Gözde Hatunoğlu İstanbul Modern’den çocuklar için sanat
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul Modern’den çocuklar için sanat

İstanbul Modern, 15-19 Kasım ara tatilinde çocuklara yönelik sanat dolu, hem eğlenceli hem de öğretici bir dizi online atölye programı hazırladı. Çocuklar bu programa katılarak, müze uzmanlarıyla buluşup evlerinde sanat çalışmaları gerçekleştiriyor. Program, farklı kavramlara odaklanan beş atölye çalışması içeriyor. Online kayıt için ‘http://www.istanbulmodern.org/’ adresine başvurabilirsiniz.

‘Sinemanın Hayat Bilgisi Dersleri’

Akbank Sanat ve Psikesinema&Psikeart iş birliğiyle düzenlenen Sinema&Psikiyatri Seminerleri yeni sezonda ‘Sinemanın Hayat Bilgisi Dersleri’ başlığı ile devam ediyor. Koordinatörlüğünü Prof. Dr. M. Emin Önder’in yaptığı seminer dizisi Kasım 2021- Haziran 2022 döneminde Akbank Sanat YouTube kanalında yayınlanacak.

Haberin Devamı

İstanbul Müzik Festivali’nden ‘Bir Rus Kışı’

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 49. İstanbul Müzik Festivali, 14 Kasım Pazar akşamı tek seferlik özel bir konsere ev sahipliği yapıyor. Festival, Rusya’nın yeni piyano dehası Alexander Malofeev’i, başarılı genç şef Finnegan Downie Dear yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda ağırlıyor.

Elif Sanchez’in ilk albümü

Elif Sanchez, kendi adını taşıyan ilk albümünü Pasion Turca etiketiyle tüm dijital platformlarda dinleyicilerle buluşturdu. Sanchez, dokuz eserden oluşan ilk albümünde ‘Ay Oğlan Yiğit Misin?’, ‘Almanı Attım Harala’, ‘Bağlamam Perde Perde’ gibi Anadolu ve Azerbaycan türkülerini kendine has yorumu ve düzenlemeleri ile dinleyici ile buluşturuyor.

İstanbul Modern’den çocuklar için sanat

Dilek Yalçın’dan ‘Nesnelerin Masumiyeti’

Dilek Yalçın’ın, tuval çalışmalarında masumiyet kavramını yansıtmaya çalıştığı ‘Nesnelerin Masumiyeti’ adlı ilk kişisel sergisi, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde 15 Kasım tarihinde sanatseverlerle buluşacak. Resim, enstalasyon ve heykelleri kapsayan yaklaşık 130 eserden oluşan seçkinin yanı sıra bir de NFT eser sergileyecek.

Ata’ya 55 bin kişilik saygı duruşu

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83. yıl dönümünde yurdun dört bir yanında saygıyla anıldı. İstanbul’un metro ve tramvaylarında da saatler 09.05’i gösterdiğinde, Zülfü Livaneli’nin ‘Yiğidim Aslanım’ şarkısı eşliğinde Atatürk’ü anma anonsu gerçekleşti. Yaklaşık 55 bin İstanbullunun katıldığı bir dakikalık saygı duruşu, duygu dolu anlara sahne oldu.

Haberin Devamı

‘Ketenin Yolculuğu’ başlıyor

Ayancık’ta ‘Ketenin Yolculuğu’ projesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNDP ve Anadolu Efes iş birliğiyle ‘Gelecek Turizmde’ kapsamında Şile-Ovacık’ta hayata geçirildi. Keten bezi ve keten ipi yapma zanaatının canlandırılması amaçlanırken, coğrafi işaretli Ayancık keteninin üretim süreçlerini kapsayan turizm rotası oluşturuldu.

Pentagram tam kadro turnede!

34 yıllık serüveniyle Türkiye’nin en köklü ve sevilen müzik gruplarından Pentagram, müzikseverlerle buluşmaya devam ediyor. Grup, ABD’de de yaşayan Demir Demirkan’ın da kısa bir süreliğine ülkeye dönmesiyle birlikte kasım ve aralık konserlerinde tam kadro sahne alacak. Birçok ili ve mekanı kapsayan turne, 20 Kasım’da İzmir’de başlayacak ve 12 Aralık’ta İstanbul’da son bulacak.

İstanbul Modern’den çocuklar için sanat

Çınar Türker’den yeni tekli

Çınar Türker, ikinci teklisi ‘Kendimi Hiç Sevmedim’ ile yepyeni bir kendini tanıma hikayesi sunuyor. 2020 kışında, ilk teklisi ‘Kar Tanesi’ni Evrencan Gündüz prodüktörlüğünde, Burcu Bakdur’un oynadığı klibiyle birlikte yayınlayan Türker, yeni şarkısı için, “Hayatı, zamanı sorgularken sorularına gerçek cevaplar bulamadığını hisseder ve soru sormayı bırakırsın. Eğer cevapsız kalan soruların yarattığı karmaşayı bir kenara koyabilirsen yaşadığın tüm sıkıntıların kaynağı olan kendini sevmediğin gerçeğiyle karşı karşıya kalırsın” diyor.

Haberin Devamı

HAFTANIN KİTAPLARI

‘Çağlar Boyu Bebek’

Rahmi M. Koç Müzesi, ‘Dünya Bebekleri Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Sergideki bebekleri genişçe anlatan ‘Çağlar Boyu Bebek’ isimli kitap ise okurla buluştu. Yapı Kredi’nin katkılarıyla basılan ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayınları tarafından hazırlanan kitapta Antik Çağ’dan günümüze yüzlerce bebeğin öyküsü anlatılıyor. Avrupa, Asya ve Afrika bebeklerinin yanı sıra Antik Yunan, Orta Çağ, Rönesans bebeklerinin de yer aldığı kitapta; ahşap, plastik, bal mumu bebekler ve oyuncak üreticileri sayfalarca sıralanıyor.

‘Senso’ raflarda

Ödüllü Fransız çizer Alfred’in Güney İtalya’da geçen sımsıcak bir hikayeyi anlattığı yeni kitabı ‘Senso’ raflarındaki yerini aldı. O geceye kadar birbirlerinden haberleri olmayan Germano ve Elena’nın tanışmasını ve birdenbire içine düştükleri maceraları anlatan ‘Senso’da sizler de kahramanlarla birlikte yaşamın anlamını sorgulayacaksınız. Tolga Üyken tarafından çevrilen çizgi roman, KaraKarga Yayınları’ndan çıktı.

Heyecan dolu psikolojik gerilim

Ödüllü oyun yazarı ve film yapımcısı Zoje Stage, heyecan dolu psikolojik gerilim romanı ‘Süt Dişleri’nde anne ve kızı arasındaki irade savaşını, aile bağlarının aslında ne kadar kırılgan ve görünüşün ne kadar da aldatıcı olduğunu gözler önüne seriyor. Kitap, İthaki Yayınları etiketiyle raflarda...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder