Gözde Hatunoğlu Evde müzik hiç susmasın
HABERİ PAYLAŞ

Evde müzik hiç susmasın

Evden çıkamadığımız şu günlerde ruhumuzu beslemek için en büyük yardımcılarımızdan biri müzik. Hüsnü Arkan, yeni albümü ‘Kanat Sesleri’nde yer alan ‘Eyvallah’ şarkısını Zuhal Olcay’la birlikte yorumladı. ‘Eyvallah’ı tüm dijital platformlardan dinleyebilirsiniz. Elektronik-indie’yle oryantal ezgileri harmanlayan Madrigal’ın yeni single’ı ‘Seni Dert Etmeler’ de dinleyicisiyle buluştu. Tuna Kiremitçi’nin, ‘İnsanlığın Öldüğünü Duydum Vol 1’ adını verdiği yeni solo albümünün ilk üç şarkısı da dijital platformlarda yayında. Kariyerinin 20. yıl özel albümünü çıkarmaya hazırlanan Hande Yener, herkesin merakla beklediği albüm öncesi ‘Pencere’ şarkısını yayınladı. O halde evde müzik hiç susmasın!

Haberin Devamı

Yeni dünya düzenini sorgulayan 'Karantinadan Notlar’

Moda alanındaki çalışmalarıyla bilinen fotoğrafçı ve yönetmen Osman Özel, 17 Mart’ta Paris’ten İstanbul’a geldiğinden beri, Başakşehir’deki bir yurtta, resmî karantinada tutuluyor. Osman Özel’in bu günleri belgeleyen fotoğrafları üzerinden, yeni dünya düzenini sorguladığı karantina günlüğünü OMM Journal’dan okuyabilirsiniz.

Özel’in karantinadan çektiği fotoğraflardan oluşan seçkisi ve video çalışması da Odunpazarı Modern Müze’nin ‘@ommxart’ adlı resmi Instagram hesabından günaşırı sanatseverlerle paylaşılacak.

Beyoğlu Sineması hep yanınızda

Koronavirüs salgını sebebiyle faaliyetlerine ara veren Beyoğlu Sineması, haftalık bir sinema gazetesi çıkarmaya başladı. İlk sayısı geçtiğimiz pazartesi yayınlanan ‘1989’ adındaki bu dijital gazete, abonelerinin mail adresine gönderiliyor.

Sinemayla ilgili zengin içeriklerin, konuk sinema yazarlarının, Beyoğlu Sineması’nın tarihiyle ilgili ilgi çekici detayların yer aldığı gazeteye abone olarak hem bu güzel salona destek olabilir hem de sinemadan uzak kalmamış olursunuz. Gazete ve abonelikle ilgili detaylı bilgiye www.beyoglusinemasi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İKSV’den Leyla Gencer hediyesi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), yapımcılığını üstlendiği ‘Leyla Gencer: La Diva Turca’ belgeselini dijital platformlar üzerinden ücretsiz olarak erişime açtı. Koronavirüs salgını sebebiyle eve kapanan sanatseverler, 20. yüzyılın en önemli opera sanatçıları arasında gösterilen Leyla Gencer’in yaşam öyküsünü İKSV’nin YouTube kanalı üzerinden izleyebilecek.

Haberin Devamı

Yönetmenliğini Selçuk Metin’in üstlendiği belgeselin senaryosunda gazeteci-yazar Zeynep Oral’ın imzası var. Halit Ergenç’in sesiyle hayat verdiği yapıma katkıda bulunan diğer sanatçılar ise Selçuk Yöntem, Bergüzar Korel ve Mehmet Günsür.

HAFTANIN ÖNERİLERİ

‘Aşk Her Şeyi Yener Mi?’

Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs salgınında evlerimize kapanırken sinemaya sarılmaya devam ediyoruz. Bu hafta Netflix’te izleyebileceğiniz iki filmden bahsetmek istiyorum; 2019’un en çok izlenen ve konuşulan filmlerinden biri olan ‘Marriage Story’ ve 2008’de çekilen bir başka evlilik/ilişki şaheseri ‘Revolutionary Road’. ‘Evlilik Hikayesi’ hepimizin izlerken içinde kendinden bir şeyler bulacağı tanıdık ve güncel bir hikaye. ‘Hayallerin Peşinde’ ise bizi 1950’lere götürüyor.

Evde müzik hiç susmasın

Evlilik Hikayesi’, hayatlarını sanata adamış bir çifti; tiyatro yönetmeni Charlie ve onun oyunlarında başrol oynayan eşi Nicole’u alıyor merkezine. Büyük bir aşkla başlayan hikaye yıllar içinde çatırdayan ve parçalanan bir evliliğe dönüşüyor. Charlie, New York’ta yaşamaya ve hayatlarını bildikleri gibi yaşamaya devam etmek istiyor. Nicole ise aldığı oyunculuk teklifinin peşinden Los Angeles’a gitmek istiyor.

Haberin Devamı

Farklı ufuklara yelken açmak isterken ilişkilerinin yıprandığını anlayan çift, boşanmaya karar verince bu kez de avukatlar ve velayet çekişmeleri altında eziliyor. Geriye bir sürü hayal kırıklığı kalıyor ama içlerinde buruk da olsa umut ve mutluluk taşımaya devam ediyorlar.

Hayallerin Peşinde’, biraz daha sert bir ilişki portresi çiziyor. Dışarıdan bakıldığında her şeye sahipmiş gibi görünen, April ve Frank Wheeler çifti karşımıza çıkıyor. Sahip oldukları şeylerin düşündüklerinden çok daha az olduğunu fark eden çiftimizin evlilikleri sınanıyor.

Evde müzik hiç susmasın

Sekreteriyle kırıştırdığı için mevcut can sıkıntısını(!) biraz da olsa giderebilen Frank, evliliğine adadığı hayatı yüzünden tüm hayallerini rafa kaldıran April’in kaçıp gitme arzusunu anlamıyor. Sonuçta tüm hayaller duvara toslayınca kaya gibi sert gerçekler çok can yakmaya başlıyor. Sosyal izolasyon ve karantinanın psikolojik etkilerinden sıkça bahsediyoruz.

Çin’de karantina kalkınca rekor düzeyde boşanma vakası olduğunu duymayan kalmadı. Daha önce böyle bir zorlukla sınanmamış ilişki ya da evlilikler bu süreçte yara alabilir. Aşk, ilişki, evlilik gibi kavramları sorguladığımız şu günlerde bu iki film size rehber olacak. İyi seyirler.. .

Sıradaki haber yükleniyor...
holder