Gözde Hatunoğlu Kâzım Art’tan yeni sergi müjdesi!
HABERİ PAYLAŞ

Kâzım Art’tan yeni sergi müjdesi!

Kâzım Art; Burak Çizer, Elif Renda, Gökçe Balcı, Okan Karaçam, Sibel Niksarlı ve Zeynep Büşra Demir’in çalışmalarını ‘1002 Sanat’ başlıklı karma sergide birleştiriyor. Sanata ve sanatçıya destek olmayı hedefleyen sergi, tarihi Binbirdirek Sarnıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek ve 17 Aralık’a kadar görülebilecek. Eserlerde ele alınan konular; bireyin toplum içindeki yalnızlığı, yabancılaşması, doğa, mekan, ev ve aidiyet gibi geniş bir yelpazede karşımıza çıkıyor.

‘ZENGİN MUTFAĞ I’ HARBİYE’DE

Usta oyuncu Şener Şen’i, yıllar sonra tekrar tiyatro sahnesine döndüren, DasDas’ın övgüler toplayan oyunu ‘Zengin Mutfağı’, ‘Sahnede Bir Hayat’ etkinliği kapsamında 21 Ekim akşamı saat 20:00’de Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda tiyatroseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Kadrosunda büyük usta Şener Şen’in yanı sıra Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan ve Kutay Sandıkçı gibi genç kuşağın yetenekli tiyatrocularını da buluşturan ‘Zengin Mutfağı’, başladığı günden beri sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle takip ediliyor.

Kâzım Art’tan yeni sergi müjdesi

Breakdansçılar yarışıyor

2004 yılından bu yana 30’dan fazla ülkede düzenlenen Red Bull BC One, bu kez online olarak dünyanın en iyi ‘B-Girl’ ve ‘B-Boy’larını arıyor. Bugün gerçekleşecek yarışmada, sona kalan sekiz ‘B-Boy’ ve sekiz ‘B-Girl’ kıyasıya mücadele verecek.

Teke tek karşılaşmalar ve final elemelerinin ardından bir ‘B-Boy’ ve bir ‘B-Girl’, 2021 yılındaki Red Bull BC One Dünya Finali’nde yarışma hakkı elde edecek. Yarışma heyecanına ortak olmak isteyen herkes, bu akşam saat 21:00’deki canlı yayını www.redbull.com/tr-tr/events/bcone-ebattle/ adresinden takip edebilecek.

TASARIM BİENALİ BAŞLADI

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından; Vitra sponsorluğunda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali, 15 Ekim’de başladı. Küratörlüğünü Mariana Pestana’nın, Sumitra Upham ve Billie Muraben ile birlikte yürüttüğü bienal, ‘Empatiye Dönüş: Birden Fazlası İçin Tasarım’ başlıklı olacak.

Sergiler; Pera Müzesi, Ark Kültür, İstanbul sokakları ve dijital ortamda görülebilir. Farklı ülkelerden ve disiplinlerden katılımcıların projelerine ev sahipliği yapacak olan bienalin, sergi mekanlarındaki projeleri 15 Kasım’a kadar ziyarete açık olurken; şehirdeki müdahaleler, araştırma projeleri ve video serileri 30 Nisan 2021’e kadar gelişerek devam edecek.

Haberin Devamı

Zorlu PSM’de bu hafta

Zorlu PSM, “Mesafeli Ama Birlikte” mottosuyla yeni sezona hız kesmeden devam ediyor. Zorlu PSM&Bilim Virüsü iş birliği ve Zorlu Holding’in desteğiyle her cumartesi, Zorlu Çocuk Tiyatrosu YouTube kanalında yepyeni atölyelerle çocuklarla buluşuyor.

Çocukların yaratıcılıklarını tetikleyerek düşünsel ve sanatsal becerilerini artırmayı hedefleyen atölye serisinde, bugün 10:00’da ‘Ben Kimim?-Einstein Sınırsız Deha’ bölümünde tüm zamanların en büyük bilim insanı Albert Einstein’ın hikayesi çocuklarla buluşuyor. Komedyen Doğu Demirkol’un tek kişilik gösterisi ise bu akşam saat 20:30’da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde izleyicinin karşısında olacak.

Türkiye’de bir ilk: Dijital piyano festivali

Haberin Devamı

Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı’na bağlı çalışmalarını sürdüren İstanbul Gedik Üniversitesi ve Gedik Sanat, Türkiye’de ilk kez Dijital Piyano Festivali düzenliyor. Festival, 21 Ekim’de başlayacak ve aralıklarla 26 Mayıs 2021 tarihine kadar sürecek.

Festivalde, dünyaca ünlü festivallerde çalan ve önemli yarışmalarda ödül alan piyanistlerimiz, piyano literatürünün en önemli bestecilerini yorumlayacak. Devlet sanatçısı Gülsin Onay, Beethoven’ın ‘Waldstein Sonatı’ ile 21 Ekim’de festivalin açılışını gerçekleştirecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder