Gözde Hatunoğlu Haftanın kitapları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın kitapları

Haberin Devamı

Ayşegül Ekinci’nin ilk kitabı

Gazeteci Ayşegül Ekinci, doktor olan ağabeyinin zamansız ölümüyle çıktığı; hayatı, varoluşu ve ölümü sorgulama yolculuğunda, sorularına yanıt bulmak için bir keşiş gibi üç yıl dünyayı dolaştı. Bu yas sürecini, dünyanın birçok yüzünün bir araya geldiği, ‘Sana Söyleyeceğim Çok Şey Var’ başlıklı bir projeye dönüştüren gazetecinin ilk kitabı ‘Son Yok’, Okuyan Us Yayınevi tarafından okura sunuldu.

Monterosso ilk kez Türkçede

VakıfBank Kültür Yayınları, Latin Amerika edebiyatının Boom Kuşağı yazarlarından Augusto Monterroso’nun ‘Kara Koyun ve Diğer Masallar’ isimli kitabını ilk kez Türkçede yayımlıyor. Toplumsal düzendeki çarpıklıkları hicveden Monterroso, yaşadığı kültürün inceliklerini ortaya seriyor.

Enfes bir dostluk hikayesi

Dünyaca ünlü Fransız karikatürist Jean-Jacques Sempé'nin Desen Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan kitabı ‘Elma Surat’ın Akılalmaz Hayatı’, zarafet ve nefaset dolu bir dostluk hikayesi anlatıyor. Zıtlıkların mükemmel uyumundan ilham alan kitap, kalplerde yeşerttiği duygularla herkesin yüzünü gülümsetmeyi başarıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder