Gözde Hatunoğlu İyilik İçin Sanat Derneği sanat elçileri arıyor
HABERİ PAYLAŞ

İyilik İçin Sanat Derneği sanat elçileri arıyor

İyilik İçin Sanat Derneği, ‘Genç Kadın Sanatçıların Yerel Kültür Politikalarının Gelişimine Katılımının Teşvik Edilmesi’ projesi kapsamında Diyarbakır, Erzurum, Mardin, Mersin, Nevşehir, Sivas ve Van illerinden sanat elçilerini arıyor. Sanat Elçileri Seçim Kurulu tarafından seçilecek ikişer kadın sanatçı, İstanbul’da 5-8 Kasım tarihlerinde dört gün sürecek Sanat Elçileri Eğitmen Eğitimi Atölyesi’ne katılacak. ‘https://iyilikicinsanat.org/basvuru-formu/’ web sitesinden 5 Eylül tarihine kadar başvuru yapılabiliyor.

Haberin Devamı

‘Geleceğin Ekranı’ projesi hayata geçiyor

Netflix, Habitat Derneği ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi iş birliğiyle ‘Geleceğin Ekranı’ projesini hayata geçiyor. Bu projeyle genç nesillere bilinçli içerik tüketim alışkanlıkları kazandırılması hedefleniyor. Projenin ilk ve en önemli aşamalarından biri, alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek dijital buluşmalar olacak. Bu aşamada dijital ortamdaki öğrenci davranışları mercek altına alınacak ve bilinçli içerik tüketim yöntemleri paylaşılacak.

Taner Öngür’e 29 yıl sonra merhaba!

Müzik tarihimizin en değerli müzisyenlerinden biri olan Taner Öngür, 1992’de yayınladığı ilk solo albümü ‘Alarm’ı modifiye ederek ‘Alarm 212 adıyla yeniden yayınladı. Albüme ismini veren ‘Alarm’ şarkısı, Türkiye’de yazılan ve yayınlanan ilk çevre temalı şarkı olma özelliğini taşıyor.

‘Yaz Buluşmaları’ Anadolu Efes Mavi Sahne’de

Anadolu Efes, pandemi nedeniyle uzun süre kapalı kalan özel tiyatrolara katkı sağlamak için Tiyatro Kooperatifi ile yeniden omuz omuza verdi. Bu kapsamda, Tiyatro Kooperatifi tarafından gerçekleştirilen ‘Yaz Buluşmaları’nın program şöyle:

Bugün: Yapıcı Tiyatro / ‘Benimle Delirir Misin?’, Yarın: Kumbaracı50 / ‘Muamma’, 23 Ağustos: Tiyatro Alesta / ‘Delibo’, 24 Ağustos: Tiyatro Biteatral / ‘Bir Delinin Güncesi’, 25 Ağustos: Balkonda Sanat / ‘Begonviller Yaza Açar Mı?’, 26 Ağustos: Asmalı Sahne / ‘Fazilet Mahkemesi’, 27 Ağustos: Versus Tiyatro / ‘Kreutzer Sonat’, 28 Ağustos: EKİP Tiyatrosu / ‘Dünyanın En Güzel Arabistanı’, 29 Ağustos: Germinal Tiyatro / ‘Sado Mazo Blues Bar’, 30 Ağustos: Kuzgun Yapım / ‘Tuna Kıvrımı’, 31 Ağustos: Kadıköy Emek Tiyatrosu / ‘Herkes Kocama Benziyor’

Haberin Devamı

Eda Defne’den iddialı şarkı

İlk şarkısı ‘Dünden Kalan Masal’ ile tanınan genç sanatçı Eda Defne, yeni şarkısı ‘Hint Kumaşı’ ile Avrupa Müzik markasıyla yeniden müzikseverlerin karşısında. Sözleri ve müziği Eda Defne’ye ait olan şarkının düzenlemeleri Anıl Şallıel imzası taşırken, mix ve mastering'i Emre Yazgın tarafından gerçekleştirildi.

İyilik İçin Sanat Derneği sanat elçileri arıyor

Yıldızların altında MFÖ keyfi

YBY Kemerburgaz Yaz Konserleri serisi MFÖ ile devam ediyor. MFÖ, İstanbul'un yepyeni sanat merkezi YBY Kemerburgaz’da 21 Ağustos Cumartesi akşamı şarkılarını yıldızların altında seslendirecek. YBY konserlerini 20 bin metrekareye yayılan yemyeşil bir alanda keyifle izleyebilirsiniz.

İyilik İçin Sanat Derneği sanat elçileri arıyor

HAFTANIN FİLMLERİ

Spiral: Testere Devam Ediyor/Spiral: From the Book of Saw

Vizyona girdiği yıllarda fırtınalar estiren ‘Saw/Testere’ serisinin yeni halkası Chris Rock ve Samuel L. Jackson'ın başrollerini paylaştığı ‘Spiral: From the Book of Saw’ vizyonda. Filmde bu kez, polis teşkilatı üyelerinin hedef alındığı bir kurgu var. İki dedektif kendilerini katil tarafından hazırlanan oyunun içinde buluyor.

Haberin Devamı

Körkütük/Druk, Another Round

Usta yönetmen Thomas Vinterberg ve şahanemiz Mads Mikkelsen’i yeniden bir araya getiren ‘Druk, Another Round’, geçtiğimiz yılın en çok ses getiren ve sevilen filmlerin olmuştu. Nihayet vizyon fırsatı bulan film, her gün belli bir seviyede alkol alarak hayat standartlarının yükseleceğine dair bir araştırmaya rastlayan ve bu deneyi kendi hayatlarına uygulamaya karar veren dört lise öğretmeninden oluşan bir arkadaş grubunun hikayesini anlatıyor.

Zihin Gezgini/Reminiscence

Haftanın bilimkurgu-aksiyon filmi Warner Bros imzalı ‘Zihin Gezgini’. Hugh Jackman, Rebecca Ferguson ve Thandiwe Newton’dan oluşan ilgi çekici kadrosuyla film, zihnimize bağlanarak bize geçmişi tekrar yaşatabilen bir sistemin var olduğu günlerde, sevdiği kadını bulmaya çalışan bir dedektifi anlatıyor.

HAFTANIN KİTAPLARI

‘Sessizlik’ zor mu, kolay mı?

John Biguenet’in ‘Sessizlik’ isimli kitabı İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Yazar, bu kitabında 21. yüzyılda bize daha da yabancılaşan bir kavram olan ‘sessizlik’ hakkında düşündürürken, içerik bakımından zengin ve renkli bir kitap sunuyor. İnternet ve ifşa gibi temalar etrafında gezinen yazar, sessizliği elde etmenin pek de kolay olmadığını gözler önüne seriyor.

‘Annem Beni Görsün’

Usta gazeteci-yazar Filiz Aygündüz, üçüncü romanı ‘Annem Beni Görsün’de, akıcı üslubu ve çok katmanlı anlatımıyla bir erkeğin annesiyle kurduğu ve hayatının geri kalanını doğrudan etkileyen ilişkiye odaklanıyor. Çocukların anneleri tarafından ‘görülmesi’nin öneminden yola çıkan roman, Doğan Kitap logosuyla raflarda...

Keyifli bir İstanbul gezmesi

Mahmut Yesari’nin yazılarından oluşan ‘Hanife Hanım’ın İstanbul Maceraları’ isimli kitap, Can Yayınları’ndan çıktı. Uzun yıllar gazetelerde kalmış bu eğlenceli yazılar, 1930'ların İstanbul'unun toplum hayatına ve ünlü simalarına dair önemli ayrıntılar taşıyor. Mahmut Yesari'yi yanına katarak İstanbul’u semt semt, mekan mekan gezen insancıl Hanife Hanım, karşılaştığı tiplerle son derece eğlenceli sohbetler yapıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder