Gözde Hatunoğlu Ortaya iyi bir iş koyarsanız mükafatını mutlaka alırsınız
HABERİ PAYLAŞ

Ortaya iyi bir iş koyarsanız mükafatını mutlaka alırsınız

'Sıfır Bir' vizyonda

Bundan üç yıl kadar önce bir grup arkadaş kafa kafaya verip YouTube’da yayınlamak için bir internet dizisi çekti. Dizi çok sevildi ve kısa sürede bir internet fenomeni haline geldi. Kimi Adana’da doğmuş, kimisi de sonradan Adanalı olmuş bu ekibin ‘Sıfır Bir-Bir Zamanlar Adana’da’ dizisi artık kendi efsanesini yarattı. İki sezon sonunda BluTV tarafından satın alınarak daha büyük bir kitleye ulaşan dizi altı sezon ve 43 bölümün ardından cuma günü ‘Sıfır Bir’ adıyla bir sinema filmi olarak vizyona girdi.

Haberin Devamı

Ortaya iyi bir iş koyarsanız mükafatını mutlaka alırsınız

Gizemli bir senaryo yazarı

CGV Mars Dağıtım aracılığıyla, 10 Ocak’ta tüm Türkiye’de vizyona giren ‘Sıfır Bir’de diziden de tanıdığımız Savaş Satış, Onur Akbay, Cengizhan Yurdutek, Burak Akyüz başrollerde.

Kadri Beran Taşkın’ın yönettiği filmin senaryo yazarı ya da yazarları tıpkı dizide olduğu gibi yine açıklanmamış ve sır olarak kalmış. Adana’nın en yoksul semtlerinden biri olan Hürriyet Mahallesi’nde başlayan ve ‘Sıfır Bir’ ile İzmir’e taşınan bu hikâyeyi yönetmen Kadri Beran Taşkın ve başrol oyuncuları Savaş Satış ve Onur Akbay’la konuştuk.

Biz çete mete değiliz, bir aileyiz

‘Sıfır Bir’de etraflarında gördükleri haksızlıklarla, mahallelerini saran fuhuş, uyuşturucu gibi dertlerle kendi bildikleri yöntemle, çoğunlukla da şiddete başvurarak mücadele eden can dostların hikâyesine tanık oluyoruz. “Biz çete mete değiliz, biz bir aileyiz" diyorlar.

Sonunda Savaş, Cihat ve Azad, Adana’daki şiddetle dolu hayatlarını geride bırakıp İzmir’e yerleşmeye karar verir ve oto yıkamacı açarlar. Ellerine bir daha silah almak istemeyen kahramanlarımız mahallelerinde mendil satan Melek adındaki küçük bir kızın cinsel tacize uğraması üzerine verdikleri sözden dönerler ve bu savunmasız çocuğu korumak için bir mafya örgütüyle karşı karşıya gelirler. Haksızlığa karşı durmanın bedeli ise kanlı çatışmalar ve bu uğurda verilecek büyük kayıplar olacaktır.

Ortaya iyi bir iş koyarsanız mükafatını mutlaka alırsınız

Herkes susarsa adalet olmaz

İçerdiği yoğun şiddet bir yana ‘Herkes sussa biz susmak’ sloganıyla yola çıkan film, çocuk tacizlerine ve kadın cinayetlerine karşı suskunlara ses olmak misyonunu da taşıyor. Maceranın Adana’dan İzmir’e taşınmasıyla ilgili olarak sorduğum soruya başrol oyuncusu Savaş Satış “İzmir, kadın cinayetlerinin sık görüldüğü illerden biri” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Filme ustaca yedirilen, dizide de karşımıza sıkça çıkan şiddet, taciz, uyuşturucu, fuhuş ve adaletsizlik gibi temaları bir diğer başrol oyuncusu Onur Akbay “Filmde insanların anlık tepkiler verip sonrasında hemen unuttuğu konuları ele alıyoruz. Bizler bu kanayan yaralara sessiz kalmayan arkadaşları anlatıyoruz filmde.

Herkes susarsa adalet olmaz. Ama kimseye “Biz bunu böyle yaptık, siz de aynısını yapın’ demiyoruz. Biz gerçeği size gösterip, bu gerçeği unutmayın istiyoruz” şeklinde aktarıyor.

Ortaya iyi bir iş koyarsanız mükafatını mutlaka alırsınız

Hiç kredi kartı kullanmayanlar bile

Dizi ve sinema filmlerinin dijital platformlara taşınmasını olumlu bulduğunu söyleyen Kadri Beran Taşkın, internet yoluyla tanındıklarının, ancak bu alışverişin karşılıklı olduğunun altını çiziyor: “Dizimiz, hayatı boyunca kredi kartı kullanmamış insanları bile bir dijital platforma üye yaptı.

Haberin Devamı

Dizi kendi mecrasını da besledi böylece” diyor. Filmin gişe beklentisini sorduğumuzda ekip bir ağızdan aynı cevabı veriyor: Diziyi izleyip bize sahip çıkan izleyicilerimizin bizi salonlarda da yalnız bırakmayacağını biliyoruz. Hiç izlememiş insanların da bizi anlayıp, tıpkı dizinin ilk zamanlarındaki gibi kulaktan kulağa yayılmasını sağlayacağından eminiz. Çünkü ortaya iyi bir iş koyarsanız bunun mükafatını mutlaka alırsınız.

Ortaya iyi bir iş koyarsanız mükafatını mutlaka alırsınız

Sıradaki haber yükleniyor...
holder