Gözde Hatunoğlu Haftanın kitapları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın kitapları

Haberin Devamı

Yalnız bir kadının hikayesi

Rabih Alameddine’nin yeni romanı ‘Lüzumsuz Kadın’, Seçil Sönmez çevirisiyle Budala Kitap’tan çıktı. ‘Lüzumsuz Kadın’, Aaliya Saleh’in Beyrut İç Savaşı esnasında yaşadıklarını, dünyayı sanatla, felsefeyle, edebiyatla nasıl kurtarmaya çalıştığını anlatıyor.

Haftanın kitapları

National Book Award finalisti ‘Lüzumsuz Kadın’, savaşın gölgesinde çiçek yetiştirmeye çalışan yalnız bir kadının hikayesi.

Hem sinema hem kitap meraklılarına

Sinema yazarı ve akademisyen Janet Barış -ki kendisi çok sevdiğim bir arkadaşımdır, eklemiş olayım- uzun araştırma ve uğraşlar sonunda günümüz Türkiye sineması için çok önemli bir kaynak görevi de görecek olan yeni kitabını çıkardı. Doruk etiketiyle raflara çıkan ‘Yeni Türkiye Sinemasında Sınıfsal Görünümler’, sinema sanatının toplumsal sınıfsallaşmaya bakışını yansıtırken ülkemizin güncel durumunu da gözler önüne seriyor. Hem sinema hem de okuma meraklılarına duyurulur!

Büyülü bir tiyatro yolculuğu

Gerçek bir tiyatro tutkunu olarak dünya tiyatrosunun peşinden ülke ülke dolaşan ve tüm seyahatlerinin rotasını, görmek istediği oyunların sahne takvimlerine göre ayarlayan Tilda Tezman’dan tiyatroseverler ve tiyatro üreticileri için ikinci kitap geldi. İnkılap Kitabevi’nden çıkan ‘Oyunname II’, hem tiyatroseverlerin bu dönemdeki oyun izleme açlığına ilaç olmayı hem de bu sektördekiler için yeni bir kaynak oluşturmayı hedefliyor.

Haftanın kitapları

Okurunu büyülü bir tiyatro yolculuğuna çıkaran kitap, tüm kitapçılarda ve online satış platformlarında satışa çıktı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder