Gözde Hatunoğlu Disney+ hoş geldin!
HABERİ PAYLAŞ

Disney+ hoş geldin!

14 Haziran’da Türkiye’de yayın hayatına başlayan Disney+, adına ve dev bütçesine yaraşır bir lansmanla sektöre giriş yaptı. Üç sene sonra dünya star’ı Tarkan’ı, lansmanında sahneye çıkaran kanal, yerli dizilere yaptığı yatırımla, zengin arşivi ve görüntü kalitesiyle dikkat çekiyor. Benim en çok hoşuma giden şeylerden biri de panelinin kullanım kolaylığı oldu. Çocuk, büyük demeden herkese hitap edecek sayısız içeriğe sahip Disney+’ın yeni içeriklerini heyecanla beklemeye başladık. Uğurlar dilemek de bizden olsun.

Haberin Devamı

‘Ruhun ve Aşkın Dansı’ ilk kez Türkiye’de

Kültür Sanat Geliştirme Vakfı, Özbekistan Ulusal Balesi ‘Lazgi-Ruhun ve Aşkın Dansı’nı 21 Haziran tarihinde İstanbul, 28-29 Haziran tarihinde Bursa’da seyirciyle buluşturuyor. Tarihi 3000 yıl öncesine dayanan Lazgi dansı, gizemlerle ve mitlerle çevrili. Bu dans aynı zamanda kadim halk bilgeliğini de temsil ediyor. Atatürk Kültür Merkezi'nin yepyeni sahnesinde gerçekleşecek bu görsel ve işitsel şöleni kaçırmayın.

Billur Battal ‘İtiraf Et’ diyor

Dolu Kadehi Ters Tut, Canozan, Sedef Sebüktekin ve Dilan Balkay gibi isimlere geri vokal eşliğiyle tanınan Billur Battal, yeni teklisi ‘İtiraf Et’ ile yazı sallamaya geliyor. Billur Battal, ‘Bill Batt’ adıyla elektronik dans müziği iş birlikleri de yapıyor. Şarkı tüm dijital platformlarda yayında!

PSM yazı çok seviyor

‘PSM Loves Summer’ dünyaca ünlü isimlerin konserleriyle yaza damga vurmaya hazırlanıyor. Zorlu PSM dünya rock müzik sahnesinin efsane gruplarından Arctic Monkeys ve Placebo’nun yanı sıra Chet Faker, Half Moon Run ve Agnes Obel’i de müzikseverlerle buluşturacak. Chet Faker 21 Haziran’da, Half Moon Run 22 Haziran’da ve Agnes Obel 1 Temmuz’da İstanbul seyircisiyle buluşacak. Bu konserler kaçmaz!

İKSV seni çağırıyor

Dünyaca ünlü Çinli şef ve besteci Tan Dun, BİFO’yu yönetmek için Türkiye’ye geliyor. Konserde İstanbul Müzik Festivali ve Borusan Sanat'ın ortak siparişi olan Tan Dun eseri ‘İkili Konçerto’nun Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek. BİFO&Tan Dun konseri, 50. İstanbul Müzik Festivali kapsamında 22 Haziran Çarşamba akşamı 20.00’de AKM’de. Zürih Balesi’nin ‘Anna Karenina’ gösterisi ise İKSV’nin 50. yılı kutlamaları kapsamında, İKSV ve Zorlu PSM iş birliğinde, 27 ve 28 Haziran’da 20.30’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Açık havada tiyatro keyfi

İBB Şehir Tiyatroları, her yaştan tiyatro seyircisini Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’ne bekliyor. Tiyatro severler oyunlarla yıldızların altında buluşuyor. William Shakespeare’in ‘12. Gece’si bu akşam, Moliere’in üç yıldır kapalı gişe oynanan ‘Hastalık Hastası’ oyunu ise 21 ve 22 Haziran’da sahneleniyor.

Anadolu uygarlıkları Ayvalık’ta buluşuyor

Küratör Necdet Bezmen’le Ayvalık Ayazması Derneği iş birliğinde açılan ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin tarafından desteklenen ‘Anadolu Uygarlıkları Sergisi’ sayesinde Ayvalık, kültür turizmine de kapılarını açtı. Ayşe Mina Esen Koleksiyonu’na ait 619 esere ev sahipliği yapan Kırlangıç Yaşam Merkezi’ndeki sergi, pazartesi hariç her gün 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder