Gözde Hatunoğlu Efe Duyan'dan ‘Başka’ raflarda yerini aldı
HABERİ PAYLAŞ

Efe Duyan'dan ‘Başka’ raflarda yerini aldı

Mimar ve şair Efe Duyan'ın ilk romanı ‘Başka’, Yitik Ülke Yayınları etiketiyle okuyucusuyla buluştu. Roman, empati kurmanın artık bir tercih haline geldiği post-apokaliptik dünyada, İstanbullu bir psikiyatrist olan Oktay’ın heyecan dolu yolculuğunu konu ediniyor.

Dans hep var!

Çağdaş dans alanında yıllardır sanatçılara destek vermeyi sürdüren Akbank Sanat Dans Atölyesi tarafından hayata geçirilen ‘Dans Hep Var’ performansları sezon boyunca devam ediyor. Çağdaş dansı izleyicilerle yakınlaştırmayı ve ilham vermeyi hedefleyen proje, fiziksel ve çevrim içi olarak gerçekleşiyor. ‘Dans Hep Var’ performanslarının tamamı Akbank Sanat YouTube kanalında da yer alıyor.

Haberin Devamı

Efe Duyandan ‘Başka’ raflarda yerini aldı

Naz Özgülüş’ün müzik yolculuğu

Oyuncu olarak tanıdığımız Naz Özgülüş’ün Evrencan Gündüz ile yaptığı düetten sonra çıkan ilk single’ı ‘Kaçmasın Diye’ tam bir yaz şarkısı. Özgülüş, Evrencan Gündüz’ün yaptığı bestenin üzerine söz yazdı ve bu şarkı ortaya çıktı. 70’lerin disko şarkılarını andıran ‘Kaçmasın Diye’nin düzenlemesi Genco Arı’ya ait. Naz Özgülüş, “Şarkımızın bütün kalplere neşe ve şevk getirmesini istiyoruz” diyor.

Efe Duyandan ‘Başka’ raflarda yerini aldı

Rock Off geri döndü

Rock Off 2022’nin kadrosu muhteşem! Alman thrash metal devi Kreator, yeni albümünün çıkışından hemen sonra 30 Temmuz 2022'de +1 Sunar Rock Off Festival kapsamında Türkiye’deki hayranlarıyla buluşacak. Leprous, The Halo Effect, Thurisaz gibi dünyadan grupların yanı sıra Saints ‘N’ Sinners, Moribund Oblivion ve Yaşru gibi yerli gruplar da bu festivalde çalacak. Tüm metal severler 30 Temmuz’da Parkorman’da buluşacak.

Frida Kahlo ‘Free’da’ sergisiyle canlanıyor

Dünyada bir ilki gerçekleştirecek olan Frida Medya Ajans, birçok farklı sanatçının eserleriyle Meksikalı Ressam Frida Kahlo’ya yeniden hayat veriyor. ‘Free’da’ sergisinden elde edilecek gelirler, İyilik İçin Sanat Derneği’nin ‘Sanat Elçileri’ projesine destek verecek. İstanbul’daki üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerinin lisans, yüksek lisans veya doktora programlarına devam eden veya bu programların birinde öğrenimlerini tamamlamış kişiler, 25 Temmuz 2022 tarihine kadar ‘https://iyilikicinsanat.org/gunumuzde-frida-kahlo/’ adresinden sergi için başvuru yapabiliyor. Sergi 5-14 Ağustos tarihleri arasında Bomontiada’da.

Haberin Devamı

Hayali oyunculuk olanlar buraya!

Kadıköy merkezli Independents Club, oyunculuk yeteneği olanlar, bu yeteneğini ortaya çıkarmak isteyenler ve konservatuvar mezunları için ‘Sette Profesyonel Oyunculuk’ workshop’u düzenliyor. Birçok sevilen dizinin oyuncu koçu İbrahim İris’in yürüteceği workshop, 6-7 ve 13-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Workshop’un sonunda profesyonel olarak çekilmiş sahneler katılımcılara demo reel olarak teslim edilecek. Ön kayıt yapan katılımcılara da atölye sonrası profesyonel headshot çekimi yapılacak.

Madonna hayranlarına dev parti 

Madonna’nın 40 yıllık kariyeri boyunca Billboard Dans Kulüp Şarkıları Listesi’nde bir numara olan şarkılarını bir araya getirdiği ‘Finally Enough Love’, remix albümünün resmi tanıtım partisi, 22 Temmuz akşamı, Asmalımescit, Blind İstanbul’da yapılacak. Warner Music Group tarafından düzenlenen partide, dans şovları ve sürprizlerin yanı sıra, İstanbul’da yıllar içinde birçok Madonna partisine imza atan Cenk Erdem de konuk DJ olarak yer alacak.

Haberin Devamı

Zeytin gölgesinde ‘sürdürülebilir’ mutfak kaçamağı

İzmirli olmak demek hayatınızda en az bir kere de olsa Ayvalık’a gitmiş olmak ve bu muhteşem ilçenin güzelliğine en az bir kere hayran olmak demek aynı zamanda. İnsanı ferahlatan tatlı yaz akşamı esintileri, sayısız tarihi değeri ve elbette zeytinyağıyla minik bir cennet Ayvalık…

Yaz sezonu için kapılarını konuklarına açan D-Resort Ayvalık Murat Reis, bir de harika bir projeye imza atmış ve Türkiye’de gastronomi denildiğinde akla ilk gelen isimlerden olan şef ve yazar Ömür Akkor ile kamu yararı da gözeten bir iş birliğine gitmiş.

Ayvalık mutfağı, Ayvalık’ta yetişen ürünler, Ayvalıklı yerel üreticiler ve elbette Ayvalık’ta üretilen zeytinyağı bir araya gelmiş ve şahane bir menü oluşmuş. Ben de bu harika yeni menüyü tatma şansına erişenlerden biri oldum.

Menünün lezzetini yazarak anlatmak zor. Ancak şunu söylemek doğru olur kanımca: Ülkemizin lezzetlerini, yetiştiği ya da üretildiği yerden almak, onları desteklemek, mutfağımızı oluştururken sürdürülebilirlik ilkesini gözetmek çok önemli. Bu açıdan projede yer alan kurumlar alkışı hak ediyor.

Şef, yazar ve araştırmacı Ömür Akkor'un uzun süredir ülkemizin gastronomi haritasını çıkardığını da ekleyelim. Akkor, ‘Türkiye Gastronomi Atlası’ndan sonra ‘Balıkesir Gastronomi Atlası’ adlı kitabı da yazarak, okuyana hem Balıkesir'in bilinmeyen lezzetlerini tanıtıyor hem de Anadolu'nun eşsiz tatlarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Akkor aynı zamanda ‘Selçuklu Mutfağı’ ve ‘Osmanlı Mutfağı’ adlı iki ayrı önemli eserin de sahibi.

Yolunuz Ayvalık’a düşerse bu menüyü mutlaka tatmanızı öneririm. Ama bir önerim daha var. Zeytinin hikayesinin, neden bu kadar önemli ve değerli olduğunu, Ayvalık’ta bulunan ‘anıt ağaçları’ ve hepsinin nasıl tek tek sayılıp kayıt altına alındığını öğrenin. Ben 1103 yaşında bir anıt ağacın gölgesinde dinledim bunları. Ve gözlerim dolarak teşekkür ettim zeytine ve bize bu muazzam meyveyi bahşeden ağaca, ağaçlara…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder