Gözde Hatunoğlu Haftanın kitapları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın kitapları

Haberin Devamı

VakıfBank Kültür Yayınları’ndan 800 yıllık fabl

VakıfBank Kültür Yayınları’nın (VBKY) yayın yelpazesi çocuk kitapları ile genişliyor. Yayınevinin bu kategorideki ilk iki kitabı olan ‘Kardan Adam ve Güneş’ ile ‘Papağan ve Tüccar’ miniklerle buluşmak için raflarda yerini aldı. Çocuk edebiyatı kitaplığının ilk eseri ‘Kardan Adam ve Güneş’in (+3 yaş) ardından 800 yıllık bir fabl olan ‘Papağan ve Tüccar’ da (+6 yaş) VBKY markasıyla raflardaki yerini aldı.

Asimov’un ödüllü romanı

Isaac Asimov, bilimin içinden gelip bilim kurguda devrim yapan, bilim kurgunun üç büyük ustasından biri. ‘İşte Tanrılar’ ise Asimov’un bağımsız bilim kurgu romanlarının zirvesi, yazarın kendi tabiriyle, “Bilim kurgudaki en iyi uzaylı tasvirini barındıran, ayrıca yazıp yazabileceğim en iyi metin.” Konusu şöyle: 22. yüzyıldayız. Dünya, elektron pompasının icadıyla sınırsız ve bedava enerjiye ulaşmış durumda. Bu başarının arkasında ise uzaylılar var. Kitap; Hugo En İyi Roman Ödülü, Nebula En İyi Roman Ödülü ve Locus En İyi Roman Ödülü’nü kazandı.

Kleopatra Tarsus’ta

Aratos Dergisi, yayımladığı kitaplara bir yenisini daha ekledi. Aratos Yayınları’ndan çıkan son kitap ‘Kleopatra Tarsus’ta’ başlığını taşıyor. Kitap, tarihin en büyük aşklarından olan Kleopatra ve Antonyus’un özellikle Tarsus’ta buluşmalarını konu alıyor. Kitapta arkeolog Hüseyin Adıbelli, Dr. Ali İhsan Ökten ve gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın yazılarıyla birlikte Recep Bilginer ile Jacob Abbott’un iki edebi çalışmasından da alıntılar yer alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder