Gözde Hatunoğlu ‘Nefes’ dans projesi Akbank Sanat’ta
HABERİ PAYLAŞ

‘Nefes’ dans projesi Akbank Sanat’ta

Akbank Sanat 2020 yılının başından itibaren online eğitim gören ve bu dönemde sahneye çıkma şansını yakalayamamış, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı 10. sınıf öğrencilerinin, ‘Nefes’ isimli dans projesine ev sahipliği yapıyor. Çekimler Süreyya Operası’nda gerçekleştiriliyor. Proje, Akbank Sanat YouTube kanalında sanatseverlerle buluşuyor.

‘Nefes’ dans projesi Akbank Sanat’ta

İyi yaşama davet!

Fişekhane, ücretsiz olarak gerçekleşecek İyi Yaşa Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festival, Elif Boyner’in hayata geçirdiği ‘İyi Yaşa’ mobil uygulamasında bulunan eğitmen ve kullanıcıları buluşturacak. Katılımın herkese açık, uygulamayı indirenlere ücretsiz olduğu festivalin sunuculuğunu Mert Palavaroğlu yapacak. Zuhal Özyurt’un ‘Güne Nefesinle Başla’ eğitimiyle 11.00’de başlayacak olan İyi Yaşa Festivali, akşam 19.00’a dek sürecek.

Haberin Devamı

‘Nefes’ dans projesi Akbank Sanat’ta

Güneşe Dair…

Kale Grubu, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nde (KTSM) hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Karaköy merkezli KTSM, güneşin yeryüzüne getirdiği dönüşümlerden ve yeryüzüyle yeni bağlantılar kurma fikri üzerinden anlamlı ve özgün bir sergiye imza atıyor. Aslı Smith’in ‘Solar: Güneşe Dair’ sergisi 28 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

25. İstanbul Tiyatro Festivali başladı!

25. İstanbul Tiyatro Festivali dün perdelerini açtı. 20 Kasım’a kadar sürecek festivalde, fiziki ve çevrimiçi oyunların yanı sıra ücretsiz etkinlikler de gerçekleştirilecek. “Bu Zamanda Tiyatro” sloganıyla yola çıkan festivalin tüm ayrıntıları ‘tiyatro.iksv.org/tr/program’ adresinde.

Baba Zula Ve Deniz Tekin'den Sezen Aksu sürprizi

Kariyerlerinde 25. yılını geride bırakan BaBa ZuLa ve son yılların dikkat çeken yorumcularından Deniz Tekin aynı şarkıda buluştu. Lastik üreticisi Brisa’nın geçen yıl pandemi kısıtlamaları süresinde hayata geçirdiği ‘Bridgestone Studio x Sezen Aksu Şarkıları’ projesi için bir araya gelen ekip, ‘Kaçın Kurası’ şarkısını kendi tarzlarında yorumladı.

‘NASA Space Adventure’ İstanbul’a geliyor

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) 50 yılı aşkın uzay çalışmalarını ve deneyimlerini yansıttığı ‘NASA Space Adventure’ sergisi 16 Kasım’da Ataşehir’de bulunan Metropol İstanbul’da açılıyor. Gerçek boyutlu ve tarihi öneme sahip koleksiyon eserleri, interaktif teknolojilerle zenginleştirilmiş VR alanlarıyla uzayı deneyimleme imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

VİZYONDA

SİNEMAYA HAYAT ÖPÜCÜĞÜ!

‘Dune: Çöl Gezegeni’

Frank Herbert'in 1965’te yazdığı ‘Dune’ romanı yıllar içinde bir külliyata dönüştü ve bilim kurgu edebiyatının en saygın eserlerinden biri haline geldi. Arrakis adındaki bir gezegeni ve bu gezegendeki zengin kaynaklara sahip olmaya çalışan hanedanları anlatan ‘Dune’, salt bir bilim kurgu macerası değil. İnsanlığın geçmişi, bugünü ve geleceğine dair çok önemli alt okumalara sahip olan, politik ve varoluşsal açılımlarla dolu. Dinler tarihine de sert eleştiriler getiren bir roman serisi.

‘Nefes’ dans projesi Akbank Sanat’ta

Yılın bombalarından biri

‘Arrival’, ‘Sicario’ ve ‘Blade Runner 2049’ gibi son yılların en başarılı filmlerinden birkaçına imza atan Denis Villeneuve’ün yönetmenliğinde ve Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya, Jason Momoa ve Josh Brolin gibi oyunculardan oluşan kadrosuyla sadece bu haftanın değil yılın bombalarından biri olarak beyaz perdeye taşınan ‘Dune: Çöl Gezegeni’ kesinlikle izlenmeyi hak ediyor. Filmin teknik üstünlüğü; görsel ve ses tasarımı konusundaki başarısı, anlattığı olay örgüsünü kurgulayışı izleyenleri tatmin edecek türden. 155 dakikalık uzun süresine aldanmayın ve mutlaka sinemada izlemeye gayret edin. Zaten saatinize bakmak aklınıza bile gelmeyecek.

Haberin Devamı

HAFTANIN KİTAPLARI

‘Defterler’ okuyucuyla buluştu!

Dünyaca ünlü çizgi romancı M. K. Perker’in yıllardır ilgiyle takip edilen çizgi serisi ‘Defterler’, Karakarga Yayınevi etiketiyle yayımlandı. Perker, yıllardır notlarını, hikaye ve illüstrasyon fikirlerini biriktirdiği gerçek defterlerinde yer alan anekdotları, anıları ve bazı tuhaf fikirleri bize çizgi roman formatında anlatıyor. Kitabın sonunda, gerçek defterlerden sayfaların yer aldığı galeri bölümü de bulunuyor.

Her kilidi açmayın!

Yazar Cengiz Çelik’in ilk macera kitabı ‘Anahtar’ Siyah Beyaz’dan çıktı! Maceracı ruhunu ‘Anahtar’ isimli romanında yarattığı Akın Boyabat karakteriyle hayata geçiren yazar, okuyucuları sürükleyici bir maceraya davet ediyor. ‘Anahtar’, İstanbul’un efsanevi tarihinden alıntılar yaparken, aynı zamanda roman kahramanı Akın Boyabat’ı şehrin eski semtlerinde gizemli bir serüvenin içine atıyor.

GAPS’in şifresi bu kitapta

Otizmi, şizofreniyi ve daha birçok psikoloji sendromunu; beslenme temelli GAPS protokolü ile iyileştiren uzman Doktor Natasha Campbell-McBride’ın ‘Bağırsak ve Fizyoloji Sendromu’ adlı yeni kitabı Adalin etiketiyle raflarda. Kitap, birçok hastalık için iyileştirici etkisi olan GAPS tedavisi ve GAPS diyeti için en etkin kaynak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder