Gözde Hatunoğlu Eylem Tok'tan 'Dev ile Üç Cüce'
HABERİ PAYLAŞ

Eylem Tok'tan 'Dev ile Üç Cüce'

19 Ekim 2019 haftası kültür sanat ajandası. Etkinlik, konser, söyleşi, festivaller ve daha birçok şey...


Eylem Tok'tan 'Dev ile Üç Cüce'

Şair, yazar ve yönetmen Eylem Tok’un daha önce İngiltere’de ‘The Giant and the Three Dwarfs’ adıyla yayımlanan ve Kanada, Amerika gibi ülkelerde aynı anda satışa çıkan kitabı ‘Dev ile Üç Cüce’ nihayet ülkemizde de okurlarıyla buluştu.

Eylem Toktan Dev ile Üç Cüce

Üç kardeş Muzo, Fiko, Mamik’in öyküsü üzerine kurulu olan ‘Dev ile Üç Cüce’ çalışmanın, sabretmenin ve cesur olmanın anlatıldığı bir hikâye. Kitapta, bu hikâyeye, Yeliz Akın’ın nefis çizimleri eşlik ediyor.

Haberin Devamı


Anadolu’yu gezen tiyatro

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nun sahnelediği oyun Ekim ve Kasım’da Gaziantep’ten Çanakkale’ye, Türkiye’yi geziyor. İlk kez tiyatro sahnesine taşınan ‘Esaretin Bedeli’ oyunu Anadolu turnesine çıkıyor. Kerem Alışık, Kaan Taşaner ve İştar Gökseven’in yer aldığı oyun, 23 Ekim’den 30 Kasım’a kadar Türkiye’nin birçok ilini dolaşacak.

Eylem Toktan Dev ile Üç Cüce

Esaretin Bedeli


Biletler 15 lira!

Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü içindeki Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek Arter Film Programı’nda haftalık düzenli film gösterimlerinin yanı sıra, yönetmen odaklı retrospektifler düzenlenecek.

Eylem Toktan Dev ile Üç Cüce

Jonas Mekas Retrospektifi

22 Ekim’de Jonas Mekas hakkındaki en büyük retrospektifle başlayacak olan film programında Agnes Varda, Chantal Akerman gibi büyük yönetmenlerin eserleri de gösterilecek. Biletler 15 lira.


Son dakika koltuğum!

Zorlu PSM, Tosla ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle, genç sanatseverlere yönelik yeni bir uygulama başlatıyor. Tosla uygulamasına kaydolan öğrenciler, TOG’da oluşturulacak proje fonuna Tosla kartları ile 1 liralık sembolik bir katkı sağlayarak, o günün etkinliklerinde boş kalan koltuklara ‘talip’ oluyor. Katılmak istedikleri etkinliklere gelen öğrenciler, başvuru sırasına göre son dakika boş kalan koltuklara yerleştiriliyor. Uygulama, ekim ayından itibaren geçerli olacak.

Eylem Toktan Dev ile Üç Cüce


Karsu yeni albümüyle ilk kez Zorlu PSM’de

Dünyanın dört bir yanını gezen ve gördüklerinden aldığı ilhamla hem Türkçe hem de İngilizce şarkılar yazan Karsu, albümünün ilk konseri için 22 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak. Şarkılarını kendi besteleyen, yorumuyla da alternatif müziğin en beğenilen seslerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Karsu’nun konseri saat 21.00’de.

Haberin Devamı

Eylem Toktan Dev ile Üç Cüce


HAFTANIN FİLMİ

2 Arada ve Kaçamak

Yönetmen: Cem Yılmaz Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz, Uraz Kaygılaroğlu

Cem Yılmaz’ın hem senaryosunu yazıp yönettiği hem de başrolünde yer aldığı ‘Karakomik Filmler’in ilk bölümü olan ‘2 Arada’ ve ‘Kaçamak’ bu hafta gösterime girdi. Orta metraj olarak, 60’ar dakikalık iki filmin bir arada gösterileceği bu projede Cem Yılmaz’a yine Ozan Güven, Zafer Algöz gibi oyuncular eşlik ediyor.

Eylem Toktan Dev ile Üç Cüce

‘Kaçamak’ta, birlikte tatile çıkan dört arkadaşın başlarına gelen eğlenceli maceralar konu edilirken, tüm hikâyenin arabalı vapurda geçtiği ‘2 Arada’ filminde, Ayzek adında bir adamın hüzünlü yaşamına odaklanılıyor.

Cem Yılmaz bu yeni projesinde seyircileri ‘Kaçamak’la güldürecek, ‘2 Arada’da ise ağlatacak gibi görünüyor. İki filmdeki karakterlerin bir arabalı vapurda buluştuğu bu ilginç proje, ‘Arif V 216’dan beri hayranlarının yolunu gözlediği Cem Yılmaz’ı gişede mutlu edecek mi, merakla bekliyoruz.

Haberin Devamı


Vizyondan seçmece

Malefiz: Kötülüğün Gücü

Eylem Toktan Dev ile Üç Cüce

Yönetmen: Joachim Rønning Oyuncular: Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer

Oscar’lı oyuncu Angelina Jolie’yi yeniden kötü cadı Malefiz rolünde izleyeceğimiz ‘Malefiz: Kötülüğün Gücü’ Elle Fanning’i de yeniden Jolie’nin yanında perdeye taşıyor. Malefiz’ ve Aurora’nın arasındaki karmaşık ilişkiyi ele alan devam filminde, bir yandan da bu ünlü ailenin arasına giren ve yaşadıkları topraklara tehdit taşıyan Kraliçe Ingrith’i seyirciyle tanıştıracak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder