Gözde Hatunoğlu İstanbul Modern Sinema'da 'Biz de varız!'
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul Modern Sinema'da 'Biz de varız!'

İstanbul Modern Sinema, Türkiye sinemasından yepyeni filmlerini bir araya getirdiği ‘Biz de Varız!’ programının dokuzuncusunu 17-30 Aralık tarihleri arasında ilk kez çevrimiçi ve ücretsiz olarak düzenliyor. Liste, son yılın merak uyandıran, festivallerden ödüllerle dönen filmlerden oluşuyor. Gösterimlere, filmlerin yönetmenleri ve oyuncularıyla yapılan söyleşiler de eşlik edecek. Ayrıntılar ve program: ‘www.istanbulmodern.org’

İstanbul Modern Sinemada Biz de varız

Gafuroğlu’ndan ‘Zaman Tüneli’

Uğural Gafuroğlu’nun camaltı tekniğiyle yaptığı eserlerinin sergilediği ‘Zaman Tüneli’ sergisi, 15 Aralık 2020-15 Ocak 2021 tarihleri arasında Galeri Selvin’de (Abdi İpekçi No:38 Nişantaşı) olacak. Kağıt ve tuvale yapılan resimlerin tam tersi bir çalışma yöntemiyle yapılan camaltı tekniğini kullanan Gafuroğlu, eserlerinde kendi geliştirdiği tekniklerle bizleri renkli ve zengin bir dünyaya götürüyor.

Haberin Devamı

Eliyahu, evlere konuk oluyor

Türkiye’de büyük hayran kitlesine sahip Mark Eliyahu’nun çevrimiçi konseri 20 Aralık Pazar akşamı saat 21.00’de ‘online.zorlupsm.com’a özel olarak yayınlanacak. Konserin biletleri ‘passo.com.tr’de 12,5 liraya satılıyor. Müziğiyle Doğu ve Batı’yı sentezleyen besteci Eliyahu, kamança ve tar gibi eski enstrümanları modern ve fütüristik ögelerle birleştirdiği bir performans sergileyecek.

‘SANAL CONTEMPORARY İSTANBUL’A HAZIRIZ!

Akbank ana sponsorluğunda yapılacak Virtual Contemporary Istanbul, 19-20 Aralık’ta yapılacak ön izlemenin ardından 21 Aralık 2020-6 Ocak 2021 tarihleri arasında genel izlemeye açık olacak. Virtual Contemporary Istanbul’da 11 ülkeden, 37 galeri, 550 sanatçı ve 1500 eser ve 13 inisiyatif yer alacak; 17 gün boyunca gezilebilecek ‘virtual.contemporaryistanbul.com’ ücretsiz olacak.

Contemporary Istanbul, tüm dünyada oluşan olumsuz şartlardan dolayı fiziki edisyonunu 27 Nisan-2 Mayıs 2021 tarihlerinde yapacak. Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli basın toplantısında yaptığı konuşmada, tarih değişikliğiyle ilgili olarak ‘COVID-19’la ilgili aşı çalışmalarındaki olumlu haberler ve dünyada aşılama çalışmalarının başlaması gibi nedenlerle daha rahat nefes alınacağını düşündüğümüz ilkbaharın ışıklı, canlı, umut dolu günlerine taşımaya karar verdik” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

RED BULL BASEMENT FİNALİNDE TÜRKİYE’Yİ PLANTRIC TEMSİL ETTİ

Teknolojiyle ilgilenen girişimcileri destekleyen Red Bull Basement, üniversite öğrencilerine kampüs hayatını değiştirecek projelerini geliştirmeleri için fırsat tanıyor. Dünya çapında 3865 başvuru arasından seçilen 38 katılımcıyla gerçekleşen eğitim programında Türkiye’yi Plantric temsil etti. Girişimin kurucusu olan, Doğuş Üniversitesi öğrencileri Aylin Yazıcı ve Can Zenginel, üç gün süren eğitimlerin ardından finalde en başarılı 10 proje arasında yer aldı.

Bir ‘Süper Kahramanlık’ hikayesi

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin yarışma başvuruları 31 Aralık’ta sona eriyor. Festival, 1-7 Mart 2021 tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek. Festivalin teması, Festival Direktörü Gülten Taranç tarafından ‘Süper Kahramanlık’ olarak açıklanmıştı. Hem kadınların sinema sektöründe üretim yapmasının hem de bağımsız festival düzenlemenin aslında bir süper kahramanlık işi olmasına vurgu yapan temasıyla festival, dördüncü yıl sloganını da “Sığamıyoruz” olarak belirledi. Detaylara ‘www.kadinyonetmenlerfestivali.com.tr’ adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SURA İSKENDERLİ’DEN YENİ ŞARKI

Yayınlamış olduğu projelerle hem radyo ve televizyon müzik listelerinde hem de dijital müzik platformlarındaki iddialı yükselişinin yanı sıra YouTube izlenme oranlarındaki büyük başarısıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam eden Sura İskenderli’nin yeni şarkısı yayınlandı. ‘Taştan Yürek’ şarkısı Wediacorp Music prodüktörlüğünde tüm müzik platformlarında.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder