Gözde Hatunoğlu Başrolde dans var
HABERİ PAYLAŞ

Başrolde dans var

Sinema, müzik ve dansla güzel. Bu sanata büyü katan, izleyenlerin başını döndüren dansın kendi festivali bile var!

Sinema dans Ankara 2018 Uluslararası dans Film Festivali; 22-26 Kasım arasında, 5’inci kez Ankara’da düzenleniyor.

Festivalde Türkiye, Kıbrıs, İtalya ve Fransa’dan olmak üzere 16 yeni dans filminin dünya prömiyeri gerçekleşecek. Festival kapsamındaki tüm etkinlik ve film gösterimlerine katılım ücretsiz. Ankaralı sinemaseverler kaçırmasın!

ESKİŞEHİR’DEN SİNEMAYA SICAK BİR SELAM

Türkiye’nin en canlı şehirlerinden olan Eskişehir, 20 yıldır sinema aşkını bir film festivaliyle kutluyor. Eskişehir Uluslararası Film Festivali, bu yıl da yerli ve yabancı festivallerden oluşan seçkisi, onur ödülleri, panelleri ve daha birçok etkinliğiyle şehre beyaz perdenin büyüsünü taşıyacak. 16-24 Kasım arasında gerçekleşecek festivali es geçmeyin.

Haberin Devamı

KADIN BEDENİ ‘EVRENİN TENİ’NE DÖNÜŞÜYOR

Kadın bedeni ve doğadaki birçok nesnenin formu arasında bir benzerlik var. Belki de kadının sahip olduğu doğurganlıkla da ilgilidir bu. Çağdaş Türk resminin temsilcilerinden ressam Fatma Tülin’in sergisi 15 Kasım’da açıldı.

Tophane-i Amire’deki ‘Evrenin Teni’ sergisi, bu benzerlikten yola çıkarak çok farklı çağrışımlara uzanacak ilginç bir koleksiyon sunuyor. Sergi 15 Aralık’a kadar gezilebilir.

BU OYUNA HASTA OLACAKSINIZ

Son günlerde herkesin ağzında aynı oyunun adı var: ‘Manik Atak’. Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği, yönetmenliğini Barış Dinçel’in yaptığı, başrollerini Devrim Yakut ve Bihter Dinçel’in paylaştığı oyunu izleyen herkes “Biz ne izledik böyle!” diyerek sevdiklerine tavsiye ediyor.

Dünya dertleriyle yoğrulan iki kadının zamanda yolculuğa çıktığı oyunu 22, 23 ya da 28 Kasım’da izleyebilirsiniz.

90 YAŞINDA KOCA BİR ÇOCUK!

Hepimizin çocukluğunda yeri olan Walt disney’in en sevilen kahramanlarından Mickey ya da nam-ı diğer Mickey Mouse, 18 Kasım 1928 doğumlu. yani yarın yaratılışının 90’ıncı yıldönümünü kutlayacak.

Ve dünyanın en popüler faresinin doğum günü kutlamaları yıl boyu sürecek. Ülkemizde de birçok sosyal sorumluluk projesinde karşımıza çıkacak. Mickey’li bir yıla hazır olun!

Haberin Devamı

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’in suçları

Fantastik dünyada savaş çanları çalıyor Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling’in büyücüler evrenini anlatmaya Harry Potter kitaplarından sonra da devam ettiği ‘Fantastik Canavarlar’, ikinci filmiyle beyaz perdeye konuk oluyor.

İlk filmde alıştığımız Harry Potter temalarından uzak bir hikayeyle karşımıza çıkan bu sihirli dünyada yine büyücüler var. Ancak bu kez onlara her boyut ve türden canavarlar eşlik ediyor.

BÜYÜCÜLER İNSANLARA KARŞI

Grindelwald adındaki çok güçlü büyücü, kendi yanına çektiği diğer büyücülerle birlikte insanlara savaş açma ve dünyanın yönetimini ele geçirme planları yapar. Kendi aralarında kamplaşan büyücüler savaşa hazırlanırken Harry Potter filmlerinden tanıdığımız Albus Dumbledore, gençlik haliyle ve sakladığı sırlarla ekibe katılır.

Film, usta oyunculardan oluşan kadrosu ve vaat ettiği görsel şölen bir yana hayli karmaşık ve sıkıntılı ilerleyen bir senaryoya sahip. Üstelik 2 saat 14 dakikalık süresiyle ziyadesiyle uzun.

Haberin Devamı

Yine de seriyi izlemeye başlamış olup da olayların nasıl gelişeceğini merak edenlere ve her yaştan Harry Potter hayranlarına önerebileceğimiz bir film.

VİZYONDAN SEÇMECE

Dul KADINLAR/WIDOWS

Yönetmenler: Steve McQueen

Oyuncular: Viola Davis, Michelle Rodriguez, Liam Neeson

Her Şey Seninle Güzel

Yönetmen: Cem Karcı

Oyuncular: Burcu Biricik, Mert Fırat, Hazar Ergüçlü

Sıradaki haber yükleniyor...
holder