Gözde Hatunoğlu Altın Koza için yarışacaklar
HABERİ PAYLAŞ

Altın Koza için yarışacaklar

14-20 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde; Anıl Gelberi’nin yönettiği ‘Plaza’, Barış Hancıoğulları’nın yönettiği ‘Yeniden Leyla’, Ercan Kesal’ın yönettiği ‘Nasipse Adayız’, Fatih Özcan’ın yönettiği ‘Mavzer’, Faysal Soysal’ın yönettiği ‘Ceviz Ağacı’, Gökçin Dokumacı’nın yönettiği ‘Kuyudaki Taş’, Hacı Orman’ın yönettiği ‘Körleşme’, Leyla Yılmaz’ın yönettiği ‘Bilmemek’, Onur Ünlü’nün yönettiği ‘Topal Şükran’ın Maceraları’ ve Umut Evirgen’in yönettiği ‘Ben Bir Denizim’ olmak üzere 10 film Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kategorisinde yarışmaya hak kazandı. Salgın önlemleri nedeniyle bu yıl Adana Altın Koza Film Festivali’nde filmler, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması olmak üzere toplam iki kategoride yarışacak. Sinemaseverlerin merakla beklediği ‘Altın Koza Ödülleri’ ise eylül ayında düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

Altın Koza için yarışacaklar

YEŞİLAY SAĞLIKLI FİKİRLER KISA FİLM YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Yeşilay’ın bu yıl beşinci kez düzenlediği ‘Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’ için başvurular başladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek yarışmanın teması ‘Gençlerin Gözünden Uyuşturucu Bağımlılığı’ olarak belirlendi.

Yarışmaya, Türkiye genelinde lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim gören tüm öğrenciler, kurmaca veya belgesel türünde eserleriyle katılabiliyor. Başvurular 31 Aralık tarihine kadar devam edecek. Son 12 ay içinde çekilmiş, 45 saniye ile dört dakika arası uzunluktaki filmlerle başvuru yapılabiliyor. Başvurular kisafilm.yesilay.org.tr adresinden gerçekleştiriliyor.

URLA CAZ VE GASTRONOMİ GÜNLERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

İzmir-Urla’da gerçekleşecek, Urla Caz ve Gastronomi Günleri, 14 Eylül’de kapılarını açıyor, etkinlikler 20 Eylül’e kadar devam edecek. Geçen sene ilki düzenlenen etkinliğe, bu sene Urla’nın gastronomik zenginlikleri de ekleniyor. Bir hafta sürecek olan etkinlik; ünlü şef ve araştırmacıların ilham veren hikayeleri, sohbet ve tadım etkinlikleri, gastronomi ve caz üzerine yapılacak workshop ve atölyeler ile unutulmaz bir deneyim fırsatı sunuyor.

Haberin Devamı

Konserlerde ise Kenan Doğulu, Fatih Erkoç, Bülent Ortaçgil, Jehan Barbur, İlhan Erşahin, Elif Çağlar, Aylin Aslım gibi sanatçılar sahne alacak. Detaylar ‘@urlacazfestival’ Instagram sayfasında, biletler Biletix’te.

Fişekhane Açık Hava Sinema Günleri başlıyor

Büyükyalı İstanbul, Fişekhane’de 2-26 Eylül tarihleri arasında Başka Sinema’nın bağımsız film seçkisi açık havada sinemaseverlerle buluşuyor. Eylül ayında toplam 12 filmin gösterileceği seçkide; ‘La Dolce Vita’, ‘2040’, ‘Yeni Baştan’, ‘Arizona Dream’, ‘Proxima’, ‘Parasite’, ‘Bozkır’, ‘Seberg’, ‘A Faithful Man’, ‘Carol’, ‘Sinek Kuşu’, ‘The Farewell’ filmleri yer alıyor.

Bozcaada Caz Festivali’nden ‘KEŞİF’

Ağustos ayı boyunca seyircisine çevrimiçi ‘Keşif’ programıyla bağlanan Bozcaada Caz Festivali’nin bu yıla özel hazırladığı sürprizlerinden biri de ‘Bozcaada Caz Festivali 2020 Keşif’ albümü olacak. Space Goats işbirliğiyle yayınlanan albüm, geçmiş yıllarda festivalde sahne almış usta müzisyenleri bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Alp Ersönmez, Cenk Erdoğan, Çağrı Sertel, Deniz Mahir Kartal, Elif Pıtırlı, Emir Ersoy, Sarp Maden, Seçil Akmirza ve Volkan Öktem’in Bozcaada’dan ilham alarak hazırladıkları özgün bestelerinden oluşan albümü Apple Music ve Spotify’dan dinleyebilir ve indirebilirsiniz.

Harun Tekin ve Koray Candemir’den ‘ŞAKALI AKUSTİK’

Koray Candemir ve Harun Tekin’in 2014’ten beri yaptıkları ‘Şakalı Akustik’ gösterisi 6 Eylül Pazar akşamı My Open Stage isimli internet sitesinde çevrimiçi olarak izlenebilecek. Konser saat 21:00’de başlayacak. Candemir ve Tekin, sevdikleri şarkıları çalacak, birbirlerinin şarkılarını seslendirecek ve şarkı aralarında uzun uzun sohbet edecekler.

UNIQ’te ‘Sahnede Yeniden Buluşuyoruz’

Organizasyonu UNIQ İstanbul ve An Yapım tarafından yapılan ‘Sahnede Yeniden Buluşuyoruz’ adlı etkinlik serisi, 7 Eylül akşamı ‘Aziz Nesin Kabare’ ile başlayacak. UNIQ İstanbul Açık Hava Sahnesi’nde sürecek etkinlik boyunca Genco Erkal, Erdal Özyağcılar, Ali Poyrazoğlu, Okan Bayülgen, Berna Laçin, Rutkay Aziz, Dolunay Soysert gibi usta isimlerin rol aldığı toplam 16 oyun sahneye çıkacak. UNIQ İstanbul, tiyatroların pandemi sürecini ekonomik olarak en ağır geçiren alan olduğunu gözeterek, tiyatrolarla dayanışmak üzere, sahnesini katılımcı tiyatro topluluklarına bedelsiz olarak açacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder