Gözde Hatunoğlu

27 Ağustos 2023, Pazar 07:00

Akbank Caz Festivali geliyor

Akbank Caz Festivali, 33. kez kapılarını açıyor. 23 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında caz dünyasının saygın isimlerini ağırlayacak festival Akbank Sanat, Aya İrini Müzesi, Babylon, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Zorlu PSM gibi İstanbul’un en seçkin etkinlik merkezlerinde birçok konser ve etkinlikle caz severlere keyifli anlar yaşatacak.

Anna Laudel’den çok özel iki sergi

“Artkilim” akımının dünyadaki öncü isimlerinden Belkıs Balpınar’ın “Relative Points of View” isimli kişisel sergisi Anna Laudel Düsseldorf’ta açıldı. Geleneksel kilim dokuma tekniğini güncel sanatla buluşturan seçki 6 Ekim’ kadar ziyaret edilebilir. Ekin Su Koç’un sanatın ve estetiğin birleştirici gücünden beslenen kişisel sergisi “Venüs’ün Yeniden Doğuşu” ise Anna Laudel Bodrum’da açıldı. Sergi 29 Ekim’e kadar açık olacak.

Çocuklara özel festival

1-3 Eylül arasında “Dünya ve Ben” başlığıyla ikincisi gerçekleştirilecek Arter Çocuk Festivali, 6–11 yaş aralığındaki çocukları yaşadığımız dünya, diğer canlılar ve doğayla kurduğumuz ilişkiyi sanat yoluyla yeniden düşünmeye davet ediyor. Arter Çocuk Festivali kapsamında düzenlenecek atölyelerin biletleri Arter binasının giriş katında yer alan gişeden veya arter.org.tr adresinden alabilirsiniz.

Duygu Tarhan’dan yeni şarkı

Müzikalden caza, funktan R&B’ye birçok alanda adından başarıyla söz ettiren müzisyen Duygu Tarhan, yeni şarkısı “Senden Sonra” ile geri dönüyor. Şarkı kendi ayakları üzerinde duran, güçlü ve cesaretli kadınlardan ilham alıyor. Yapımcılığını Kenan Doğulu’nun üstlendiği “Senden Sonra”, Doğulu Music etiketiyle tüm platformlarda müzikseverlerle buluştu.