Gözde Hatunoğlu Haftanın kitapları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın kitapları

Haberin Devamı

Bilişim, Matematik ve Mantığın Kesişen Dünyaları

VakıfBank Kültür Yayınları, bilişsel bilimler uzmanı Luc de Brabandere’in yazdığı ‘Homo İnformatiks-Bilişim, Matematik ve Mantığın Kesişen Dünyaları’ adlı kitabı yayımlıyor. İnternet ve bilgisayarların hızla değişen yenilikçi dünyalarının matematik, mantık ve felsefeye dayanan temellerini tarihsel gelişim süreci içinde ele alan eser, yenilikçi düşünce ve yaratıcılık gibi konulara ilgi duyan kitapseverleri bekliyor.

Ödüllü bir kitap ‘Kurtarma Mesafesi’

Latin Amerika edebiyatının yükselen temsilcilerinden Samanta Schweblin’in ilk romanı olan ‘Kurtarma Mesafesi’, 2017 Booker Ödülü finalistleri arasındaydı. 2017’de Shirley Jackson Ödülü'nü alan, aynı yıl The Guardian, The Boston Globe ve The Economist'in yılın kitabı seçtiği ‘Kurtarma Mesafesi’, ruh ve bireyle olduğu kadar toplum ve çevreyle ilgili gerilimleri gözler önüne seriyor. Kitap, Can Yayınları’ndan Emrah İmre çevirisiyle çıktı.

Krizlerin değiştirdiği dünya

VakıfBank Kültür Yayınları, günümüzün saygın ekonomi profesörlerinden, Columbia Üniversitesi Avrupa Enstitüsü Direktörü Adam Tooze’un yazdığı, ‘Çöküş: Finansal Krizlerle Dolu Bir On Yıl Dünyayı Nasıl Değiştirdi?’ adlı kitabı yayımlıyor. Adam Tooze, Lehman Brothers’ın 600 milyar dolarlık borçla iflasının, küresel ekonomide nasıl yüzyılın kabusuna dönüştüğünü anlatırken, gelecekte kapıyı çalabilecek yeni krizlere karşı nasıl önlemler alınabileceğinin yanıtını arıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder