Gözde Hatunoğlu İsyanın kalbinde
HABERİ PAYLAŞ

İsyanın kalbinde

İlk uzun metrajlı filmi ‘Mustang’ ile bolca övgü toplayan Fransa’da yaşayan yönetmenimiz Deniz Gamze Ergüven’in bu ikinci uzun metrajı, Hollywood yıldızlarının başrol oynadığı bir dönem filmi.

Polisler tarafından acımasızca dövülen ve ölümden dönen Rodney King isimli siyahi gencin hikayesini televizyondan izleme şansı bulmuştuk. 1992’de yaşanan bu olay sonrasında suçlu polisler beraat ettirilince tarihe ismini ‘1992 Los Angeles olayları’ olarak yazdı. Filmse tam da bu olayların öncesinde ve yaşandığı günlerde meydana geliyor. Koruyucu ailelik yapan siyahi bir kadın ve kurtardığı çocukların tüm bu olan bitenler arasında ayakta ve hayatta kalma mücadelesini izliyoruz.

Haberin Devamı

Halle Berry ve Daniel Craig’li kadrosuyla, ele aldığı ciddi konuyla öne çıkmaya çalışan ancak bu konuda sınıfta kalan bir film.

İsyanın kalbinde

Yakın plan: Halle Berry

● 80’li yıllardaki güzellik yarışmalarından dereceler aldı.

● 2002’de ‘Die Another Day’ filminde ‘Bond kızı’ oldu.

● Film başına ortalama 16 milyon dolar kazanıyor.

● Diyabet hastası. Sıkı bir beslenme rejimi uyguluyor.

● Erkek arkadaşı Wesley Snipes’tan yediği yumruk yüzünden sol kulağında %80 duyma kaybı var.

VİZYONDAN SEÇMECE

UZUN KABUS / Slender Man

Yönetmen: Sylvain White

Oyuncular: Joey King, Annalise Basso

İsyanın kalbinde

Yol Arkadaşım 2

Yönetmen: Bedran Güzel

Oyuncular: İbrahim Büyükak, Oğuzhan Koç

İsyanın kalbinde

Unutulmaz replikler

“Bizim gençliğimiz kuru geçti Nihal. Mutlu olmayı bilemedik, belki bu yüzden mutlu etmeyi de.” KIŞ UYKUSU

Gözde Hatunoğlu'nun seçimiyle...

YURT DIŞINDA ÖDÜL KAZANMIŞ 5 YERLİ YAPIM

İsyanın kalbinde

YOL (1982)

Cannes Film Festivali Altın Palmiye Türk Sineması’nın yüz akı, politik olduğu kadar insani söylemiyle de öne çıkan bir Yılmaz Güney başyapıtı.

DUVARA KARŞI (2004)

54. Berlin Film Festivali Altın Ayı ödülü Fatih Akın’ı tüm dünyaya tanıtmış, sorunlu ve yaralı iki insanın trajik aşkını anlatan harika bir film.

ÇOĞUNLUK (2010)

67. Venedik Film Festivali Geleceğin Aslanı ödülü Seren Yüce’den sınıf ayrımı, aileler ve ilişkiler arasında kalmak, ırkçılık ve sevda üzerine nefis bir ilk yönetmenlik denemesi.

Haberin Devamı

TEPENİN ARDI (2012)

7. Asya Pasifik Film ödülleri en İyi Film ödülü İlk uzun metrajlı filmiyle büyük başarılar kazanan Emin Alper’den, sorunlarını iletişim yerine şiddetle çözen bir aileyi mercek altına alan başarılı bir film.

KIŞ UYKUSU (2014)

67. Cannes Film Festivali Altın Palmiye ödülü Nuri Bilge Ceylan, uluslararası festivallerde en çok ödül kazanan yönetmenimiz. Bu modern başyapıtı hâlâ izlemediyseniz kaçırmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder