Gözde Hatunoğlu 23 Nisan’da çocuklarınızla izleyebileceğiniz 10 film
HABERİ PAYLAŞ

23 Nisan’da çocuklarınızla izleyebileceğiniz 10 film

Sinema yazarı, sevgili arkadaşımız Burak Göral geçtiğimiz ay Çocuklarla Sinema adında bir kitap çıkardı. 3-12 yaş arasındaki çocuklarla birlikte izlenebilecek filmlerden oldukça geniş bir seçki yaratan Göral tüm bu filmlerin hangi yaşta, hangi gerekçe ile izlenmesi gerektiğini ve filmlerle ilgili özel bilgileri de paylaşmış. Sinema sevgisinin çocuk yaşta aşılandığını düşünürsek bu rehberin ne kadar faydalığı olduğu da daha iyi vurgulanmış olur. Sinemaya çocuk yaşta âşık olmuş, kendi çocuklarına da bu aşkı anlatmaya çalışmış bir meslektaşı olarak 23 Nisan arifesinde onun seçtiği filmler arasından kendi favorilerimi Posta okuyucuları için seçtim…

Haberin Devamı

Yumurcak (1921) +8

Charlie Chaplin’in bütün eserleri insanlık hazinesi. Büyük küçük demeden herkes izlemeli. Ama çocuğunuzla izleyecekseniz ve ilk kez deneyecekseniz bu filmle başlamakta fayda var.

Vol-i (2008) +5

Kendi çocuklarımla birlikte izlediğim ve hem onları hem beni çok etkilemiş bir animasyon. Dünyanın geleceğini ve her şeye rağmen aşkın ve sevginin yeşereceğini anlatıyor. Enfes!

Geleceğe Dönüş (1985) +8

Çocuklarınız bilimkurguya meraklı olacak gibi görünüyorsa ya da siz meraklıysanız ve bunu onlara miras bırakmak istiyorsanız başlamanız gereken yer bu seri olmalı. Tam bir klasik…

Indiana Jones (1984) +11

Fantastik macera dendiğinde akla ilk gelen isim sevgili arkeoloji profesörümüz Indiana Jones oluyor. Steven Spielberg & George Lucas işbirliğinin en eğlenceli örneklerinde biri. Tüm aile keyifle izleyebilir.

23 Nisan’da çocuklarınızla izleyebileceğiniz 10 film

Hokkabaz (2006) +10

Bu sıcacık ve çok komik Cem Yılmaz filmi bütün aile seyredileceğiniz, bir arada çok eğlenebileceğiniz bir seyirlik.

Yaman Tilki (2009) +8

Animasyon sinemasına çok özel bir dokunuşu olan büyük yönetmen Wes Anderson’ın harika filmi Yaman Tilki’ye siz de bayılacaksınız.

Ters Yüz (2015) +7

Çok parlak bir fikirle yola çıkan ve daha önceleri benzeri görülmemiş bir hikâye anlatan Ters Yüz son yıllarda izlediğim en eğlenceli animasyonlardan biri.

Oyuncak Hikayesi (1996) +4

Oyuncaklara adeta ruh üfleyen, yıllar boyu unutulmayacak karakterler yaratan bu film çocuğunuza sevgi ve özveri aşılayacak.

Haberin Devamı

23 Nisan’da çocuklarınızla izleyebileceğiniz 10 film

Çılgın Hırsız (2010) +6

Aile olmanın önemini ve birbirine sevgiyle bağlı aile bireylerini anlatan bu seri öyküsünü öyle farklı bir yerden kurguluyor ki hayran kalmamak imkansız. Üstelik tüm zamanların en komik animasyonlarından biri.

Komşum Totoro (1988) +5

Bir insanın hayatından Miyazaki yoksa o insan eksik bir insan olur. Bu cümle çok iddialı ama arkasında her zaman dururum. Çocuğunuz bayılacak, henüz izlemediyseniz sizin için de harika bir keşif olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder