Gözde Hatunoğlu Ankara’nın ‘Engelsiz’ Fotoğraf Derneği
HABERİ PAYLAŞ

Ankara’nın ‘Engelsiz’ Fotoğraf Derneği

Kurulduğu 2007 yılından bu yana bireysel veya gruplar halinde çeşitli okul, dernek, özel ve resmi kurumlar bünyesinde engelli ve engelsiz bireylerle fotoğraf ve fotoğraf seminerleri çalışmaları yapan Engelsiz Fotoğraf Derneği atölyelerine devam ediyor. Engellilere yönelik her türlü eğitimin ücretsiz olduğu çalışmalarla ilgili bilgilere derneğin sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Christian Jost ilk kez Türkiye’de

Çağımızın önde gelen bestecilerinden Christian Jost, Robert Schumann’ın ardından şiiri müziğe dönüştürüyor. 16 şarkılık bu şarkı dizisini, teatral bir müzikal anlatımla genişleterek yeni bir kompozisyon yaratan Jost, Gedik Sanat Sezon Açılış Konseri’nde, ülkemizde ilk kez Zorlu PSM’de sahne alacak. 20 Eylül tarihinde Zorlu PSM’de Jost’un şefliğinde verilecek olan konsere Diskant Çağdaş Müzik Topluluğu eşlik ederken, Grammy ödüllü tenor Bülent Bezdüz ise solist olarak yer alacak.

Haberin Devamı

Şişli Plak Festivali’nde Müzik Ziyafeti

Şişli Belediyesi'nin bu yıl ilk kez 18-19 Eylül tarihlerinde Feriköy Organik Pazarı otopark alanında düzenleyeceği ve gelenekselleşmesi planlanan Şişli Plak Festivali, İstanbul’un müzik kültürünü ve plak atmosferini yaratan tüm paydaşlarını iki gün boyunca bir araya getirmeyi hedefliyor. Etkinliklerin ücretsiz olacağı festivalde; plak stantları, söyleşiler, sergi ve atölyeler, mezatlar, imza günleri olacak. Moğollar, Baba Zula, Flört ve Kesmeşeker gibi albümleri plak olarak da basılan Türk rock müziğinin önemli gruplarının konserleri gerçekleşecek.

Pera Müzesi'nden Yeni Sergi: Yüzleşme

Pera Müzesi’nin yeni sergisi ‘Yüzleşme’, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve mezunlarının yapıtlarını bir araya getiriyor. Alıştığımız öğrenci-mezun sergisi anlayışını aşma hedefiyle çok katmanlı bir forum şeklinde kurgulanan ‘Yüzleşme’, sanat ve tasarımın ontolojik varlığına dair konuları eleştirel bir bakışla ele alıyor. Sergi, 24 Ekim’e kadar görülebilir.

Ankara’nın ‘Engelsiz’ Fotoğraf Derneği

İstanbul’un dünü ve bugünü

Sabancı Holding desteğiyle düzenlenen ‘Dün, Bugün, İstanbul’ sergisi, 22 genç sanatçının gözünden İstanbul’a dair bir durum tespitinde bulunuyor. Sabancı Üniversitesi öğretim görevlisi ve sanatçı Murat Germen’in çağrısıyla buluşan, yolu Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı programından geçmiş 22 sanatçının bir araya geldiği sergi, İstanbul’un dünü ve bugününü ortaya koyarken, geleceğini de düşünmemizi sağlıyor. Sergi, 28 Kasım’a kadar görülebilecek.

Haberin Devamı

Emel’in Yeni Albümü Geldi!

Tunus doğumlu New Yorklu sanatçı Emel, canlı kayıtlardan oluşan yeni albümü ‘Everywhere We Looked Was Burning (Live)’ı Partisan Records etiketiyle yayınladı. Pandeminin hemen öncesinde Avrupa’daki tur boyunca kaydedilen albüm, Emel’i ve dinleyicileri aynı anda umut ve karanlığın, sıcaklık, sadelik ve doğallığın yolculuğuna sürüklüyor. Emel 2015’te Nobel Barış Ödülü Konseri’nde de sahne almış ve büyük beğeni toplamıştı.

HAFTANIN FİLMLERİ

Gerilim dolu bir hikaye: ‘Z’

Haftanın vizyonunda öne çıkan filmlerden Brandon Christensen'in yönettiği ‘Z’, sekiz yaşındaki oğullarının hayali arkadaşı tarafından musallat olunan bir ailenin gerilim dolu hikayesini anlatıyor. Anne ve baba başta durumu normal karşılarken, hayatları kabusa dönmeye başlayınca oğullarının bu arkadaşının hayali olduğundan şüphe etmeye başlar…

Haberin Devamı

İnsanlar İkiye Ayrılır

Tunç Şahin'in yönettiği; Burcu Biricik, Pınar Deniz ve Aras Aydın gibi oyuncularıyla dikkat çeken ‘İnsanlar İkiye Ayrılır’, bankaların borçlarını satın alıp tahsil eden bir şirkette çalışan Duygu ve Bahadır’ın yollarının Ceren’le kesişmesini anlatıyor. Ancak ikili, bu yeni dosyanın karşılarına çıkaracağı şeylerden haberdar değildir ve her şey de o noktada değişir.

Durgun Su/Stillwater

Matt Damon’u başrolünde izlediğimiz, sezonun beklenen filmlerinden ‘Durgun Su’, kızı kendinden binlerce kilometre uzaktayken dara düşen bir babanın onu kurtarmak için girdiği amansız mücadeleyi perdeye taşıyor.

HAFTANIN KİTAPLARI

Erdinç Akkoyunlu’nun ilk romanı

Erdinç Akkoyunlu’nun ilk romanı ‘Babamın Cinayet Defteri’, Notos Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Romanda Türk basınından birçok sürpriz ismi görmek mümkün. Uzun yıllar gazetecilik yapan Erdinç Akkoyunlu, romanında Uğur Mumcu cinayetine de değiniyor.

Hülya Küpçüoğlu ‘Çağdaş Sanat Söyleşileri’ne devam ediyor

Ressam, akademisyen ve sanat yazarı olarak yıllardır emek verdiği kültür-sanat dünyasına katkıları bitmeyen Hülya Küpçüoğlu, ‘Çağdaş Sanat Söyleşileri-2’ yapmış olduğu söyleşileriyle Türk çağdaş sanatının önemli temsilcilerini bir araya getiriyor. Anima Yayınları’ndan çıkan kitapta, Bedri Baykam’dan Özdemir Altan’a, Emre Zeytinoğlu’ndan Aydın Ayan ve Tomur Atagök’e kadar 42 sanatçıyla yapılmış söyleşiler yer alıyor.

‘Deneyim Olarak Sanat’ VBKY kitaplığında

Pragmatist felsefenin önemli temsilcilerinden John Dewey’in, estetik deneyim ve sanat ilişkisinin süreklilik içinde yeniden inşa ve ifade oluşuna odaklandığı çalışması ‘Deneyim Olarak Sanat’ kitabı, VakıfBank Kültür Yayınları’ndan çıktı. Kitap; mimari, heykel, resim, müzik ve edebiyat gibi tüm sanatların biçimsel yapısı ve karakteristik etkileri üzerine yazılan ve uluslararası alanda kabul gören en seçkin eserler arasında yer alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder