Gözde Hatunoğlu Altın Gün yeni albümünün ilk konseriyle Sosyo’da
HABERİ PAYLAŞ

Altın Gün yeni albümünün ilk konseriyle Sosyo’da

62. Grammy Ödülleri’ne aday gösterilen dünyaca ünlü müzik grubu Altın Gün, yeni albümleri ‘Yol’un ilk konserini 20 Mart Cumartesi günü saat 21.00’de, Türkiye’nin ilk biletli online etkinlik platformu Sosyo’dan canlı verecek. Konserin biletleri, AppStore ve Google Play’den ücretsiz indirilebilen Sosyo ve Biletix’ten 30 TL’ye satışa çıktı. Herkesin eve kapandığı karantina döneminde kaydedilen ‘Yol’, bu zorunlu zamanda doğdu. Albümde, 1970’lerin sonu 1980’lerin başındaki synth pop’un seçkin öğeleri de parlıyor. ‘Arda Boyları’, ‘Kara Toprak’ ve ‘Sevda Olmasaydı’ ve ‘Esmerim Güzelim’ albümün öne çıkan şarkıları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Altın Gün yeni albümünün ilk konseriyle Sosyo’da

TEMA Vakfı’ndan anlamlı proje

TEMA Vakfı, çocukların ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amacıyla okul öncesinden liseye kadar, farklı seviyeler için hazırladığı ve yıllardır gönüllü öğretmenlerle okullarda hayata geçirdiği Doğa Eğitim Programları’nı yenileyerek dijital bir portalda öğretmenlerle buluşturuyor. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde ve Türkiye İş Bankası desteğiyle hayata geçirilen, müfredatla uyumlu olarak hazırlanan Minik TEMA ve Yavru TEMA Doğa Eğitim Programları’nın zengin içeriğine ve eğitim materyallerine, öğretmenler ‘minik-yavrutema.org’ üzerinden kolaylıkla ulaşabilecek.

Altın Gün yeni albümünün ilk konseriyle Sosyo’da

Fark Band’den ‘Stayin’ Alive’ı uyarlaması

BEE GEES’in yaşayan tek üyesi Barry GIBB, ‘Stayin’ Alive’ şarkısını toplumsal farkındalık için İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı’na (İZEV) bağışladı. Farkındalık odaklı pop müzik anlayışı ile dünyada bir ilki temsil eden Fark Band’in ‘Yanımda Ol, Benimle Ol’ şarkısı, bütünleşmiş bir toplum için birliktelik çağrısı yaparken, özel gereksinimli gençlerin hayatın her alanında var olabileceklerini temsil ediyor. Fark Band adlı müzik grubunun üyeleri olan görme engelli solist Buğra Kurtuluş’a özel gereksinimli İZEV gençleri Elif Yavuz, Selva Çavuşoğlu, Okan Dinç ve Tan Aytıs eşlik ediyor. Mottoları ise: Eksik yaprağı sen tamamla!

Altın Gün yeni albümünün ilk konseriyle Sosyo’da

Melis Fis’ten yeni şarkı!

Yayınladığı şarkılarla büyük beğeni toplamayı başaran genç yıldız Melis Fis, 'İşin Düşünce' adlı yepyeni şarkısını UBM Records etiketiyle 12 Mart tarihinde sevenleriyle paylaştı. Sözü Melis Fis, Ömer Akkaya ve Umur Doma’ya ait olan şarkının düzenlemesi başarılı prodüktör ve aranjör Ozan Bayraşa imzası taşıyor.

Haberin Devamı

Altın Gün yeni albümünün ilk konseriyle Sosyo’da

Bu şarkı ‘Kadınlar yaşasın!’ demek için yapıldı

Feryal Öney ve Güldiyar Tanrıdağlı’nın son tekli çalışması ‘Çiçekçi Seyhan’ tüm dijital platformlarda yayımlandı. BGST Records etiketiyle yayımlanan şarkının sözleri Feryal Öney’e, beste ve düzenlemesi Güldiyar Tanrıdağlı’ya ait. Feryal Öney, “Bu şarkıyı Güldiyar’la birlikte, tarihe küçük bir not düşmek için yaptık. ‘Kadınlar yaşasın!’ demek için” dedi.

İstanbul Bienali kadınlara ‘Yan Yanayız!’ diyor

İstanbul Bienali bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu’nun (GIZ) desteğiyle düzenlenen iki günlük bir etkinlik serisiyle kutluyor. 13-14 Mart tarihlerinde çevrimiçi ortamda yapılacak ‘Yan Yanayız!’ başlıklı etkinlikte ortak hafızada mülteciliğin izleri üzerine konuşulacak ve geleceğe dair düşünceler paylaşılacak. Programda konserler de olacak. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğe kayıt için ‘http://rezervasyon.iksv.org/yanyanayiz/’ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder