Gözde Hatunoğlu Hayko Cepkin’den sevenlerine özel bir armağan
HABERİ PAYLAŞ

Hayko Cepkin’den sevenlerine özel bir armağan

Hayko Cepkin’den pandemi sebebiyle konser alanlarında buluşamadığı sevenlerine çok özel bir armağan geliyor. 31 Ocak 2020’de gerçekleşen ‘An Epic Symphony’ konseri Hayko Cepkin’in YouTube kanalında artık yayında!

Tuluğ Tırpan ve Hayko Cepkin’in kompozisyonlarını yazdığı ve Turhan Yükseler’in yönettiği 60 kişilik senfoni orkestrası ile unutulmaz bir müzik şöleni yaşayacaksınız. Konserin dört ay süren mix aşamasında, kayıtlara en ufak bir müdahale ve ekleme yapılmamış. Bu harika konser kaçmaz...

SALT Galata’ya davetlisiniz

Haberin Devamı

Filistin diasporasından gelen görsel sanatçı Basma Alsharif’in eserlerinden oluşan ‘Orada Her Kimse’ sergisi, kapılarını tekrar açan SALT Galata’da sanatseverleri bekliyor. Basma Alsharif’in sergisi, değişen jeopolitik koşullarla parçalanmış ulusal kimliğini yansıttığı film, video ve enstalasyonlardan oluşuyor. Sergi 30 Ağustos’a kadar görülebilir.

Nick Cave’den haber var!

Nick Cave, kariyerinin farklı dönemlerinden şarkılara yer vereceği özel bir performansla geliyor. Tek başına piyano başına geçecek olan Nick Cave izleyenleri büyüleyecek. 23 Temmuz’da tek bir sefere mahsus olmak üzere biletle izlenebilecek ‘Idiot Prayer’ın biletlerine dice.fm adresinden ulaşabilir.

Mahşer-i Cümbüş perdesini açıyor

Doğaçlama tiyatronun önemli temsilcilerinden Mahşer-i Cümbüş, bu akşam saat 21:00’de Trump Sahne’de tiyatroseverlerle buluşuyor. Mart ayından beri sahnelerden uzak kalan interaktif doğaçlama Mahşer-i Cümbüş; Burak Satıbol, Ayhan Taş, Dilek Çelebi, Ayça Işıldar Ak gibi oyucularıyla güldürürken düşündüren eğlenceli anlar vaat ediyor. Salona giren seyircilerin ateşi ölçülecek ve sürekli dezenfekte edilen salonda oyun, maskeli izlenecek. Biletler Trump Sahne gişelerinde ve Biletix’te.

Harun Kolçak’ın yarım kalan şarkıları bu albümde!

Türk pop müziğinin efsane ismi Harun Kolçak’ın, yarım kalan şarkılarının da içinde bulunduğu ‘Hatıra’ albümü Arpej Yapım etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Doğum gününe özel çıkarılan ‘Hatıra’ albümünde, sanatçının ‘Çeyrek Asır’ albümü öncesi hazırlıklarına başladığı ancak tamamlayamadığı ‘Deliyim’ ve ‘Haberin Bile Yok’ adlı iki yeni şarkısı da var. Ayrıca ‘Elimde Değil’ şarkısının iki farklı versiyonu ve ‘Deli Et Beni’ şarkısının yepyeni versiyonları da albümde bulunuyor. Albümdeki şarkıların aranjesi Mehmethan Dişbudak ve Alper Atakan’a ait.

Haberin Devamı

HAFTANIN KİTAPLARI

Everest Yayınları’ndan çıkan Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ‘Hakka Sığındıkİşitilmedik Bir Vaka’; 1. Dünya Savaşı’nın hemen ardından İstanbul’u saran İspanyol gribi salgınını, hastalığın zengin fakir ayırt etmeden sağladığı eşitliği ve iki zengin konaktan çıkan cenazeler eşliğinde muhteşem insan tasvirlerini Gürpınar’ın güçlü kalemiyle aktarıyor.

***********

Simone De Beauvoir, ‘Yıkılmış Kadın’da modern çağ kadınının annelik ve eş olma rollerine sıkışan varoluşunu, kendi kadınlık kimliğinden vazgeçmek zorunda kalırken ayakta kalabilme gücünü aktaran çok güçlü bir roman. Alfa Yayınları’ndan çıkan bu romanı kaçırmayın.

HAFTANIN ÖNERİSİ

‘Bir Eurovision Masalı’

Haberin Devamı

Başrollerini Will Ferrell ve Rachel McAdams’ın paylaştığı Netflix filmi ‘Eurovision Şarkı Yarışması: Fire Saga’nın Hikayesi’ nihayet gösterime girdi. Bu film, henüz normalleşemeyip evde oturmaya devam edenlerin imdadına yetişti. Eurovision şarkı yarışması, yıllar yılı ülkece büyük bir merakla beklediğimiz ve asla kaçırmadığımız en büyük eğlencelerimizden biri oldu. 2013 yılından beri Eurovision’a katılmasak da gönüllerimizde çok büyük bir yere sahip olmaya devam ediyor.

Yarışma bu yıl Covid-19 salgını yüzünden iptal edilmişti. Netflix ise bu çok özel yarışmayı çok eğlenceli bir filme dönüştürdü. Film, en büyük hayalleri Eurovision’a katılmak olan İzlandalı iki müzisyenin komik macerasını anlatıyor.

Lars ve Sigrit, İzlanda’nın küçük bir kasabasında birlikte büyüyen iki yakın dosttur. Yolları müzikle kesişen ikiliden Lars’ın en büyük hayali bir gün Eurovision’a katılmaktır. Çok güzel bir sese sahip olan Sigrit, Lars’ın bu hayalinin en büyük destekçisi ve yarışmaya giden yoldaki yoldaşıdır. Lars ve Sigrit türlü badireler atlatıp önce yarışmanın İzlanda etabını kazanıyor sonra da İskoçya’da düzenlenen finale gidiyorlar. Film, temelde bir büyüme, kendini bulma ve bir dostluk hikayesini konu alıyor. Eurovision’un pırıltılı dünyasına, birbirine benzeyen ama her nasılsa dilimize dolanan şarkılara yeniden ışık tutuyor. Will Ferrell tüm tuhaflığı ve ‘kaybeden’ adam olma haliyle, Rechel McAdams ise duru güzelliği ve yarışma sekanslarında gösterdiği muhteşem performansıyla göz dolduruyor.

Filmin yan karakterleri arasında Eurovision tarihinden birçok sürpriz şarkıcı da var. Üstelik filmin ortalarında tüm şarkıcıların bir araya gelip adeta bir aşık atışmasına benzeyen topluca şarkı söyledikleri bir bölüm var ki; uzun süre hafızalardan silinmeyecek kadar keyifli.

‘Fire Saga’nın Hikayesi’, bir masal gibi anlatılmış ve yine bir masal gibi mutlu sonla biten bir seyirlik. İzlediğimden beri filmdeki şarkılar dilime dolandı. Bakalım siz de izledikten sonra mırıldanmaya başlayacak mısınız? İyi seyirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder