Gözde Hatunoğlu İstanbul Müzik Festivali başlasın!
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul Müzik Festivali başlasın!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında dijital olarak hayata geçiriliyor. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) da müzikseverlerle buluşuyor. Şef Patrick Hahn yönetimindeki topluluğa, İzlandalı piyanist Vikingur Ólafsson’un eşlik edeceği konser, 19 Ağustos Çarşamba saat 19:00’da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda.

İstanbul Müzik Festivali başlasın

Eylülde caz festivali başkadır

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 23 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen 27. İstanbul Caz Festivali, bu yıla özel olarak 2-14 Eylül arasında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

TransAnatolia 10. yılında Kemerburgaz’da başlıyor

Dünyanın en büyük ve zorlu rallilerinden olan TransAnatolia, tarih boyunca uygarlıkların gözbebeği olan İstanbul’dan start almaya hazırlanıyor. 41’i motosiklet, 31’i 4x4 otomobil, 4’ü SSV, 4’ü ATV’den oluşan 80 araç, 16 Ağustos sabahı Kemerburgaz Kent Ormanı’ndan verilecek start ile macera dolu bir yolculuğa çıkacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçecek ekipler, Bolu Abant, Haymana, Tuz Gölü rotası ile Karaman’a ulaşacaklar. Bolkar Dağları’ndaki zorlu etaplardan sonra benzer bir dönüş rotasıyla İstanbul Şile’de parkuru tamamlayacaklar.

Gedik Sanat’tan yeni online proje: ‘Kaynaşma / Fusion’

Gedik Sanat, ‘Kaynaşma’/ ‘Fusion’ projesiyle, müziğin üç farklı döneminin, en ünlü üç eserini günümüz Türk bestecilerinin yorumlarıyla kaynaştırmayı hedefliyor. Albinoni, Mozart ve Rossini’nin ünlü eserlerinden bölümleri Aslıhan Keçebaşoğlu, Utku Aşuroğlu ve Uğurcan Öztekin kaynaştırıyor.

‘Kaynaşma’/‘Fusion’, 21-22-23 Ağustos tarihlerinde saat 18:00’de üç bölüm halinde yayınlanacak. Ayrıca Gedik Filarmoni Orkestrası Temsilcisi ve keman sanatçısı Murat Erginol 17 Ağustos’ta, Uğurcan Öztekin 18 Ağustos’ta, Utku Aşuroğlu ve Aslıhan Keçebaşoğlu 19 Ağustos saat 21:00’de Instagram üzerinden canlı sohbetler gerçekleştirecek.

Online caz kampı!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Caz Kampı 5-13 Eylül tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek. 9 gün sürecek online kampta; caz teori, kulak eğitimi (ear-training) ve caz tarihi dersleri de verilecek. Ayrıca her gün özel konuklar webinarlar düzenlenecek.

Haberin Devamı

Hafta içi her akşam gerçekleşecek webinarlar saat 20:00’de başlayacak. Program ise şöyle:

  • 7 Eylül Tuna Ötenel&Murat Ulus,
  • 8 Eylül Ferit Owwdman ve Fırça Tekniği,
  • 9 Eylül Sinan Sakızlı&Can Aykal ile Hayyam’da Bir Caz Kaydı,
  • 10 Eylül Randy Esen ile Caz Vokalde Doğaçlama,
  • 11 Eylül Aydın Esen.

Haftanın önerisi Modern Family: Karşınızda en tatlı modern aile

Sinemalar yavaş yavaş açılmaya başlamış olsa da vizyona az sayıda film giriyor. Hal böyle olunca çoğumuz televizyonda ve dijital platformlarda yayınlanan dizilere yöneldik. Ben de bu hafta daha önce yapmadığım bir şey yapıp sizlere bir dizi önerisinde bulunacağım. Karşınızda son yılların en keyifli dizilerinden biri olan ‘Modern Family’… Amerikan ABC kanalında 2009-2020 yılları arasında izleyiciyle buluşan ‘Modern Family’ artık Netflix’te yayınlanıyor.

İstanbul Müzik Festivali başlasın

Modern çağda değişen aile ve akrabalık bağlarıyla ilgili bir komedi dizisi olan ‘Modern Family’, birbiriyle akraba olan üç ailenin yıllara yayılan maceralarını aktarıyor seyirciye. 11 sezonluk serüveni boyunca Altın Küre ve Emmy’de sayısız ödül alan dizi bir ‘mocumentary’ yani ‘sahte belgesel’ şeklinde ilerliyor. Dizinin kahramanları sanki kendileriyle ilgili bir belgesel çekiliyormuşçasına kameranın önüne geçip konuşuyor, seyirciyle bağ kuruyor.

Haberin Devamı

20’şer dakikalık kısa bölümleriyle ister yemek yerken, ister canınız her sıkıldığında açıp izleyebileceğiniz, her bölümü kahkaha garantili ve izledikçe karakterleri kendi ailenizden gibi görmeye başlayacağınız bir dizi. Aile bağlarının sadece akrabalıkla sınırlı olmadığını anlatırken modern zamanda değişen toplumlara da ayna tutan bu hem komik hem de çok sevimli dizi, eve kapandığımız bu uzun ve zor günlerde size yarenlik edecek ve emin olun çok iyi gelecek...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder