Gözde Hatunoğlu Müzik Platformu’nun ilk verisi ‘istihdam’
HABERİ PAYLAŞ

Müzik Platformu’nun ilk verisi ‘istihdam’

Türkiye müzik endüstrisinin veri olarak ölçülebilir tüm değerlerini ortaya çıkarmak ve her sene bu verilerin güncellenerek sunulmasını sağlamak üzere Müzik Platformu kuruldu. Böylelikle zamanla müzik endüstrisinin hangi alanları büyüyor, küçülüyor veya aynı kalıyor şeklinde tespit yapılması amaçlanıyor. Merve Eryürük tarafından hayata geçirilen Müzik Platformu’nun ilk verisi ‘istihdam’ olarak belirlendi ve 1 Nisan’da ‘www.muzikplatformu.com’ web sitesi üzerinden bir anket başlatıldı. Anket yıl sonuna kadar sürecek.

Haberin Devamı

The Blaze bu akşam İstanbul’da

Fransız müzik prodüktörü ve yönetmen Guillaume ve Jonathan Alric ikilisinin Fransız dans müziği projesi The Blaze, bu akşam Epifoni ve URU organizasyonuyla İstanbul KüçükÇiftlik Park’ta konser verecek. The Blaze, müziklerine ve görsel üretimlerine; aşk, aile, arkadaşlık, umutsuzluk gibi hayata ve insana dair temaların duygusal yansımalarını şiirsel bir ustalıkla aktarıyor.

Ayvalık’ta filarmoni gecesi

Prof. Dr. Filiz Ali’nin öncülüğünde 23 yıl önce kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi tarafından düzenlenen Ayvalık Müzik Festivali, bu yıl yedinci kez 10-19 Ağustos tarihleri arasında Ayvalık’ta gerçekleştiriliyor. Festival bu yıl Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Anadolu Nefesli Beşlisi, A Capella Boğaziçi, Cello Paradiso, Genç Yetenekler ve Flapper Swing Jazz Band konserlerine ev sahipliği yapıyor. İlk konser 10 Ağustos Salı akşamı saat 21.00’de şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) konseri olacak

‘Kıyıdan Kıyıya’ festival

Çeşme’de 19-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Kıyıdan Kıyıya Türkiye-Yunanistan Film Festivali, sinemanın iyileştirici gücüyle birlikte karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyor.

Kıyıdan Kıyıya Film Festivali, sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde Türkiye’de gerçekleşecek ilk film festivali olacak. Festival boyunca davetli yönetmen ve oyuncularla birlikte her sabah Çeşme'nin ayrı bir kıyısında, kıyı temizliği ve su altı çekimleri yapılacak. Türkiye ve Yunanistan'dan seçilmiş altı uzun metraj film, festival boyunca Alaçatı amfitiyatroda gösterilecek. Hazırlanan film programıyla; ‘Hayaletler’, ‘Körfez’, ‘Bilmemek’, ‘Unutma Beni İstanbul’, ‘Journey Through Smyrna’, ‘Apples’ filmleri izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Güneş, ‘Yıldızı Parlayanlar’ listesinde

Güneş, RnB-Pop müziğe yeni bir sound getirmeyi hedefliyor. Güneş, son olarak ‘Dikenlerinle’ isimli yeni single’ını Apple Music dinleyicileriyle buluşturdu. Platformda ‘Yıldızı Parlayanlar’ listesinde yer alan Güneş, “Birçok iyi sanatçıya ulaştığım, ilkleri öğrendiğim listede kendi adımı görmenin mutluluğunu yaşıyorum” diyor. Sanatçının yedinci single çalışması olan ‘Dikenlerinle’nin söz ve müziği kendisine ait.

Müzik Platformu’nun ilk verisi ‘istihdam’

Milyonfest Arsuz'da sanatçılar, yangın mağdurları için sahne alacak

Hatay’ın Arsuz ilçesinde bugün başlayan müzik festivali Milyonfest Arsuz’dan elde edilecek gelirin bir kısmının orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine bağışlanacağı açıklandı. Milyon Yapım ayrıca, sahne alan her sanatçı adına 100’er fidan bağışlayacağını bildirdi.

5 Ağustos’ta başlayan Milyonfest Arsuz’da; Pinhani, Adamlar, Pamela, Teoman, Ceza, Sena Şener sahne aldı. Son iki gün programı şöyle:

Haberin Devamı

7 Ağustos Cumartesi:

Athena

Manga

Eypio

8 Ağustos Pazar:

Selda Bağcan

Halil Sezai

Flört

HAFTANIN VİZYONU

Yeşil Şövalye / The Green Knight

Yılın en merakla beklenen filmlerinden olan ‘Yeşil Şövalye’de yönetmen koltuğunda David Lowery’i, başrolde ise Dev Patel, Alicia Vikander ve Joel Edgerton’ı görüyoruz. İngiliz edebiyatının ilk ve en önemli örneklerinden biri olan ‘Sir Gawain ve Yeşil Şövalye’ adlı anonim epik eserin uyarlaması olan bu korku filmi, ‘Yeşil Şövalye’ ile yüzleşmek için zorlu bir savaşa girişen Karl Arthur’un yeğeni Sir Gawain’in hikayesini anlatıyor.

Snake Eyes: G.I. Joe Origins

Henry Golding ve Samara Weaving’i başrollerde bir araya getiren bu bilimkurgu-aksiyon filmi ‘G.I. Joe’, evreninin en sevilen karakterlerinden Snake Eyes’ı perdeye yansıtıyor. Snake Eyes, Japonya’ya geldiğinde bir yandan ninja savaşçısı olmayı öğrenirken bir yandan da hep özlemini çektiği yuvaya kavuşur. Ama geçmişinden gelen sırlar ortaya çıktığında, Snake Eyes’ın onuru ve sadakati sınanacaktır.

Kayıp Kız / Still Here

‘Kayıp Kız’, kaybolan bir kız çocuğunun aranırken, hem basın hem de polis tarafından nasıl görmezden gelindiğinin çarpıcı hikayesini anlatıyor. 12 yaşındaki Monique Watson, ortadan kaybolunca, babası Michael Watson polisin ve basının ilgisizliğine rağmen onu bulmak için çabalar. Gazeteci Christian Baker, olaya meslektaşlarının göstermediği ilgiyi gösterir. Cesur adam, kızın babasına yardım edebilmek için her şeyi göze alacaktır.

HAFTANIN KİTAPLARI

‘Bir Senaristin Sezon Finali’

İlker Arslan’ın kaleme aldığı ‘Bir Senaristin Sezon Finali’, NotaBene yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı. Okurları, popüler kültürün en zorlu alanlarından olan televizyon ve dizi sektöründen bir senaristin dünyasıyla tanıştıran roman, samimi üslubuyla güldürürken düşündürmeyi de ihmal etmiyor. Yıllardır birçok projede senaryo yazarlığı yapan Arslan’ın kalemi hayli kıvrak.

Osmanlı’nın şair ve şiirlerinin izinde

VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), akademisyen Bahanur Garan Gökşen’in ‘Geç Osmanlı Dönemi Romanlarında Şair ve Şiir’ isimli eserini yayımlıyor. Kitap, Tanzimat romanı ‘Cezmi’den cumhuriyetin ilk yılında yayımlanan ‘Karanfil ve Yasemin’e, Ahmet Midhat Efendi’nin romanlarından ‘Zaniyeler’e kadar çeşitli romanlardaki şairlerin izini sürüyor.

Yine mi balık?

Annesine göre adının hakkını veremeyen Deniz, balık yemekten hiç hoşlanmıyordu. Dedesi bir gün onu kalabalık, rengarenk, eğlenceli bir yere; balık çarşısına götürünce Deniz orada daha önce hiç görmediği deniz canlılarıyla karşılaştı. İthaki Çocuk yayınlarından çıkan ‘Yine mi Ispanak?’ kitabının yazarı Destan Harmancı’nın bu yeni kitabı, çok faydalı bir besin olan balığı çocuklara sevdirme konusunda ebeveynlere yardımcı olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder