Gözde Hatunoğlu Borusan Quartet’ten ‘Rusya’dan Sevgilerle’
HABERİ PAYLAŞ

Borusan Quartet’ten ‘Rusya’dan Sevgilerle’

Borusan Quartet, 22 Kasım’da Kadıköy Süreyya Operası’nda saat 20.00’de gerçekleşecek konser ile sezon açılışını yapıyor. Sezonun ilk konserinde, usta Rus bestecilerin repertuvara kattığı iki temel eser seslendirilecek. Aleksandr Borodin’in 1879 yılında tamamladığı ve Nikolay Rimsky Korsakof’un eşine adadığı ‘La Majör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’ ve ardından Piotr İlyiç Çaykovski’nin çağdaşı besteci Ferdinand Laub’a adadığı ‘Mi Bemol Minör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’, Borusan Quartet sanatçıları Esen Kıvrak, Nilay Sancar, Efdal Altun ve Çağ Erçağ’ın yorumlarıyla müzikseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Borusan Quartet’ten ‘Rusya’dan Sevgilerle’

Ekin Bernay Londra’da

Uluslararası performans sanatı platformu Performistanbul sanatçısı Ekin Bernay, Londra’dan V&A Museum tarafından davet edildi. Bernay’ın, Performistanbul ortaklığında gerçekleştirdiği ‘Atlas’ adlı 33 dakikalık yeni performansı 26 Kasım’da, Londra’daki müzenin Raffaello odasında izleyicilerle buluşacak. Sanatçının performansı, hayatta kalan en eski müzik kompozisyonu olan Seikilos Epitaph’ın bestesinden ilham alıyor.

Borusan Quartet’ten ‘Rusya’dan Sevgilerle’

Mavi’den zamansız bir aşk mektubu

Mavi, 2020'de çıkardığı retrospektif albüm ‘Karya Kayıtları’ndan sonra, çıktığı yeni yolun ilk meyvesi ‘Umduğum Gibi’yi müzikseverlerle paylaşıyor. ‘Umduğum Gibi’nin altyapısı, müzikal trendlerin hem içinde hem dışında, şarkının sözlerinde aktarıldığı gibi bir rüyayı çağrıştırmak üzere tasarlandı.

7. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde ünlüler geçidi!

Muğla’daki 17 milyon zeytin ağacının 11 milyonunu barındıran Milas, Türkiye’nin dünya çapındaki ‘Zeytin Üssü’ olarak yeniden ayağa kalkıyor. Milas Kaymakamlığı himayesinde “Tadında Milas Var” sloganıyla düzenlenen 7. Milas Zeytin Hasat Şenliği, iki gün boyunca bilgilendirici ve eğlenceli programıyla büyük ilgi gördü. 13-14 Kasım tarihleri arasında Mesut Yar, Alp Kırşan ve Süreyya Üzmez’in sunuculuğunda ve Gece Yolcuları ve Melek Mosso’nun şahane konseriyle ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşattı.

Borusan Quartet’ten ‘Rusya’dan Sevgilerle’

Pera Müzesi'nden üç yeni sergi!

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 2021 yılını üç yeni sergiyle tamamlıyor. Ziyaretçileri geçmişten geleceğe uzanan bir kültür yolculuğuna çıkaran bu sergiler; ‘İstanbul’dan Bizans’a’, ‘İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!’ ve ‘Yarına Notlar’ olarak sıralanıyor ve sanat severlerle 23 Kasım’da buluşuyor.

Haberin Devamı

Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri sahiplerini buldu

Sabancı Vakfı’nın genç sanatçıları desteklemek amacıyla devam ettirdiği Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri, 28. kez sahipleriyle buluştu. 28 yılda 250’den fazla genç sanatçının toplam 6.720 Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildiği yarışmada bu yılın kazananları; Resim Bölümü'nden Sema Balaban, Naz Tansel, Yiğit Özboran; Heykel Bölümü’nden Esra Ekşi, Elif İlke Bultan, İrem Kopuz; Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden ise Şulegül Bektaş, Berfin Kartal ve İlayda Melike Ergene oldu.

Merakla beklenen ‘Spencer’ vizyonda!

Usta yönetmen Pablo Larraín’in yönettiği ve Kristen Stewart’ın trajik bir şekilde hayatını kaybeden Lady Diana’yı canlandırdığı ‘Spencer’ filmi nihayet vizyonda. Larraín, Diana’nın hayatının ‘prenses’ olarak geçen kısmını sonlandırmaya kadar verdiği birkaç güne odaklanıyor. Film adını ise Lady Diana’nın evlenmeden önceki soyadından alıyor.

Borusan Quartet’ten ‘Rusya’dan Sevgilerle’

HAFTANIN KİTAPLARI

‘Annemin Kaburgası’ dördüncü baskısını yaptı

Burçin Tetik’in ‘Annemin Kaburgası’ kitabı, İletişim Yayınları etiketiyle dördüncü baskısını yaptı. ‘Annemin Kaburgası’, kimliğinden onur duyanların, aşkı özgürce yaşayanların, göçmenliğin dilini en iyi bilenlerin, cinselliğin üzerindeki toplumsal tahakküme meydan okuyanların öyküleriyle dolu. Hâlâ okumamış olan kaçırmasın.

Haberin Devamı

Hayaller bir baloncuğa sığar mı?

Çocuklar İçin Felsefe Eğitim Uzmanı Deniz Alter’in P4C (Philosophy For Children) pedagojisiyle kaleme aldığı, çocuk kitapları illüstratörü Sezen Aksu Taşyürek’in resimlediği ‘Hayaller Bir Baloncuğa Sığar mı?’, ‘Sormazsam Olmaz’ serisinin ilk kitabı olarak Sincap Kitap’tan yayınlandı. Kitap, içerisinde çocukları düşünmeye teşvik eden birçok soru barındırıyor. Çocuklarla felsefe etkinliği yapmaya yönelik teknikleri de okurla buluşturuyor. Böylece ebeveynler, öğretmenler doğru soruları, doğru şekilde sorabiliyor ve çocuklarla birlikte düşünmenin keyfine varıyorlar.

Anıl Mert Özsoy’un kitabı raflarda

Gazeteci yazar Anıl Mert Özsoy’un ‘Herkes Her Şeyin Farkında’ isimli kitabı Everest Yayınları etiketiyle raflarda. Kitap, Türkiye’nin yakın geçmişine, pek çok insanın hayatını sarsan toplumsal olaylara, insanların yaşamlarını derinden etkileyen yokluk ve çaresizliğe bütün bunları yaşayanların gözünden bakan, dilinden anlatan öykülerden oluşuyor. Özsoy bu öykülerde tanıklığın sorumluluğunu yerine getirirken okuru da yüzleşmeye davet ediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder