Gözde Hatunoğlu Açık havada müziğe doyacağız
HABERİ PAYLAŞ

Açık havada müziğe doyacağız

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 18 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 49. İstanbul Müzik Festivali konserleri, İstanbul’un en keyifli açık hava mekanlarında gerçekleştirilecek. Düzenlenecek 21 konserde; Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası gibi toplulukların yanı sıra Fazıl Say, İdil Biret, Khatia Buniatishvili, Anna Vinnitskaya, Alexander Rudin, Hande Küden, Paul Meyer, Simon Ghraichy, Martynas Levickis gibi birçok yıldız isim dinlenebilecek. Festival biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için 22 Haziran Salı günü saat 10.30’da indirimli olarak satışa çıkıyor. Lale Kart üyelerinin ardından, 25 Haziran Cuma günü saat 10.30’da genel satışlar başlayacak.

Haberin Devamı

Eliyahu ve Adrian’dan uluslararası ortaklık

Ülkemizde de çok sevilen, her konseri büyük ilgi gören uluslararası müzisyen, besteci ve kamança ustası Mark Eliyahu, eşsiz sanatçı ve yorumcu Cem Adrian ile ortak bir Türkçe şarkıya imza attı. ‘Derinlerde’, tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Gedik Sanat’ın ödüllü dijital projesi: ‘Kadının Sözü Var’

Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gedik Sanat, İstanbul Gedik Üniversitesi ile birlikte kadınların ifade biçimlerini, kendini gerçekleştiren lider kadınları ve koro kültürünün bu çerçevedeki rolünü ortaya çıkaran bir projeye geçen kasımda imza atmıştı. Kasım ayı boyunca dijital platformlarda birçok alanda uzman konuklarla zenginleşen proje için bestelenmiş üç eser pandemi koşulları sebebiyle seslendirilememişti. Üç kadın şairimizin dizelerini besteleyen üç bestecimizin koro eserleri 28-29-30 Haziran tarihlerinde Gedik Sanat YouTube kanalından yayınlanacak.

Büyük dans heyecanı yaklaşıyor

Hip hop, popping, house dahil neredeyse tüm sokak dansı türlerini bünyesinde barındıran dans yarışması Red Bull Dance Your Style tüm heyecanıyla geri döndü. Yarışma öncesinde özel bir performans sergileyen Gülay Tezcan, Eylül Kaplan, Rıdvan Bayar ve Bayram Biser Mutlu, önceki yıllarda gösterdikleri performanslarla ‘Wild Card’ hakkı elde etti ve ‘Elevator Moves’ videosuyla bir araya geldi.

İzmir, Ankara ve İstanbul’da haziran ayı içerisinde gerçekleşecek elemelerin ardından jüri tarafından seçilecek 16 dansçı, 4 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirilecek Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali’nde Türkiye’nin en iyisi olmak için mücadele verecek. En iyi olan isim, Güney Afrika’da düzenlenecek Red Bull Dance Your Style 2021 Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Haberin Devamı

‘Feminist Bakan’ Kundura Sinema’da

Kundura Sinema’nın çevrimiçi izleme platformu Kundurama’da, İsveçli feminist politikacı Margot Wallström’ün peşinde iktidar koridorlarında yolculuğa çıkaran ‘The Feminister/Feminist Bakan’ adlı belgesel gösterime girdi. 2014-2019 yılları arasında İsveç Dışişleri Bakanlığı yapan Margot Wallström feminist politikalarıyla biliniyor.

Politik duruşuyla uluslararası arenada mücadele veren ve çevik zekasıyla mizahı da diplomasisine silah edinen Wallström’ün kişisel hayatını da mercek altına alan belgesel, 30 Haziran’a dek Türkçe altyazılı seçeneğiyle Kundurama'da yayında olacak ve sınırlı kontenjanla, ücretsiz izlenebilecek.

Merve Deniz’in gözüyle ‘İz’

Merve Deniz, albümü ‘İz’i şöyle anlatıyor; “Yolculuğumda bende iz bırakan şarkıların birleştiği albüm. Bir iz kalsın istedim müzik yolumun içinde bir yerde. Dileğim, bu şarkıların bir araya geldiği bu albümle kalbimden dinleyenlere uzanan bağların pırıl pırıl akması…”

Haberin Devamı

Açık havada müziğe doyacağız

Karanfil: Sınırsızlığın, özgürlüğün, haklı gururun şarkısı

Nilüfer: Ağaç kokan dört duvarın içinde kalbe düşen ateş

Ağlama Anne: Bir ömrün içinde beraber dönüşen anneliğe ve çocukluğa

Sen Ağlama: Çok sevmenin şarkısı

Öf Öf: Yaşadığım, köklendiğim toprağın dallarıma uzayan suyu

Karakolda Ayna Var: Ailemin, bağlarımın kalbimde kalan seslerinin şarkısı

Yetinmeyi Bilir Misin?: Kendinden kendine çağrının şarkısı

Ben De Yoluma Giderim: Sıcacıkken buz dağına dönen yüreğin şarkısı

Gündüzüm Seninle: Aşkımın şarkısı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder