Gözde Hatunoğlu Kimse Senin Gibi Değil!
HABERİ PAYLAŞ

Kimse Senin Gibi Değil!

Kimse Senin Gibi Değil/İçsel Diyaloglar Sergisi tek bir kavramın iki farklı mekanda işlendiği ve her bir sehirdeki eserlerin bir diğer şehirdekiler ile birbirini takip ettiği büyük bir hikayeyi bizlere aktarıyor. 19 Kasım 2021-7 Ocak 2022 tarihlerinde İstanbul ve Bursa Estetik Internatonal Hastaneleri'nde yer alan B Art Space'lerde gerçekleşen sergide toplam 14 sanatçı 37 eseri ile yer almakta. Sanat yönetimini Cubis Art Istanbul'un üstlendiği sergi; yüzleşme, benlik oluşumu, duygular ve içsel durumları anlatıyor.

Haberin Devamı

Kimse Senin Gibi Değil

Kurt Bullend

"İçinden bir ses ona; Kimse Senin Gibi Değil" der. Herkes içinden bir ses duyup, o yöne gider…

... Kalp ve beynin diyaloğundan doğan yüzleşme; kişinin devam eden kimlik inşasında kendini görme, bakma, dokunma, dinleme, kişinin yabancılaşmasından kurtulmasını sağlayarak bütününe ulaştırır. Yüzleşme sonucunda; yaşam yeniden örgütlenir, çıkılan yol anlam bulup sürdürülür ve bireysel çekirdekle kucaklaşmaya erişilerek dönüşüm gerçekleşir."

Kimse Senin Gibi Değil

Tuba Önder Demircioğlu

İçsel Diyaloglar sergisinde yer alan sanatçılar; Ahmet Aydın Atmaca, Cüneyt Aksoy, Damla Yücebaş, Ecem Yılmaz, Gülnihal Kalfa, Kurt Bullend, Logiras, Nihan Yardımcı Çetinkaya, Orkide Akkoç, Özlem Kertiş, Sinem Hayal Kaya, Tuba Önder Demircioğlu, Vahhab Ayhan, Yılmaz Bulut.

Kimse Senin Gibi Değil

Cüneyt Aksoy

Sergi Mekanları: B Art Space - Estetik Hastaneleri. Istanbul / Büyükdere Caddesi No:80, 34394 Mecidiyekoy ve Bursa / Barış, İzmir Yolu No:206, 16140 Nilüfer.

Kimse Senin Gibi Değil

Damla Yücebaş

Lezzet ve müzik Jolly Joker Private’da

CVK Park Bosphorus Hotel’in teras katında yer alan Jolly Joker Private, Boğaz’ın eşsiz manzarasında müzik ziyafetini şefin mutfağından özel lezzetlerle bir arada sunuyor. Aralık boyunca devam edecek konser serisinde bu akşam ve 25 Aralık’ta Yıldız Tilbe, 15 ve 29 Aralık’ta Yaşar, 17 Aralık’ta Bülent Ersoy ve 24 Aralık’ta Hakan Altun sahne alacak.

‘Duygular Bildirisi’ sergi oldu

‘Duygular Bildirisi’ sergisi, kadın dayanışması vurgusuyla farklı ülkelerden ve coğrafyalardan 20 kadın sanatçıyı bir araya getiriyor. Türkiye’de izleyicilerle ilk defa buluşacak olan sergi 17-31 Aralık tarihleri arasında Karaköy’deki Arthan Galeri’de görülebilir. Sergi İstanbul Sözleşmesi’nin ülkemizde tekrar uygulanması için uluslararası dayanışmaya da sahne olacak.

Haberin Devamı

Lara Di Lara suda çığlık atacak

Son günlerin sevilen seslerinden Lara Di Lara, yeni çıkardığı ve şahane bir kliple taçlandırdığı teklisi ‘Sudaki Çığlık’ ile 24 Aralık’ta Zorlu PSM %100 Studio’ya geliyor. Sanatçı albümünün yolculuğunu izleyicilerine özel tasarlanmış bir sahneden anlatacak.

Sway’de neler oluyor?

Sway Hotels'in 10. yıl kutlama etkinliklerinin ilki olan What's Happening, Palandöken'in muhteşem atmosferinde gerçekleşiyor. Gün içinde kayak keyfini yaşayıp Cansu Durucan ve Taylan Aktuğ tarafından gerçekleştirilecek nefes ve harmoni terapilerine katılabilir ve ülkenin en önemli DJ'lerinin unutulmaz performanslarıyla iyi müziğin tadını çıkarabilirsiniz. 11-12 Aralık’taki etkinlikler için tüm bilgiler ‘https://www.orjinaltur.com/’ adresinde.

VİZYONDA

Pera Film’den Dünya AIDS Günü Programı

Pera Müzesi Film ve Video Programları, Dünya AIDS Günü çerçevesinde düzenlediği ‘Buradayım!’ adlı film programında bu yıl çağdaş sanat organizasyonu Visual AIDS’in kısa filmlerden oluşan ‘Sabırlı Bakım’ seçkisini izleyicilerle buluşturuyor. 15 Aralık’ta ‘Kanıyorum’, ‘Pleybek’ ve ‘Çözülen Diller’ adlı filmler izlenebilir.

Haberin Devamı

The Lost Daughter/Karanlık Kız

İKSV Galaları, aralık ayında Maggie Gyllenhaal imzalı ‘The Lost Daughter/Karanlık Kız’ ile devam ediyor. Elena Ferrante’nin aynı adlı romanından uyarlanan Karanlık Kız, oyuncu olarak tanıdığımız Maggie Gyllenhaal'un yönetmenliğini üstlendiği ilk film. Dünya prömiyerini 78. Venedik Film Festivali’nde yapan film, Gyllenhaal'a En İyi Senaryo Ödülü’nü getirdi. Filmin başrollerini Olivia Colman ile Dakota Johnson paylaşıyor.

Matrix/The Matrix

‘Matrix’in dördüncü ve şimdilik son filmi olan ‘Matrix Resurrections’ vizyona girmeden önce geçmişe dönmek ve bu deneyimi bir de IMAX’te yaşamak isteyenler için serinin ilk filmi ‘The Matrix’ bu hafta yeniden vizyonda. Wachowski kardeşlerin sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran film, bir hacker olan Neo ile ona yaşadığı hayatın Matrix adında bir simülasyon olduğunu gösteren Trinity ve Morpheus'un düzene karşı verdikleri savaşı anlatıyor.

HAFTANIN KİTAPLARI

‘On Bin Kapı’ ilk kez Türkçede!

ABD’li bilim kurgu ve fantezi yazarı Alix E. Harrow’un Hugo, Nebula, Locus, Dünya Fantezi Ödülleri Adayı ‘On Bin Kapı/Ten Thousand Doors of January’ adlı romanı ilk defa Türkçede ve İthaki Yayınları, yazarın diğer kitaplarını da Türkçeye kazandırarak okurlarıyla buluşturmaya devam edecek. Başak Bekişli’nin Türkçeye çevirdiği 432 sayfalık roman, raflarda yerini aldı bile.

Mungan’dan ‘Devam Ağacı’

Murathan Mungan’ın son eseri ‘Devam Ağacı’ okuyucuyla buluştu. Metis Yayınları’ndan çıkan ve yazarın, ilki 2004’te sonuncu 2019’da yapılan konuşmalarından derlenen kitap, farklı konuları içerdiği gibi okuyucuda merak uyandıracak bölümlerden oluşuyor. Mungan, kitaba yazdığı ön sözde okuyucuya eserin makalelerden ya da inceleme yazılarından oluşmuş bir kitap gibi okunmamasını öneriyor.

Sözcüklerdir Bütün Derdim

Her zaman muzip, masum, cesur, çoğunlukla da acımasız olan Ursula Le Guin, lafını kimseden sakınmıyor, insanların beklentilerini karşılamakla ilgilenmiyor. Onun tek derdi sözcükler. ‘Sözcüklerdir Bütün Derdim’, Damla Göl çevirisiyle ve Hep Kitap etiketiyle raflarda.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder