Gözde Hatunoğlu Ateş böcekleri geri döndü!
HABERİ PAYLAŞ

Ateş böcekleri geri döndü!

Netflix, Türkiye pazarını geliştirip yerli yapımlara yatırım yapmaya devam ediyor. Yılmaz Erdoğan'ın yüzlerce kez sahnelenip 1 milyonu aşkın seyirci tarafından izlenen tiyatro oyunundan aynı isimle uyarlanan ‘Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?’ 9 Nisan Cuma günü Netflix’te gösterime girdi.

1999 yılında sahnelenmeye başlayan oyunu Yılmaz Erdoğan yazmıştı. Filmin senaryosu da Yılmaz Erdoğan’a ait, yönetmen koltuğunda ise Andaç Haznedaroğlu oturuyor. Demet Akbağ ile adeta bağdaşan baş karakter Gülseren rolü bu kez Ecem Erkek’e emanet. Genç oyuncu Gülseren’in yıllara yayılan değişimini, hem oyunuyla hem de geçirdiği başarılı fiziksel değişimle ekrana başarılı şekilde yansıtıyor.

Haberin Devamı

Ateş böcekleri geri döndü

Üstün zekalı bir kadın: Gülseren

1948 yılında İstanbul'da doğan Gülseren, dört rakamlı sayıları aklından çarpabilen üstün zekalı bir kadındır. Film de tıpkı uyarlandığı tiyatro oyunu gibi 50 yıllık bir döneme yayılarak, arka fonunda Türkiye’nin 50 yıllık yakın tarihini de Gülseren’in başından geçenlerle paralel şekilde anlatıyor. Oyundan farklı olarak filmin çerçevesi günümüz dünyasının anlatım formlarına uygun olarak şekillendirilmiş. Ancak sürprizi bozmamak için bunun detayını vermeyeceğim.

Ateş böcekleri geri döndü

Ateş böcekleriyle konuşmak ister misiniz?

Gülseren; zeki, tuhaf, ateş böcekleriyle konuşan, evlenip yuva kurmaktan daha büyük hayalleri olan, kalıpları reddeden ve bu yüzden kimseye yaranamayan bir genç kadındır. Bu esnada yanında olan tüm aile eşrafı, mahalleli, arkadaşlar, öğretmenler gibi yan karakterler de içinde yaşadığımız toplumun farklı olandan çekinen ve onu dışlayan yönlerini ortaya koyuyor.

Büyük başarı kazanan oyunun uyarlaması olarak düşünüldüğünde; oyunun gölgesinde kaldığını söyleyebilirim. Yerli dizi estetiğine sahip olduğu için sinema duygusunu zaman zaman yitiren, aşırı müzik kullanımı gibi tercihlerle kimi zaman seyirciyi yoran ‘Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?’, yeni nesle ve oyunu izlememiş olanlara iyi bir seçenek olacak.

Ateş böcekleri geri döndü

Ecem Erkek, Engin Alkan, Devrim Yakut, Merve Dizdar, Ushan Çakır, Bülent Çolak, Ahmet Rıfat Şungar, Atakan Çelik ve Fatih Özkan’dan oluşan zengin ve başarılı oyuncu kadrosuna bir şans verip ateş böcekleriyle siz de konuşmak isterseniz adres Netflix.

Haberin Devamı

Puan: 2.5/5

Sıradaki haber yükleniyor...
holder