Gözde Hatunoğlu Haftanın kitapları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın kitapları

Haberin Devamı

Satış rekorları kıran roman Türkçede

Kaleme aldığı tiyatro oyunlarıyla büyük başarılar elde eden Japon yazar Toshikazu Kawaguchi’nin, aynı isimli oyunundan uyarlanan ilk romanı ‘Kahve Soğumadan Önce’, Epsilon logosuyla Türkçede. Yurt dışında satış rekorları kıran roman, Tokyo’da ziyaretçilerinin zaman yolculuğuna çıkabildiği yüz yıllık bir kafede geçiyor.

‘Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi’

Doğan Gürpınar’ın Telemak Kitap’tan çıkan ‘Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi’ isimli kitabı Tanzimat’tan günümüze isimlerin izini sürüyor. Kitapta geçit yapan yüzlerce isimde dönemlerin ruhu vücuda geliyor: Leyla’nın, Enver’in, Fikret’in, Türkan’ın, Sevim’in, Orhan’ın, Ayla’nın, Metin’in, Banu’nun, Kürşat’ın, Umut’un, Devrim’in, Melis’in, Selin’in, Ada’nın ve birçok eski-yeni ismin maceraları Türkiye’nin tarihini anlatıyor. 150 yılı aşkın bir zaman aralığında Türkiye’de farklı sosyal, kültürel ve sınıfsal arka plandan gelen insanların arzu dünyalarını, hayallerini, biricik çocuklarına verdikleri isimlerle keşfe çıkıyoruz.

Galaktik İmparatorluk’un çöküşü

1941 yılında genç bir bilim insanı ve yazar olarak Isaac Asimov, Edward Gibbon’ın yazdığı ‘Roma İmparatorluğu'nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi’nden etkilenerek çağının çok ötesinde bir destan yazdı: Galaktik İmparatorluk’un çöküşü ve feodalizmin dönüşü, İkinci Galaktik İmparatorluk dönemindeki güvenli ortamdan geçmişe bakan bir bakış açısıyla anlatıldı. Hugo Tüm Zamanların En İyi Serisi Ödülü olan serinin yayınlanış tarihine göre beşinci, kronolojiye göre yedinci kitabı ‘Vakıf ve Dünya’ İthaki Yayınları’ndan çıktı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder