Gözde Hatunoğlu ‘Günümüz Sanatçıları’ yarışacak
HABERİ PAYLAŞ

‘Günümüz Sanatçıları’ yarışacak

Çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen Akbank 39. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi Yarışması’na başvurular başladı. 11 Temmuz’a kadar ‘www.akbanksanat.com/akbank_gso’ internet adresi üzerinden 40 yaş altındaki tüm Türk vatandaşlarının katılımına açık olan yarışmaya adaylar; fotoğraf, resim, heykel, video, enstalasyon, cam, baskı, grafik tasarım ve yeni medya gibi çağdaş sanatın tüm ifade biçimlerini içeren eserleriyle katılabilecekler. Birinciye 15 bin TL ödül verilecek.

Haberin Devamı

‘Şefin Tavsiyesi’

İnsanlığın çağlar boyu duygu, düşünce, özlem ve dileklerini dile getirdiği, dünyanın ortak dili olan müziği ve müziğin evrimini anlatan ‘Şefin Tavsiyesi’ başlıklı video dizisi, müziğin gelişimine eşlik eden disiplinlerin müzikle olan ilişkisine odaklanacak. Programın ilk bölümü İş Sanat’ın sosyal medya hesaplarından ücretsiz olarak yayımlandı. Her hafta yeni bir içerik seyircisi ile buluşacak.

‘Günümüz Sanatçıları’ yarışacak

‘Müzede Yoga’ başlıyor

Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) her yıl Cihangir Yoga işbirliğiyle düzenlediği ‘Müzede Yoga’ etkinliği başladı. Cihangir Yoga eğitmenleri eşliğinde her seviyeden katılımcıya açık ve ücretsiz olan etkinlik, her çarşamba 07.00-08.00 saatleri arasında düzenlenecek. Derslere etkinlikten bir gün önce SSM’nin web sitesi üzerinden kayıt olabilirsiniz.

‘Dalınç’ sergisi Binbirdirek Sarnıcı’nda

Tarihi yarımada, haziran ayında dijital sanat alanında 10 önemli sanatçıyla Binbirdirek Sarnıcı’nda, Seyhan Musaoğlu’nun küratörlüğünde gerçekleşecek ‘Dalınç’ sergisine ev sahipliği yapacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve PASHA Bank ana sponsorluğunda, Mezo Dijital tarafından düzenlenecek sergiyi, 15-16-17 Haziran tarihlerinde gezebilirsiniz.

Aydilge yazı getiriyor!

Aydilge, yaza ‘Bal Gibi’ bir şarkıyla “Merhaba” diyor. Kendi söz ve bestelerini yazan sanatçılar arasında her zaman farklı tarzıyla ön plana çıkan Aydilge, yazın ve aşkın coşkusunu yansıtan kıpır kıpır şarkısını dinleyiciyle buluşturdu. ‘Bal Gibi’yi pandeminin yarattığı karamsar ve depresif ruh halini biraz olsun hafifletmek amacıyla yazdığını söyleyen sanatçı, Balkan, Latin ve Türk motiflerini başarılı bir şekilde harmanlıyor.

Haberin Devamı

Hadise’den single müjdesi: ‘Hay Hay’

Hadise, sürpriz yaparak yeni teklisi ‘Hay Hay’ı 18 Haziran Cuma günü Pasaj Müzik etiketiyle yayınlayacağını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Hadise’nin hayranlarında büyük bir heyecan oluşturan ‘Hay Hay’ şarkısının sözü, müziği ve düzenlemesi Ersay Üner’e ait. Şarkının Hadise tarafından paylaşılan görseli, dakikalar içinde on binlerce beğeni aldı.

‘Günümüz Sanatçıları’ yarışacak

Nur Fettahoğlu ve L’Oréal Paris’ten sokak tacizine karşı 5D hareketi

L’Oréal Paris, uluslararası sivil toplum kuruluşu Hollaback! ve Türkiye'de Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi BÜYEM ile yürüttüğü StandUp projesi kapsamında ‘STANDUP - SOKAK TACİZİNE KARŞI DUR!’ dedi. L’Oréal Paris’in dünya çapında ses getiren “StandUp - Sokak Tacizine Karşı Dur” 5D eğitim programına L’Oréal Paris’in güzellik elçisi Nur Fettahoğlu da tam destek verdi. Eğitim programına katılan Nur Fettahoğlu, eğitimin ne kadar etkili ve önemli olduğu konusunda paylaşımlarda bulundu.

‘Günümüz Sanatçıları’ yarışacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder