgörüm yok; bunda anlaşalım isterim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder