Gözde Hatunoğlu Haftanın kitapları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın kitapları

Haberin Devamı

Yusuf İslam’ın yeni kitabında Doğan Ür imzası

Yusuf İslam, Müslüman olup adını değiştirmeden önceki hayatından bir kesiti anlatan ‘Cat Stevens’ kitabının çıktığını duyurdu. Kitap, sanatçının dünyaca tanınıp ilk önemli çıkışını yaptığı 1970-1971 dönemini ele alıyor. Dünyaca ünlü sanatçının çok titizlenerek hazırladığı kitabının görselinde ise kendisi de aynı zamanda müzisyen olan bir Türk sanatçının, Doğan Ür’ün imzasını görüyoruz. Ür, uzun yıllardır Cat Stevens ile hem dostluğunu devam ettiriyor hem de birçok projesinde yer alıyor.

Anlamlı kitap okuyucusunu arıyor

Yaşam boyu özel düşük proteinli diyet tedavisi uygulamak zorunda olan fenilketonürili (PKU’lu) gençlerin ve çocukların ilham veren hikayeleri, PKU Aile Derneği tarafından ‘Hikayen Işığım Olsun’ kitabında bir araya getirildi. Nutricia Türkiye’nin desteğiyle hazırlanan bu ilk kitapta, üç yaşındaki Esila Mina’nın, Türkiye’nin ilk PKU’lu diyetisyeni Ekinsu’nun, 18 yaşındaki ikizlerden Zeynep’in de aralarında olduğu 16 PKU’lu gencin ve ailenin gerçek yaşam hikayeleri yer alıyor.

Kahraman ve Cellat’

İlk çocuk kitabıyla 2017 yılında okurlarıyla buluşan yazar-editör Şeniz Baş’ın yeni kitabı ‘Kahraman ve Cellat’, İthaki Yayınları’ndan çıktı. Roman, aile kavramını yeniden tartışmaya açarak yarattığı karakterlerle sadece bireyin değil, toplumun da çıkmazlarına işaret ediyor. Roman; özenli dili, sürükleyici kurgusu ve okuru içine alan atmosferiyle dikkat çekiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder