Gözde Hatunoğlu Fişekhane'de başka sinema şöleni
HABERİ PAYLAŞ

Fişekhane'de başka sinema şöleni

Başka Sinema’nın bağımsız film seçkisi, Fişekhane’de izleyiciyle buluşuyor. Fişekhane’nin tarihi taş binasında haftanın üç günü farklı kategorilerde bağımsız filmler beyazperdede olacak. Gösterilecek filmler ise şöyle: 2019 yapımı ‘David Copperfield’ın Çok Kişisel Hikayesi’ 24 Ekim’de, 20. yüzyılda fizikte çığır açan bir kadının hikayesini anlatan ‘Radyoaktif’ ise 28 Ekim’de izleyici karşısında olacak. Federico Fellini’nin başyapıtları arasında yer alan ‘8 Buçuk’ 30 Ekim’de ve 2020 yapımı aksiyon-korku kategorisindeki ‘Peninsula’ 31 Ekim’de gösterilecek. Biletlere Biletix’ten ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Fişekhanede başka sinema şöleni

Performistanbul ile eve yürüyoruz!

Performistanbul’un ilk misafir sanatçı programı hayata geçiyor! British Council’in #KültürdeKadınGücü Destek Programı sayesinde, Live Art Development Agency (LADA, Londra) ile iş birliği yaparak geliştirdiği, performans sanatçılarına özel ‘Sanatsal Gelişim Programı’na ilk seçilen sanatçı Alisa Oleva oldu. Rus asıllı Londra merkezli performans sanatçısı Alisa Oleva, ‘Eve Yürüyüş’ (Walking Home) adlı projesini İstanbul ve Londra olmak üzere iki ayaklı olarak sunuyor. Oleva, İstanbul’da kendisiyle birlikte yürüyecek kadın ve kendini kadın olarak tanımlayan katılımcıları arıyor. Oleva ile ‘ev’e doğru yürümek için gerçekleştirilen açık çağrıya son katılım tarihi 25 Ekim.

Melike Şahin ve Ah! Kosmos bir arada!

İki farklı disiplinden iki başarılı müzisyen; Melike Şahin ve Ah! Kosmos, yeni şarkıları ‘Ukde’yi yayınladı. Yerine getirilmemiş bir arzu, çözülemeyen bir düğüm ve kalbi rahatsız eden, içe dert olan şey anlamına gelen ‘Ukde’nin müziği ve prodüksiyonu Ah! Kosmos mahlasıyla tanıdığımız Başak Günak tarafından yapıldı. Şarkı, sözlerin de sahibi olan Melike Şahin tarafından seslendirildi ve Gülbaba Records etiketiyle çıktı

‘Bir De Buradan Bak’ sergisi Kalyon Kültür’de

Kalyon Kültür’ün Her Yerde Sanat Derneği ile birlikte gerçekleştirdiği yeni sergisi ‘Bir De Buradan Bak’, Taş Konak’taki Kalyon Kültür binasında açılıyor. Sergi, fotoğrafçı Serbest Salih tarafından yürütülen DARKROOM projesinde farklı yaşlardan ve etnik kökenlerden gelen çocukların analog fotoğraflarına odaklanıyor. 30 Ekim 2020 ile 3 Ocak 2021 tarihleri arasında, pazartesi hariç her gün 11:00-19:00 saatleri arasında Kalyon Kültür’de sergiyi gezebilirsiniz.

Haberin Devamı

Fişekhanede başka sinema şöleni

İstanbul Modern Sinema’da ‘Vişegrad Düşleri’

Vişegrad ülkeleri (Çekya, Macaristan, Polonya ve Slovakya) sinemalarından örneklerin sunulacağı ‘Vişegrad Düşleri’ başlıklı program, 22 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema’da izleyiciyle buluşuyor. Vişegrad Film Günleri’nin beşincisi olarak gerçekleşen seçkideki dokuz film, ortak coğrafya ve kültüre sahip olan bu dört ülkenin; Holokost’tan Komünizm’e kadar olan tarihin izlerini, geçmişten bugüne taşıdıkları düş kırıklıklarını ve günümüz toplumlarının sosyal gerçekçi karmaşasını farklı dönem ve hikayeler üzerinden inceliyor. Gösterim programına ‘istanbulmodern.org’ adresinden ulaşabilirsiniz.

Rachmaninoff’a saygı albümü

Avrupa’da kariyer yapan başarılı piyanist Emre Yavuz’un, ilk albümü ‘Rachmaninoff’u TYXart etiketi ile yayınlandı. Emre Yavuz’un uzun zamandır üzerinde çalıştığı bu albüm, 20. yüzyıla damgasını vuran besteci Sergei Rachmaninoff’a bir saygı niteliği taşıyor. Emre Yavuz, gerçekleştirdiği ‘Beethoven Turnesi’, ‘Uluslararası Rachmaninoff Turnesi’ ve aldığı ödüllerle geçtiğimiz yıllarda adından övgüyle söz ettirmişti.

Haberin Devamı

Arter’de çevrimiçi müzik semineri

Arter, Öğrenme Programı’nın uzun soluklu programlarına, çevrimiçi ortamda düzenlenen ‘Çağdaş Sanatta Müzik ve Ses’ başlıklı altı haftalık seminerle devam ediyor. Müzikolog Rana Gediz İren tarafından verilen seminerde, 20. yüzyıl başından günümüze, klasik müzik geleneği ve çağdaş sanat arasındaki katmanlı ilişkiler kronolojik olarak incelenecek. Seminer, 27 Ekim Salı akşamı başlayarak, altı hafta boyunca her salı 19:00’da çevrimiçi olarak devam edecek.Seminerin biletlerini Arter’den temin edilebilirsiniz. 0212 708 58 01 numaralı telefonu arayarak veya biletler @arter.org.tr adresine yazarak rezervasyon yaptırılabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder