Gözde Hatunoğlu Haftanın kitapları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın kitapları

Haberin Devamı

‘Büyük Bir Aşk Hikayesi’

Susanna Tamaro’nun ‘Büyük Bir Aşk Hikâyesi’ isimli romanı Can Yayınları’ndan Eren Cendey çevirisiyle çıktı. Tamaro bu romanında okuru; hayat, aşk, sevgi, kader ve yas gibi insanlığın en temel hediyeleri ve kaygıları hakkında birlikte düşünmeye davet ediyor. Kadın-erkek ilişkisinin, ebeveyn-çocuk ilişkisinin, ışık ile karanlığın, gerçek ve belirsizliğin sınırlarında geziniyor.

Zamansız bir eser: ‘Yıldız Tozu’

Neil Gaiman’ın ‘Yıldız Tozu’ kitabı İthaki Yayınları’ndan yayımlandı. ‘Locus En İyi Fantastik Roman Ödülü Adayı’ kitabın aynı zamanda ‘Mythopoeic Fantazi Ödülü’ bulunuyor.

Adını, ötesindeki gizemli topraklardan kendisini ayıran koca taş duvardan alan Duvar Köyü’nde hayat sakin bir şekilde ilerliyordu. Gel zaman git zaman, köyde yaşayan genç Tristran Thorn, kalbini güzel ve soğuk Victoria Forester’a kaptırdı. Mizah, sihir, macera ve romantizmle harmanlanmış bir peri masalı olan ‘Yıldız Tozu’, yazarın cesur, zarif ve sınırsız hayal gücünü gösteren, zamansız bir eser.

Mostar Köprüsü’nün tarihi

Gündüz Vassaf’ın ‘Mostari-Bir Köprü Bekçisinin Günlüğü’ adlı çalışması İletişim Yayınları tarafından yayımlanıyor. Mostar Köprüsü’nün geçmişten günümüze uzanan hikayesini anlatan Vassaf, aynı zamanda UNESCO’nun ‘Dünya Kültür Mirası’ listesinde yer alan bu köprünün etrafında yaşanan savaşları, aşkları, hayat mücadelelerini de şiirsel bir dille aktarıyor; dünyayla, kendisiyle hesaplaşıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder