Gözde Hatunoğlu Babalar Günü’ne sanat ve tasarım dolu bir kutlama
HABERİ PAYLAŞ

Babalar Günü’ne sanat ve tasarım dolu bir kutlama

Pera Müzesi Öğrenme Programları, çocuklar özel günleri evde sanatla iç içe kutlayabilsin diye etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Babalar Günü’ne özel hazırlanan ‘Renk, Soru, Aksiyon!’ adlı etkinlikte çocuklar ebeveynleriyle birlikte sanat eserlerinin renkli dünyasını keşfe çıkarken, oyunun kurgusuna tasarımlarıyla katkıda bulunup yaratıcılıklarını geliştirecekler. Oyun, 21 Haziran Pazar günü Pera Müzesi’nin Instagram sayfasından takip edilebilir.

Arter’de ücretsiz geziye davetlisiniz

16 Haziran itibarıyla kontrollü olarak yeniden ziyarete açılan Arter, çevrimiçi etkinliklerine de devam ediyor. Arter Yayınlar ve İçerik Koordinatörü Süreyyya Evren’in, 25 Haziran Perşembe akşamı 19:00’da gerçekleştireceği ‘Arter’de Bir Sefer’ etkinliği, sizleri Arter binasında sergilenmekte olan işler arasında bir yolculuğa çıkarıyor. Üstelik ücretsiz ve herkese açık!

Haberin Devamı

Akbank Sanat'ın Podcast serisi yayında

Türkiye’de sanatı geniş kitlelere ulaştırmayı ve sanat üzerine dijital bir arşiv oluşturmayı amaçlayan Akbank Sanat, sanatseverleri ‘Akbank Sanat’a Ses Aç’ isimli podcast projesine davet ediyor. Çağdaş sanattan felsefeye, mimarlıktan sinemaya kadar farklı konu başlıkları çerçevesinde şekillenen kayıtlara ‘Akbank Sanat’a Ses Aç’ başlığı ile Spotify ve Apple Podcast platformları üzerinden ulaşabilirsiniz.

Huzurlarınızda yepyeni şarkısıyla Yasemin Mori!

Her şarkısıyla dinleyeni hayal dünyasına yolculuğa çıkaran, şahane besteleri ve etkileyici şarkı sözleriyle çok sevilen Yasemin Mori yeni şarkısı ‘Beni Bana Bırak’ı Rinata Entertainment etiketiyle yayınladı. Farklı olmayı, kendi kalmayı başarmanın zaferine adanan bu güzel şarkı tüm dijital platformlarda!

Haftanın önerisi: Moonlight / Ay Işığı

Ay Işığında Parlayan Bir Hayat Hikayesi

İçinde bulunduğumuz kısıtlamalı Covid-19 günlerinde izleyecek film arayışında olanlar için bu haftanın önerisi geçen yılların en güzel filmlerinden biri olan 2016 yapımı ‘Moonlight/Ay Işığı’. Siyahi yönetmen Barry Jenkins tarafından yönetilen ve senaryosu yine Jenkins tarafından Tarell Alvin McCraney’in ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ kitabından uyarlanan filmin hikayesi, şu sıralarda gündemde olan ırkçılık tartışmaları ve haziranda kutlanan ‘Onur Ayı’ ile de örtüşüyor.

Haberin Devamı

‘En İyi Film’ Oscar’ına layık görülen filmin kadrosunda Mahershala Ali, Naomie Harris, Janelle Monae gibi önemli isimler var. ‘Moonlight’, Chiron adlı karakterin çocukluğundan yetişkinliğine kadar geçen sürede yaşadıklarını ve bu süreçte yaşadığı değişimi perdeye yansıtıyor.

Chiron, filmin ilk bölümünde karşımıza ‘Little’ olarak çıkıyor. Onu, kendisindeki farklılığı bilen, toplum tarafından dışlanacağının ilk sinyallerini alan küçük bir çocuk olarak izliyoruz. İkinci bölümde ise bağımlı annesiyle çatışma yaşarken bir yandan içsel çatışmalar yaşamakta ve cinsel yönelimini keşfetmeye başladıkça var olduğu toplumdan daha çok uzaklaşmaktadır.

İlk cinsel deneyiminden sonra yaşanan kırılma anı, onu son bölümde karşımıza çıkacak ‘Black’ haline getirir. Siyahi bir eşcinsel olmanın zorluklarıyla büyüyen ve yeterince ‘erkek’ olmadığı için dışlanan Black, hayatta kalmanın yolunun sadece sert olmaktan geçtiğini anlayacaktır. O artık hapisten çıkmış bir uyuşturucu satıcısıdır ve yaptığı seçimlerle yüzleşecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder