Gözde Hatunoğlu Haftanın kitapları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın kitapları

YEME BOZUKLUĞUNA SON!

Standart beden algısı ve toplumun dayattığı zayıf olma baskısı, duygu ve düşünceler, ruh hali, açık ve tokluk durumu bireyleri yeme bozukluğuna itiyor. Ödüllü diyetisyen ve Beslenme Danışmanı Evelyn Tribole ve Beslenme Terapisti Elyse Resch’in ‘Sezgisel Yeme Uygulama Kitabı’, yemeyle ilişkisi bozulan herkesi bu sorunu çözmeye davet ediyor. Kitap, Okuyan Us Yayınevi tarafından yayınlandı.

İTHAKİ’DEN ANAÏS NİN SERİSİ

Dünya edebiyatının en tartışmalı isimlerinden Anaïs Nin, hayatı boyunca çoğu insanın konuşmaktan ve yazmaktan çekindiği; cinsellik, kürtaj, ensest, evlilik dışı ilişkiler gibi konuları yazdı. Nin’in, Henry Miller ve eşi June’la ilişkisinden de beslenip kaleme aldığı, beş kitaplık ‘İçsel Kentler’ serisi, şairane üslubu ve bireyselliğiyle iz bırakan bir başyapıt oldu. Serinin kitapları; ‘Ateş Merdivenleri’, ‘Albatrosun Çocukları’, ‘Dört Odalı Kalp’, ‘Aşk Evindeki Casus’ ve ‘Minotor’u Kışkırtmak’ İthaki Yayınları’ndan çıktı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’NİN TOPLUMSAL DÖNÜŞÜM ÖYKÜSÜ

VakıfBank Kültür Yayınları’nın yayımladığı ‘İngiliz Bireyselciliğinin Kökenleri’, İngiltere’nin toplumsal dönüşüm öyküsünü ve Avrupa ülkelerinden nasıl ayrıştığını anlatıyor. Alan Macfarlane kitapta, tarihi olayları aktarırken onlarca düşünüre de atıfta bulunarak yüzlerce yıllık süreci analiz ediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder