Gözde Hatunoğlu Hotel Mumbai: Otelde Dehşet
HABERİ PAYLAŞ

Hotel Mumbai: Otelde Dehşet

22 Haziran haftası, haftanın filmi: Hotel Mumbai

OTELDE DEHŞET

Bu hafta vizyona giren Hotel Mumbai, 2008’de Hindistan’da gerçekleşmiş bir terör saldırısının gerçek hikâyesinden esinleniyor. Terörün yarattığı korkunç sonuçları ve kurbanların yaşadıklarını anlatan film izlemesi güç olsa da önemli mesajlara sahip, iyi çekilmiş bir yapım.

Anthony Maras’ın ilk yönetmenlik denemesi olan filmin oyuncu kadrosunda Dev Patel, Jason Isaacs, Armie Hammer ve Nazanin Boniadi gibi tanıdık yüzler var.

Filmin açılışında Hindistan’a geldiklerini gördüğümüz 4 genç erkek telefonda konuştukları, onlara emir veren bir sesin talimatlarını yerine getiriyorlar. Verilen emirse oldukça net ve korkunç: Önceden belirlenmiş hedeflere otomatik silahlar ve el bombalarıyla saldırmak, mümkün olabildiğince çok insanı katletmek!

Haberin Devamı

Hotel Mumbai: Otelde Dehşet

Filmde gördüğümüz gençler Pakistanlı. Amaçları da kâfir olarak gördükleri Hint’leri öldürmek. Pakistan ve Hindistan arasında çok uzun yıllara dayanan bu husumetin ve din-mezhep çatışmasının sonucu bir günde 160’dan fazla insanın canına mal oluyor.

Hindistan’ın eğlence ve finans merkezi olarak tanınan Bombay’da gerçekleşen saldırılar şehrin en gözde oteli Taj Mahal Palace’da sonlanıyor. Teröristler otelin konuklarını ve personelini içeride sıkıştırıyorlar ve adeta bir kıyım yapıyorlar. Bu sahnelerin zor seyredildiğini baştan söyleyerek izleyicileri uyarmış olalım.

Hotel Mumbai, otelde kalan yabancı konuklara (haliyle de onları canlandıran oyunculara) dairmiş gibi görünse de filmin asıl kahramanı kendi canlarını hiçe sayarak herkesi kurtarmak için didinen otel personeli.

Hotel Mumbai: Otelde Dehşet

Karakterleri yaratırken zaman zaman klişeleşen ve tek boyutlu hale gelebilen Hotel Mumbai genel anlamda başarılı bir film. Kurbanların yaşadıkları korkuyu ve terör dehşetini gerçekçi bir atmosferle aktaran Hotel Mumbai haftanın öne çıkan yapımları arasına rahatlıkla giriyor…

Puanı: 3/5

Sıradaki haber yükleniyor...
holder