Gözde Hatunoğlu 'Babalar Günü' için 'En baba' film önerileri
HABERİ PAYLAŞ

'Babalar Günü' için 'En baba' film önerileri

Bugün kutlayacağımız ‘Babalar Günü’ne özel, ister babanızla birlikte isterseniz tüm aile izleyebileceğiniz çok özel filmler listesi sizlerle…

Kaptan Fantastik / Captain Fantastic

Harika kadrosuyla ve iç ısıtan hikayesiyle 2016 yılının en sevilen filmlerinden biri olmayı başaran bu film, altı çocuğunu hem annelerinden hem de toplumdan uzakta büyütmeye çalışan bir babanın hem gülümseten hem de yer yer ağlatan duygu dolu hikayesine odaklanıyor.

Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness

Netflix’te izleyebileceğiniz 2006 yapımı ‘Umudunu Kaybetme’, başrolünde Will Smith’i izlediğimiz etkileyici bir kitap uyarlaması. Ne yapsa başarılı olamayan ve maddi açıdan dibe vuran, bu sebepten eşi tarafından da terk edilen bir babanın, küçük oğluyla birlikte hayata tutunmasını anlatan film umut aşılayan sıcacık bir hikayeye sahip.

Haberin Devamı

Kramer Kramer'e Karşı / Kramer vs. Kramer

Gösterime girdiği 1980’de gişede fırtınalar estiren ve Oscar dahil birçok ödül kazanan bu sinema klasiği mahkemede karşı karşıya gelen bir çiftin oğulları için girdiği velayet savaşını anlatıyor. Gerçek bir oyunculuk şöleni ve sinema efsanesi.

Hayat Güzeldir / Life is Beautiful

İtalyan yönetmen Roberto Benigni'in yönettiği ve başrolünde oynadığı 1997 yapımı film, izleyenlerin göz pınarlarını kurutacak kadar çok ağlamasına sebep olmuş ve aynı zamanda II. Dünya Savaşı’na dair en incelikli filmlerden biri olmayı da başarmıştı. Bir babanın oğlunu kurtarmak için nelerden vazgeçebildiğini izlemek için bire bir.

Hayat Ağacı / The Tree of Life

Efsane yönetmen Terrence Malick’in hem yazıp hem yönettiği bu görsel şölen Brad Pitt, Sean Penn ve Jessica Chastain’li kadrosuyla izleyeni büyülüyor. Çalkantılı bir baba-oğul ilişkisini merkezine alan filmin kurgusu, zaman çizgisinde bir ileri bir geri gidiyor.

İhtiras Rüzgarları / Legends of the Fall

19. yüzyılın sonlarında savaş gazisi Albay William Ludlow, üç erkek çocuğunu Montana’daki çiftliğinde, annesiz bir şekilde büyütür. Birbirinden çok farklı üç kardeşin ve koca bir çınar gibi onlara gölge olan babalarının arasındaki ilişkiler hayli karmaşıktır. Hele de devreye genç ve güzel bir kadın girince. Destansı bir anlatıma sahip film, Anthony Hopkins ve Brad Pitt'in unutulmaz performanslarıyla göz dolduruyor.

Benim Adım Sam / I Am Sam

Zeka yaşı yedi yaşındaki bir çocuğa denk olan Sam Dawson -kazara- sahip olduğu kızını tek başına büyütmektedir. Ancak kızı yedi yaşını bitirdikten sonra hayat ikisi için de kolay olmaktan çıkar. Sean Penn, Sam rolünde döktürüyor.

Haberin Devamı

Bisiklet Hırsızları / Ladri di biciclette

Vittorio De Sica'nın 1948 tarihli bu başyapıtı yeni-gerçekçilik akımının en önemli ve en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilen bir klasik. Savaş sonrası dönemde zorlukla bulduğu işi için gereken bisikletini çaldıran Antonio, polis kendisine yardımcı olmayınca 10 yaşındaki oğluyla bisikletinin peşine düşer. Baba-oğul, bir bisikletin peşinde Roma’yı karış karış gezerken ortaya sinema tarihine geçen anlar çıkar.

Aslan Kral / The Lion King

Yakın zamanda yeni bir filmi daha çekilen ‘Aslan Kral’ 1994’te vizyona giren haliyle hafızalarımızda yer etmeye devam ediyor. Aslen bir ‘Hamlet’ uyarlaması olan efsane animasyonda kahramanımız Simba, Ormanlar Kralı Mufasa'nın oğlu ve aynı zamanda krallığının varisidir. Babasının izinden gitmek isteyen Simba, hayatın ona verdiği acı dersleri film boyunca bir bir öğrenir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder