Gözde Hatunoğlu Kahramanın en âlâsı kadından olur! (09.03.2019 Cumartesi Postası)
HABERİ PAYLAŞ

Kahramanın en âlâsı kadından olur! (09.03.2019 Cumartesi Postası)

Avengers serisini sonlandırmaya hazırlanan Marvel sinema evrenine yeni bir karakter soktu. Bu yeni kahraman hem Avengers End Game filminde düğümleri çözecek hem de Marvel’ın ilk kadın solo süper kahraman filmine adını vermiş olacak. Evet; Kaptan Marvel’dan bahsediyoruz. Bu çok beklediğimiz film nihayet, hem de 8 Mart dünya Kadınlar Günü’nde gösterime giriyor.

HAFTANIN FİLMİ: KAPTAN MARVEL

Filmimizin kahramanı bir kadın. Kendisini film boyunca 3 farklı isimle görüyoruz: Vers / Carol Danvers ve son olarak Captain Marvel. Vers, geçmişini bir türlü hatırlayamayan, belli ki başından büyük travmalar geçmiş bir kadın. Bir savaşçı. Kree adlı bir gezende yaşıyor ve kendi gezegenini korumak için başka gezegenlerden gelen istilacıları öldürüyor.

Haberin Devamı

Bu mücadele sırasında yolu dünyamıza düşen Vers, düşmanlarını ararken kendi hayatına dair gerçeklerle karşılaşıyor. Bölük pörçük anılarının arasında dünya gezegeni de olan Vers birlik olduğu Nick Fury’yle birlikte hem düşmanlarının hem de geçmişinin peşine düşüyor.

Kahramanın en âlâsı kadından olur (09.03.2019 Cumartesi Postası)

Hiç düşmeyen temposu, teknik anlamda kusursuza yakın hali ve kalabalık bir yan karakter kadrosuyla alıştığımız bir çizgi roman uyarlaması olan Kaptan Marvel bir “kadın süper kahraman filmi” olma konusunda da vaadinin arkasında durmayı büyük ölçüde başarıyor.

Askeri eğitimi sırasında “duyguları” olduğu için eleştirilen, bu yüzden zayıf olmaya mahkum olduğu söylenen kahramanımız tıpkı günümüz toplumunda kimliğini arayan biz kadınlar gibi kimliğini, dünyadaki yerini bulma peşinde. Onu Vers / Carol Denvers ve/ya Captain Marvel yapan her şey aslında içinde zaten mevcut olan, kadınlığının da, zayıflıklarının da, güçlü yanlarının da bir toplamı. Bu hem çizgi roman uyarlamalarının genel teması olan “en sıradan insan bile bir gün kahraman olabilir” temasına hem de filmin kadınlarla ilgili vermek istediği mesaja son derece uygun. İyi seyirler…

Puanı: 3/5

Bunu seven bunu da sever: Wonder Woman (2017/IMDb puanı 7.5)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder