Gözde Hatunoğlu Akbank Sanat’la dijital sanat yolculuğu başlasın!
HABERİ PAYLAŞ

Akbank Sanat’la dijital sanat yolculuğu başlasın!

Akbank Sanat, kültür sanat etkinliklerini dijital ortama taşıyarak sosyal medya kanallarından sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ‘Dijital Sanatta Şimdi’ adlı konuşma serisi, sanatçıların teknolojiyi yaratıcılıkla nasıl bütünleştirdiklerinden son dönem işlerine kadar uzanan bir yol haritası çiziyor. Serinin ilk konuğu müzisyen, akademisyen ve sanatçı Selçuk Artut. Serinin ikinci konuğu ise, fiziksel ve dijital alanlar arasındaki sınırları bulanıklaştırdığı çalışmaları ile tanınan Can Büyükberber. Bu seriyi Akbank Sanat YouTube kanalından izleyebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi www.aksanat.com adresinde.

Haberin Devamı

Akbank Sanat’la dijital sanat yolculuğu başlasın

Beykoz Üniversitesi'nden 'Korona Günleri' sergisi

Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, sanattan ayrı kalmak istemeyenler için ‘Korona Günleri’ başlıklı bir karma sergi düzenliyor. Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Hülya Küpçüoğlu yönetiminde gerçekleşen çevrimiçi sergide sanatçılar karantina günlerinde ürettikleri eserleri sergiliyor.

Sanal sergi salonuna giren kullanıcılar, gerçek hayattaki sergi gezme ritüeline uygun şekilde istedikleri koridorda gezebilecek. Tabloya yaklaştıklarında ise tablo hakkındaki tüm bilgileri okuyabilecekler. Sergiyi www.beykoz.edu.tr/content/koronagunlerisergisi bağlantısı üzerinden gezebilirsiniz.

Türkiye'den uluslararası tiyatro projesi

Akbank Sanat’la dijital sanat yolculuğu başlasın

Ali Poyrazoğlu ve Can Remzi Ergen tarafından sahnelenen, Cenevre Birleşmiş Milletler binasında prömiyeri yapılacak olan ‘Spoonface-Kaşıksurat’ oyunu için provalara tüm hızıyla devam ediyor. Oyunun dünya prömiyeri 21 Eylül’de Uluslararası Barış Günü’nde yapılacak.

Üstelik davet, Kraliyet Akademisi Uluslararası Bilim Kurulu (RASIT) Genel Direktörü HRH Prenses Dr. Nisreen El-Hashemite tarafından yapıldı. Otizmli ve kanser hastası bir çocuğun hayata veda etmeden önceki son sözlerinden yola çıkan oyun İngilizce, Fransızca ve Türkçe olarak üç ayrı dilde oynanacak.

Alexis Gritchenko'nun 100 yıllık eserleri Meşher'de

Meşher, güncel sergisi ‘Alexis Gritchenko-İstanbul Yılları’ ile Gritchenko’nun İstanbul’u ziyaretinde ürettiği 150’den fazla eseri, tam 100 yıl sonra ilk kez bir araya getirdi. Meşher, bu sergiye paralel olarak planladığı etkinlikleri de dijital ortama taşıyor. Sergiden görüntülerin eşlik ettiği bir video ise Meşher’in YouTube kanalında.

Haberin Devamı

Aydilge 'Yalnız Değilsin' diyor

Korona günlerinde dinleyicilerine moral vermek için yola çıkan başarılı şarkıcı Aydilge, evinde yaptığı akustik kayıtları bir araya topladı. Özellikle ‘Yalnız Değilsin’ adlı parçasıyla tüm insanlara yalnız olmadıklarını ve ortak bir kaderi paylaştıklarını hatırlatan Aydilge’nin Avrupa Müzik’ten çıkan albümü tüm dijital platformlarda yayında!

Müzik dünyamızın en önemli isimlerinden Sertab Erener de, 12 Haziran’da çıkacak 13. stüdyo albümü ‘Ben Yaşarım’ın ilk şarkısı ‘Bu Dünya’yı tekli olarak tüm dijital platformlarda yayınladı. İçinde bulunduğumuz zor günlere umut olması dilekleriyle şarkıyı hayranlarının beğenisine sundu.

Haftanın önerileri: Yeşilçam'a nostaljik yolculuk

Filmleri beyaz perdeden değil de evlerimizde izlediğimiz bu karantina günlerinde bazen neşelendiren bazen hüzünlendiren bir Yeşilçam turu yapmaya ne dersiniz? Hemen hemen tümünü dijital platformlarda ya da dağıtımcı şirketlerin YouTube adreslerinde bulabileceğiniz bu harika filmler, bizi zaman tünelinden geçirirken Yeşilçam’ın büyüsünü sonuna kadar tattıracak... İyi seyirler.

Haberin Devamı

Piano Piano Bacaksız

Tunç Başaran’ın yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde Rutkay Aziz, Serap Aksoy, Yaman Okay, Meral Çetinkaya gibi önemli isimlerin yer aldığı 1992 yapım ‘Piano Piano Bacaksız’, Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar aday adayı olma başarısını göstermişti. 1940’lı yıllarda, savaş atmosferinin hakim olduğu İstanbul’da, odaları kiraya verilen bir konakta geçen film, naif ve sevgi dolu bir dostluk hikayesi anlatıyor.

Muhsin Bey

1987 yapımı ‘Muhsin Bey’, Yavuz Turgul’un hem yazıp hem de yönettiği, ülke sinemasının gelmiş geçmiş en güzel filmlerinden biri. Şener Şen ve Uğur Yücel’in başrolde adeta devleştiği film; Türk sanat musikisine aşık, çiçekleriyle sohbet eden ‘eski İstanbul beyefendisi’ Muhsin Bey ile şehre kaset yapmak ve şan şöhret sahibi olmak için gelmiş Ali Nazik arasında geçenlere odaklanır. Eski dünyanın kırılgan ve onurlu Muhsin Bey’i, arabeske teslim olan yeni düzenle baş etmeye çalışırken zor yollardan geçecektir.

Züğürt Ağa

Yönetmenliğini Nesli Çölgeçen’ın yaptığı 1985 yapımı ‘Züğürt Ağa’, yaşadığı köyü yokluk yüzünden terk edip büyük şehre taşınmak zorunda kalan bir toprak ağasını mizahi bir dille anlatıyor. Film; çekildiği dönemin koşulları, köyden kente göç, feodalizmin bitişi gibi birçok sosyal olguyu da eleşirel bir dille ele alıyor. Şehre bir türlü ayak uyduramayan ağa rolünde Şener Şen var .

Aaahh Belinda!

Türk sinemasının en kült filmlerinden olan 1986 yapımı ‘Aaahh Belinda!’, BarışPirhasan’ın yazdığı, Atıf Yılmaz’ın yönettiği fantastik bir yapım. İdealist bir tiyatrocu olan ama maddi zorunluluklar yüzünden reklam filmleri de çeken Serap, birdenbire kendini oynadığı reklam filminin senaryosunun içinde bulur.

Artık evli ve iki çocuklu bir kadın olmuştur ve eski yaşantısından kimse onu tanımaz... Müjde Ar, Macit Koper, Yılmaz Zafer ve Füsun Demirel’in başrollerinde yer aldığı film, kadının toplumdaki yerine feminist bir bakış atan, hem çok cesur hem de eğlenceli bir sinema deneyimi sunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder