Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Sekste koku ne kadar önemli?
HABERİ PAYLAŞ

Sekste koku ne kadar önemli?

Koku, anları ve anıları işaretlemede diğer duyuları solluyor. Bir mekanın, bir kişinin kokusu, siz onun adını artık anımsamazken bile belleğinizin bir yerinde duruyor. Bundandır ki eski sevgilinizi en çok onun kokusuna benzer bir koku duyduğunuzda anımsar ya da özlersiniz, çocukken oturduğunuz evin kokusu yıllarca sizinle ordan oraya gelir ya da travmatik bir anda aldığınız koku, sizi yıllarca o olaya götürür. Ama yalnızca bu kadar mı? Kokular, sizin kim olduğunuzu da anlatır bir yandan ve seks hayatınıza dair ip uçları verir. Merak ettiniz, değil mi? Hadi kokunuzu bulalım.

Haberin Devamı

Kokular, sekste kim olduğunuzu işaret ediyor

-Oryantal kokular : Bu kokuların diğerlerine göre ağır olduğunu söyleyebiliriz. Tarçın, zencefil, misk, vanilya ve kakule başlıca aromalardır. Tutkulu, gizmli, kıskanç, romantik ve olgun kişiler akla gelmiyor mu sizce de? Ve güçlüdürler, hafife alınmaktan, oyalanmaktan hoşlanmazlar. Sekste cüretkar olunmasını isterler.

-Baharatlı kokular: Koku yapımında pek çok baharattan yararlanılsa da çoğunlukla biber türleri temeli oluşturur. Ve baharatlı kokular, enerjik, sabırsız, çevik, cesur, maceracı, dik kafalı, dürüst, çabuk öfkelenen, iddialı ve sekse düşkün kişilerin kokularıdır. Sekste nazdan ve çekimserlikten pek hoşlanmazlar.

-Çiçek ve meyve kokuları: Envai çeşit çiçek ve meyve var ama parfümlere en çok girenler, gül, yasemin, nergis, elma ve kavun kokuları diyebiliriz. Sizi şaşırtmayacak bir bilgi vereyim; bu kokular duygusal, hassas, kibar ve anlayışlı kişilerin kokuları. Sekste sürprizler yaşatabilirler ama huzur onlar için ön planda.

-Soğuk kokular : Deniz kokusu, dağ havası, ferahlık hissi vermelerinden kaynaklı soğuk kokular olarak nitelendirilir. Nane de burada olsa şaşırmazsınız öyleyse. Ayrıca yeşil çay da bu sınıfın kokusudur. Ve bu seçimler, hızlı, sportif, şaşırtıcı ve çekici kişilere uygundur. Sekste sınırlarının aşılmasından pek hoşlanmazlar.

-Yeşillik kokuları: Çamın başı çektiği bu kokulara çimeni ve ardıçı da dahil edebiliriz. Doğal kokular genelde doğayla iç içe olmayı seven, rahat, konforuna düşkün, genç hisseden, titiz, çalışkan ve dinamik kişilerin seçimidir. Ayrıca zaman yönetiminde iyidirler. Aman ha onları bekletmeyin. Sekste hijyene çok önem verirler, bir de konfora.

Haberin Devamı

-Odunsu kokular : Bunlar da ağır diyebileceğimiz kokulardır ve kullanan kişilerle oldukça benzer özellikler gösterirler. Maço, inatçı, agresif ve oldukça kendinden emin kişilerin tercihi olurlar. Sekste güçsüz hissetmeye tahammülleri yok denebilir.

-Tatlı kokular : Vanilya, karamel, bal hatta Hindistan cevizi kokuları yeterince tatlı sayılabilir, değil mi? Lüks düşkünü, şımarık ve aşırı ısrarcı kişilerin kokusudurlar. Ama bir yandan da güven verirler. Sekste en çok önem verdikleri şey, konuşmaktır.

Seks yaşamınızın kokularla zenginleşmesini istiyor ve işi parfümden bir tık ileriye taşımak istiyorsanız seks yapacağınız ortamda afrodizyaklardan yardım almak harika bir fikir. Kadını da erkeği de etkisi altına alacak ve hormonlarını harekete geçirecek afrodizyak kokuları bilmek istemez misiniz? Tütsüler, mumlar, oda kokuları, duş jeli ya da çiçek ve gıda alırken bu aromalar aklınızda olsun derim. Çünkü bir top dondurmayla ya da köşedeki güzel bir çiçekle bile onu azdırabilirsiniz.

Haberin Devamı

-Vanilya

-Lavanta

-Tarçın

-Yasemin

-Paçuli

-Karabiber

-Yılang yılang

-Elma

-Sandal ağacı

-Nane

-Kakao

-Portakal

-Çilek

-Sümbülteber

-Zencefil

-Zahter(dağ kekiği)

Yiyerek tüketebileceğiniz tüm aromaları, yemeklerinize bir tutam ekleyerek de tüketebilirsiniz üstelik.

Sekste koku önemli. Çünkü koku, harekete geçirici, akılda kalıcı ve özdeşleşicidir. En basit haliyle, bir ortama iyi kokuyla giren herkesin dikkat çektiğini hatırlatmak isterim. İyi kokana dair başka türlü bir merak uyanır, bedeni daha çok merak edilir. Ve seçimi mutlaka onun hakkında fikir yürütmeye iter. Kokunuzla etkileyebilirsiniz ama sonrası için top sizde, aklınızda, cesaretinizde ve duygularınızı gösterme gücünüzde.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder