Gözde Hatunoğlu Kadıköy cazla buluşuyor
HABERİ PAYLAŞ

Kadıköy cazla buluşuyor

21 Eylül 2019 haftası kültür sanat ajandası. Etkinlik, konser, söyleşi, festivaller ve daha birçok şey...

Kadıköy cazla buluşuyor

KadFest Uluslararası Kadıköy Festivali kapsamında düzenlenen Caz Günleri 25 Eylül’de başlıyor, 28 Eylül’e kadar devam edecek. Konserler, sergi, paneller ve film gösterimleriyle dolu bir programı meraklılarıyla buluşturacak olan festival, Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Fenerbahçe Parkı ve Kalamış Parkı’nda düzenlenecek.

Kadıköy cazla buluşuyor

Caz Günleri, Berlin Caz Bestecileri Orkestrası ve Jay Jay Be Ce konseri ile 25 Eylül Çarşamba günü, saat 20.30’ da, Kalamış Parkı’nda yapılacak görkemli bir açılışla başlayacak.

Haberin Devamı

Çocuklar öğrenirken eğlenecek

Çocuklar Ülkesi KidZania, 87.Türk Dil Bayramı’nı kelime oyunlarıyla kutluyor. 26 - 29 Eylül tarihleri arasında KidZania İstanbul’a gelen minik misa􀅆rleri, Türkçe’nin zenginlikleri karşılıyor.

Kadıköy cazla buluşuyor

Eğlenerek öğrenme-edutainment felsefesinin yaratıcısı olan ve kurulduğu günden bugüne meslekleri deneyimleterek çocukların yanında yer alan KidZania, Türkçe’nin güzelliklerini eğlendirerek öğretecek. KidZania, Acıbadem Akasya’da çocukları bekliyor.

YENİ TÜRKÜ’den muhteşem 40. yıl konseri

Müziğimizin en sevilen gruplarından Yeni Türkü, bol konuklu ve sürprizli 40. yıl konseri ile İstanbul seyircisini 40 yıla yayılan harika bir yolculuğa çıkaracak. Uzun soluklu müzik yaşamlarına sayısız güzel beste sığdıran Yeni Türkü’yü bu özel konserde dinlemenin tadı bir başka olacak. 29 Eylül Pazar Vadi Açıkhava’da gerçekleşecek konserin biletleri Biletix’te.

Kadıköy cazla buluşuyor

SALON 10. sezonunu açıyor

2010 senesinden bu yana iyi ve kaliteli müziğin buluşma noktalarından biri haline gelen Salon, 21 Eylül’de başlayacak 10. sezonunun ilk haftasında Dark Wave, Synthpop grubu Jakuzi, Indie Folk’un en iyi örneklerinden Steve Gunn, 60’ların saykodelik müziğini günümüz neo-psychedelia akımı ile yaşatan Babe Rainbow ve yumuşak elektronika tınıları ile Elvett’i ağırlıyor.

Kadıköy cazla buluşuyor

İKSV Salon’un etkinlikleri elbette bunlarla bitmiyor. Tüm sezona yayılan konser takvimini İKSV Salon’un internet sitesinden görebilir, tükenmeden biletlerinizi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Minikler için opera

Denizbank Çocuk Operası’nın eserleri arasında yer alan Papagenolar, Zorlu PSM Platinum Sahnesi’nde 22 Eylül ve 5 Ekim tarihlerinde izleyici ile buluşacak. W.A. Mozart’ın en sevilen eserlerinden biri olan Sihirli Flüt Operası’ndan ilham alınarak kurgulanan Papagenolar’da özenle seçilmiş aryalar Türkçe seslendiriliyor. Doğa ve insan sevgisinin öne çıktığı opera çocuklara klasik müziği ve operayı sevdirmek için birebir.

Kadıköy cazla buluşuyor

Yapay zeka tarafından seçilen opera ezgileri Beyoğlu’nda

Grafik tasarımcısı ve sanatçı Vahit Tuna’nın 5. kişisel sergisi ‘Mağara’ya Versus Art Project, ev sahipliği yapacak. İki bölümden oluşan enstalasyon 19-28 Eylül arasında sanatseverleri ağırlıyor.

Kadıköy cazla buluşuyor

Projede, sanatçının çalışmasında yapay zekayı opera olarak ele aldığı enstalasyon eseri de yer alıyor.Tuna, iki yıl önce tutmaya başladığı ‘Rorschach Günlüğü’ adını verdiği kayıtlara yenilerini eklemeye devam ediyor. Yüzlerce adet bilinç dışı görüntüyü bir zihin kurmacası içerisinde ses ve ışığa maruz bırakarak bunlara yepyeni bir form kazandırıyor.

Haberin Devamı

ÇÖPLER SANATA DÖNÜŞÜYOR

Ressam Burcu Erkal Salman, ‘Recycle - Çöpten Sanata’ adlı 5. solo sergisiyle sanatseverle buluşuyor. Burcu Erkal Salman, ‘Recycle’ sergisiyle doğaya, önlenemez tüketim hırsına ve geri dönüşüme dikkat çekiyor. Eserler oldukça etkileyici, bu sergi kaçmaz!

Kadıköy cazla buluşuyor

HAFTANIN FİLMİ: Ad Astra / Yıldızlara Doğru

Gelecek gerçekten yıldızlarda mı?

James Gray’in Brad Pitt’i başrole taşıyan yeni 􀅆lmi ‘Ad Astra / Yıldızlara Doğru’ Cuma günü gösterime girdi. Dünya prömiyerini 76. Venedik Film Festivali’nde yapan ‘Yıldızlara Doğru’ eleştirmenlerden genel anlamda olumlu yorumlar almıştı.

Hayli başarılı bir astronot olan Roy McBride yakın bir gelecekte NASA’nın yerini almış olan Spacecom’da görevlidir. Tüm başarılarına rağmen oldukça yalnız ve içine kapanık bir adam olan Roy’un babasının da başarılı bir astronot olduğunu ve yıllar önce gittiği bir uzay görevinde hayatını kaybettiğini öğreniriz.

Roy, görev bilinci ve soğukkanlılığını babasından almış. Ancak soğuk ve insanları iten tavrı, duygusal yanını gizlemesi ve etrafıyla kuramadığı bağlar, yine babasının yokluğu ve ölümüyle bağlantılıdır. Roy, üstleri tarafından kendisine verilen Neptün’e mesaj ulaştırma işinin babasıyla ilgili olduğunu öğrenince olaylar düğümlenmeye başlar.

Kadıköy cazla buluşuyor

Spacecom’a göre Roy’un babası hayattadır ve insanlığı yok edecek kadar tehlikelidir. Roy, bu görevi üstlenirken bir yandan da kendi geçmişinin, babasının ve kendisini yalnız bir adama dönüştüren çirkin gerçeklerin peşine düşecektir.

‘2001: A space Odyssey, Solaris, Interstellar, Gravity’ gibi filmlerle olan benzerliğiyle dikkat çeken ‘Yıldızlara Doğru’ başarılı bir bilimkurgu olmasının yanı sıra insanın hem dünyada hem de evrendeki yerini sorguluyor. Genel anlamda başarılı olan ve görsel dünyası çok etkileyici olan film, final tercihi ve muhafazakâr yapısıyla çok daha üstün bir yapım olma şansını maalesef elinden kaçırıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder